Веб-страницата за приклучен маркетинг спој на Комисијата – преглед

Партнерски маркетинг

Јас навистина сакам да прегледам што е можно повеќе страници за придружен маркетинг за да можете, моја публика, да добиете подобра идеја за овој начин на заработка.

Но, тие се толку многу што можеби ќе треба да се концентрирам на најголемите.

Зошто има толку многу страници – може да прашате? Ова е затоа што во својата суштина, здружениот маркетинг е многу едноставен вид на медијација – партнер (промотор) започнува да промовира преку врски, банери, итн. производ / услуга на Интернет, кога ја продава програмата, што ја промовира преку неговиот посебен линк, тој реализира провизија.

Дали постојат придружни страници за маркетинг што се на пример на руски, италијански, германски, португалски итн.? Секако дека има. Ако знаете кој било јазик – тогаш пребарајте на Интернет зборот што е одговорен за „придружен маркетинг или придружна програма“ на јазикот што го знаете.

Сепак, не зборувам други јазици, па затоа ќе се концентрирам на она што го знам.

Значи, една од најголемите страници што е за придружен маркетинг е спој на Комисија ( cj.com).

Веб-страницата е со седиште во САД. И мислам дека е агрегатор.

Што е агрегатор на страници?

Контроверзно за мене, ова е страница каде што многу компании, во овој случај, ги поставуваат своите придружни програми, а sj.com делува како партнер помеѓу луѓето што промовираат и компаниите.

Пријавувањето на sj.com е бесплатно.

Но, морам да ве предупредам – тоа е доста комплицирано.

Во зависност од тоа што имате – дали тоа ќе биде веб-страница или профил на социјалните мрежи, на кој има многу следбеници, сè треба да се опише што е можно подетално при регистрацијата.

Зошто е тоа така?

Бидејќи, како што реков – страницата дејствува како посредник помеѓу поединци и компании, компаниите имаат можност да ја разгледаат секоја апликација.

И некои компании се многу пребирливи. На пример, се обидов да аплицирам за промоција на Tripadvisor (за да можам да напишам статија) и ме одбија.

Секоја компанија има свои критериуми. Без разлика дали имате намера да промовирате преку платени реклами или да имате своја веб-страница – одлучуваат компаниите. Некои одобруваат во моментот, други – во зависност од нишата во која се наоѓате (да речете дека имате страница посветена на историјата) – може да ве одбијат.

Постојат над 2000 компании за избор од sj.com. Некои од нив се страници што може да ги слушнете за прв пат, други се од основани конгломерати како Дизни.

Бидејќи страницата е со седиште во САД, опциите за јазик што можете да ги изберете се ограничени – јас избрав англиски.

И поставувањето сметка е многу, многу комплицирано.

Заборавете на името на профилот, лозинката, бр.

Тука, за да ја активирате вашата сметка, мора да пополните адреса, даночни информации и начини на плаќање.

Мора да користите даночни информации за да пополните формулари што се декларирани во УЈП на САД.

Нема да те лажам – не е лесно. И за да не ве доведе во заблуда како да го пополните – треба да барате дополнителни информации на мрежата како се прави тоа.

Според мое мислење – веб-страницата е наменета за луѓе кои влегле во прашање на придружен маркетинг или барем имаат алатка до која има голем сообраќај.

Постојат многу видеа и статии на англиски јазик кои велат „Како да заработите стотици долари на ден преку раскрсницата на комисијата“. Овие наслови се погрешни со тоа што почетник не може да заработи толку многу пари.

Инаку, дали е можно да се заработи толку многу? Да биде способен да. Но, сообраќајот мора да биде многу голем. Поради илјадниците кои посетуваат, да речеме, некоја страница, стотици кликнуваат на специјализираниот линк и единиците купуваат. Ако провизијата е сто долари, да, можете да заработите толку многу со една продажба.

Сè зависи од нишата што ќе ја изберете.

Како што ветив, ако се развие pasivendohod.net, на есен ќе се обидеме да развиеме страница за целите на здружениот маркетинг.

За ова – да ви помогнеме, споделете ја содржината на оваа страница, коментирајте, оставете прашања.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење