Добивање IBAN преку страницата за плаќање геном.eu

Добивање IBAN преку страницата за плаќање геном.eu

Јас веќе направив резиме на не толку позната страница за еднаш Плаќање на плати – сега е време да Истото го правам и за друг (преку кој може да се добие сметка на IBAN) – геном.eu.

Што е геном.eu?

Ова е летонски проект што им овозможува на луѓето од Европската унија (и пошироко) да можат да плаќаат, како и да отвораат сметка во банка (добиваат IBAN).

IBAN е евро и може да се отвори и за физички и за правни лица. Правните лица исто така можат да отворат специјализирана трговска сметка за да прифаќаат плаќања.Овие услуги може да се направат целосно преку Интернет – само испратете лични / документи од компанијата.

Плаќањата со СЕПА и СВИФТ исто така можат да се вршат преку неа.

Додека кај Payoneer не е можно да се финансира сметката со лични средства – тука нема проблем да се користат такви.

Како што реков – преку Genome.eu сметките можат да ги прават правни и физички лица.

За поединци – тие не треба да живеат во ЕУ. Овде можете да видите (на англиски) цени за физички лица , а за правни лица – тука.

Поцелосна „слика“ за цените може

За оние од вас кои не користат англиски јазик (не дека моето е многу силно) – еве го мојот коментар за ценовната политика.

За поединците се забележува дека нема месечна претплата за луѓето што живеат во ЕУ. За надвор од ЕУ, тоа е 20 евра месечно.

За SWIFT плаќања има 20 евра такса за сите плаќања (влезни / излезни) – што е многу.

За СЕПА – влезните се бесплатни, а оние во заминување се по цена од 1 евро.

Во случај на пренамена, таксата е 1 процент.

Друг многу важен аспект што треба да се спомене е дека ако имате многу голема количина на средства на вашата сметка, тогаш геномот ќе наплаќа месечна претплата. Тоа е 25 евра (за физички лица) за секои 50 000 евра (салдо) ако надминува 250 000 евра. Сега – колку е разумно да се чуваат толку огромни средства на некоја страница за заплашување, мислам дека е непотребно да се каже дека тоа не треба да се прави. Сè уште може да има такво такса за правни лица.

Друг многу важен надомест што треба да се каже е дека страницата ќе наплати надомест ако нема активност на сметка по 6 месеци. За физички лица овој надоместок е 10 (за европски физички лица) -20 евра (за други) за секој месец на неактивност (додека салдото не стане нула), а за правните лица е 100-200 евра (повторно под истите услови). Т.е. за да нема таква такса во рок од една година, мора да имате најмалку две трансакции.

Зошто се наплатуваат таквите такси? Најверојатно, страницата е заштитена од луѓе кои ќе отворат сметка (што чини пари на страницата) и нема да ја користат.

За разлика од другите опции (како што се Payoneer, Transferwise и Revolut) – страницата нема можност (барем не гледам) да ви издаде припејд картичка преку која да вадите пари од банкомат.

Ta – за повлекување, сепак треба да ја поврзете сметката за геном со друга банкарска сметка / картичка.

Последната корисна карактеристика во Геном е неговата придружна програма. Сите врски што ги поставив се мои придружни врски. Ако се регистрирате – ќе добијам процент од надоместоците што ги обработува страницата. Можете исто така да ја промовирате оваа страница.

Конечни мисли

Корисноста на страниците како геном.eu зависи од специфичните околности поради кои едно лице наоѓа сметка во нив.

Надоместоците на страницата се релативно ниски – на пример, ако треба да испратите средства и вашата банка да ви наплати премногу, можете да ја вчитате вашата сметка за геном и да ги испратите.

Колку е профитабилно да прифаќате плаќања преку геном како трговец од клиенти – само вашиот сметководител може да ви каже. Како што реков во претходниот напис за payop.com – за да прифати плаќања, тој мора да биде во согласност со барањата од уредбата H-18 – да ги издаде потребните документи. За други земји (ако живеете таму) – сепак треба да има слични барања.

Разговарајте со вашиот сметководител и видете колку ќе ве чини таквата одлука – колку ќе ве чини да одговорите за сметка во Геном, колку ќе ве чини да ви префрлат и да подигнат средства.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење