Двостепена придружна програма

двостепена придружна програма

Ако сакаме да дадеме дефиниција за двостепена придружна програма, можеме да го кажеме следново: структура во која придружните компании добиваат провизии за нивните конверзии, како и за конверзиите на лицата што ги привлекле во програмата.

Звучи многу глупаво и неразбирливо?

Јас ќе објаснам.

Што е придружна програма?

Во неколку мои написи се обидов да го објаснам моделот на придружен маркетинг.

Ако ги пропуштивте, повторно ќе повторам (што мислам дека е тоа): преку здружени маркетинг лице (партнер) промовира производ / услуга преку посебен код / банер (рекламна кутија). Ако посетител ја користи својата врска – посебен софтвер (наречен колаче) е зачуван на неговиот компјутер за одреден временски период. Доколку ги купи производот / услугата во дадениот рок, филијалата добива провизија за неговите напори за рекламирање.

Многу брендови имаат свои програми за генерирање придружна продажба (нивните производи / услуги се рекламираат бесплатно, а генерираниот сообраќај може да ги направи во продажба).

Овој едноставен модел на медијација е еден од најпопуларните (и стари) методи за заработка на Интернет.

И тогаш што е двостепена придружна програма?

Во придружната програма во две фази, покрај тоа што партнерот има можност да генерира продажба на веб-страницата на програмата, тој исто така има можност да регрутира и други луѓе да го сторат истото.

За секое вклучено лице, тој добива фиксен бонус или процент од заработката што ќе ја генерира новата филијала (за одреден временски период или засекогаш).

Позитивни страни за придружни програми со две нивоа

Нивниот потенцијал за профит е огромен. Замислете дека сте во можност да привлечете огромен број на здруженија. Профитот може да биде огромен и безброј.

Конс на двостепени придружни програми

Колку и да звучи чудно, предноста на оваа програма може да биде нејзиниот значителен недостаток.

Како Ахил и неговата пета.

Ако некој од вас кој е поекономично подготвен во моментов го чита овој напис, тој вика: „Брат, ова е одвратна пирамида што ја опишуваш“.

Да, ако регрутирате сто луѓе, а тие пак регрутираат сто – по многу такви обиди, во теорија, целото човештво треба да биде опфатено. И, ако сите само регрутираат луѓе – и никој не го промовира производот / услугата или тој е веќе непродаден – тогаш кој ќе добие пари од секого?

Најголемите компании кои имаат придружна програма (како што се Amazon, eBay, Rakuten, Target, Walmart, итн.) Се ограничени на стандардот – некој аплицира да биде партнер, тие го одобруваат (или не), тој започнува да промовира. И ако продаде нешто – халал да му биде провизија!

Значи, компаниите кои нудат двостепен (или повеќеслоен систем) се многу малку – и работат во ниши каде што трошоците се прениски. И тие – како жив организам, бараат да растат.

Единствениот пример што го видов за повеќестепен придружен маркетинг систем – до три нивоа на вработување (првиот прима од провизиите на вториот, како и некои од провизиите генерирани од вториот од третиот) се оние на компании за коцкање. За такви примери, воопшто не барајте од мене да пишувам. Коцкањето е сериозна зависност што им го уништи животот на многумина.

Најчестиот пример што го видов (и кој го опишав овде) се двостепените здружени маркетинг системи.

Еве двостепени придружни маркетинг системи што ги опишав во други статии на страницата
  1. Fiverr – повеќе за страницата може да се прочита тука.

Огнот е една од најголемите страници за далечинско работење (хонорарни). Како партнер може да заработите со промовирање понуди од страницата. И, ако одлучите да привлечете други филијали, ќе заработите 10 проценти од заработеното.

Комисиите што можат да се заработат се повеќе од добри – од 15 до 50 УСД (од набавки на новорегистрирани корисници на страницата) и последователно – 10 УСД плус 10 проценти споделување на парите што корисникот ќе ги потроши преку следните 12 месеци.

Филијалите можат да заработат и со промовирање на една од услугите што ги нуди компанијата. За Fiverr Pro, провизијата е 150 американски долари, 30 проценти од Fiverr Learn (курс за обука) и 30 проценти AND AND CO (програма за наплата).

Кодот за следење (колаче) трае 30 дена (т.е. ако некој кликне на линк, ќе добиете провизија доколку тој направи купување во следните 30 дена, што е доста)!

Adfly е страница преку која може да се скратат врските. Секоја кратенка кога ќе кликнете генерира реклама што се прикажува. Услугата е потполно бесплатна. И можете да победите – за живот, за секоја личност што ја привлекувате и тој ја рекламира страницата. Можете исто така да победите ако ја рекламирате страницата како платформа за рекламирање (секој што порачува рекламирање преку страницата).

Propellerads е платформа за рекламирање. Повторно, можете да заработите ако привлечете луѓе кои ќе ја рекламираат страницата. Вашата провизија е 5 проценти од заработеното! И повторно, профитот ќе биде засекогаш!

Ова е страница што нуди целосно бесплатно хостирање. Можете да заработите – без разлика дали привлекувате луѓе кои ќе добијат целосно бесплатен хостинг или од луѓе кои подоцна ќе се префрлат на платени страници. Профитот што може да се оствари е огромен – под услов да заработувате и од она што го заработуваат другите привлечени од промотори.

Ова е страница преку која можете да објавувате музика на најголемите музички платформи, како и ЈуТјуб, исто така можете да заработите од другите музичари што ги привлековте од страницата. Повторно – профитот може да биде астрономски!

Swagbucks е страница преку која можете да пополните анкети и да купувате на Интернет, бидејќи дел од вредноста на секое купување му се враќа на корисникот (cashback). Можете да регрутирате луѓе за да ја промовирате страницата. И заработете цел живот од она што го реализирале како профит за себе.

Ова е страница што обезбедува софтверски услуги – во овој случај интеграција во разговор во живо. Повторно, можете да специјализирате за промоција за да регрутирате луѓе за да ја промовирате. И заработи од нив. 10 проценти од заработката – и засекогаш!

Финални мисли

Двостепените придружни маркетинг програми можат да бидат ваша скала кон независност и финансиска слобода – пасивен приход што се создава 24 часа на ден, 365 дена во годината.

Ве советувам – истражете ги горенаведените опции и направете план. Во никој случај не треба да користите платен сообраќај (во некои придружни програми ова може да биде забрането).

Можете исто така да го користите бесплатно – од вашите сметки на социјалните медиуми со создавање сопствен блог / веб-страница.

Можностите се бесконечни и нивната успешна реализација може да доведе до сонот.

Како и секогаш – стојам на располагање на вашите прашања, коментари или забелешки.

Ако ви се допадна тоа што го напишавте, тогаш споделете го со луѓето во вашиот круг на најзгоден начин за вас (преку социјални мрежи или кажувајќи им) – сето ова нема да ве чини ништо.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење