Веб-страници за домашна работа

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа.

Веб-страницата за вршење микрозадачи Јандекс Толока

Рускиот интернет гигант Јандекс е потценет како можност да се најде работа од дома. И има една од најкул платформите каде што можат да се извршуваат задачи (како што се коментари на слики) – Јандекс Толока.

Во оваа статија за Јандекс Толока можете да прочитате повеќе информации.

Веб-страница за микро задача Амазон Мтурк

А, конгломератот Амазон има своја платформа на која може да се извршуваат задачи за одреден надомест.

Во оваа статија за Амазон Мтурк можете да прочитате повеќе информации.

Веб-страницата за преведувачи Proz.com

Ако барате работа дома како преведувач, тогаш proz.com е страницата токму за вас.

Тоа е најголемата страница за медијација во преведувачки проекти. И може да се најдат проекти за преведување на мнозинството јазици што се зборуваат во светот.

Веб-страницата за враќање на готовина и пополнување на анкети на Swagbucks

Многу луѓе сакаат да направат пополнување на анкети на Интернет бизнис од дома. Ако го сакате и ова, треба да го проверите Swagbucks.

Можете да прочитате повеќе за Свагбакс во оваа статија: Како да заработите пари со пополнување на анкети на Интернет – вистински пример и готова стратегија

Upwork – најголемата платформа за хонорарни преведувачи

Upwork е веројатно најголемата платформа за домашна работа.

Објавува најмногу пребарувања за проекти што можат да се извршат од далечина.

Платформата сега е многу построга за тоа кои хонорарци можат да работат на неа (постои процес на валидација). Пријавувањето е бесплатно. Но, за секој проект за кој сакате да аплицирате – мора да потрошите одредени поени. Што може да се плати ако се претплатите.

Откако ќе ве одобрат потенцијалните клиенти – кога проектот ќе заврши, одреден процент останува за платформата. Постојат и надоместоци за пренос на средства.

Предности на платформата:

 • има многу проекти;
 • корисничкиот профил може да се прилагоди до најмалите детали;
 • можете да ги поставите вашите податоци така што креираните документи да ги исполнуваат даночните барања (можете да го внесете вашиот ДДВ-број; да побарате информации за тоа колку сте заработиле);

Слабости на платформата:

 • постои конкуренција;
 • мора да бидете претпазливи – никогаш не прифаќајте да работите без да го пријавите проектот преку страницата;
 • мора да платите ако сакате да аплицирате за повеќе проекти;

 

Fiverr – исто така одлична платформа за хонорарни преведувачи

Оган е една од платформите на кои е многу лесно да се започне.

Вашата регистрација не треба да биде одобрена. Вие само треба да се регистрирате – тоа е потполно бесплатно.

Преку Fire можете да ги понудите вашите услуги во едно парче. Најмалата сума за која можете да ја продадете својата вештина е 5 американски долари.

Имате право да поставите одреден број „свирки“ – збор непреводлив за мене, што значи дека извршувате одреден вид на услуга за определено време и цена. Колку повеќе свирки испорачувате – колку повеќе ја развивате вашата сметка, добивате повеќе повратни информации од вашите клиенти, имате можност да испраќате повеќе свирки.

Огнот зема фиксна провизија од 20 проценти од хонорарникот. И чекате одреден период (што се одредува според нивоата што сте ги постигнале) по што заработената сума може да се повлече.

Секој хонорарец што има поставено свирки може да аплицира и за понуди објавени од клиенти на платформата.

Предности на платформата:

 • има многу проекти;
 • нема верификација;
 • не се плаќа за аплицирање за проекти и за продажба на услуги;

Слабости на платформата:

 • постои конкуренција;
 • мора да бидете претпазливи – никогаш не прифаќајте да работите без да го пријавите проектот преку страницата;
 • провизијата на страницата е висока;
 • чекајќи што треба;

 

Peopleperhour – платформа за хонорарни преведувачи, што е како Fire, но не баш

Луѓето е како треска. Но, не сосема.

Пријавувањето е бесплатно. Може да конкурирате за проекти. Но, страницата бара голема активност доколку сакате работите да бидат бесплатни. Треба да продадете во одреден волумен и време. Инаку – профилот е деактивиран.

И тука може да се најде работа. Но, според мое мислење – не е лесно.

Надоместоците исто така не се мали.

 

Freelancer.com – платформа за хонорарни преведувачи, што е како Upwork, но не баш

Фриленсер е дефинитивно џинот на глинени нозе во индустријата за телекомуникации.

Ако сакате да се усовршите – од добро до лошо, но оваа страница е само за вас.

Има милиони регистрирани корисници. И, дефинитивно има многу проекти.

Но, како и на горенаведените страници – треба да бидете подготвени. И внимателно.

Ако сте преведувач, ќе видите индиски компании бесно наддаваат за пониски цени. И, како ќе се спроведе проектот – кому му е гајле?

 

Trulancer – индиска хонорарна платформа

Страницата за вистински хонорар е исто така страница за домашна работа што треба да ја проверите.

Регистрација на страницата ( што е потполно бесплатно ) може направи од тука .

Преку него нарачав само услуги. Има бонус ако одлучите да нарачате.

Јас дадов поширок коментар во статијата.

Freelance.bg – бугарската страница за хонорарни преведувачи

freelance.bg е бугарска страница за далечинско работење .

Ако сакате да ekирнете во светот на телекомуникациската работа и да не зборувате на други јазици. Потоа прочитајте ја мојата статија. Таа ќе ве води.

 

Слободен – премиум платформа за хонорарни преведувачи

Ако сакате платформа која плаќа повеќе. Тоа Ослободи се е за тебе.

Хонорарците поминуваат низ „цедилка“, но плаќаат од 5 до 75 долари на час.

Прочитајте ја мојата статија за да дознаете како.

 

Конечни размислувања за страници за домашни задачи

Наведените страници се едни од најголемите меѓународни. Во иднина ќе се обидам да направам преглед и на некои регионални.

Ова ќе се случи кога пасивендоход.нет ќе порасне. И имам можност да ангажирам асистент кој може да зборува на други големи светски јазици.

Така, можев да создадам статии за руски, германски, француски, португалски, арапски јазик, итн. веб-страници за работа во домот. Знам дека некои од овие јазици бугарите ги зборуваат помалку. Но сепак – навистина размислувам да го проширам блогот со превод.

И темата е корисна.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да ми помогнете споделувајќи дел од поставените материјали на социјалните мрежи. Или можеби ќе ми се допадне мојата страница во Фејсбук.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет
Хонорарни (хонорарни работи)

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење