Домашна деловна идеја – Создавање софтвер за Amazon Alexa

Домашна деловна идеја - креирање софтвер за Amazon Alexa

Продолжувам со серијата што ја насловив „Идеи за бизнис од дома“.

Како што споменав во претходните написи, мојата идеја е да барам повеќе уникатни идеи, оние што не се наоѓаат на првата страница на Google.

Затоа што, ако направам список на куршуми во кои пишувам: печете колачи дома; коси туѓи тревници; гледајте деца / возрасни во текот на денот; гледајте миленичиња на други луѓе, итн., Јас не би бил многу корисен, нели?

Таквите статии изобилуваат на Интернет – нивните автори додаваат само да кажат оваа година: „Најдобрите идеи за домашен бизнис во 2020 година“ и бараат да го канализираат сообраќајот.

Ова воопшто не е мисија на pasivendohod.net.

Затоа денес ќе ви претставам нешто за кое мислам дека не се зборува често во Бугарија – уредот „Амазон Алекса“.

Ова се паметни уреди (паметни уреди) што го препознаваат човечкиот глас и може да им се дадат команди.

Уредот може за возврат да „скокне“ со други паметни уреди. И кога е дадена команда – таа може да започне, да запре, итн.

Интернетот е полн со сериозни и смешни видеа во кои луѓето поставуваат прашања за уредот и тој одговара на нив.

Амазон разви различни видови уреди – веќе има „неколку генерации“. Некои од нив изгледаат како звучници со вграден микрофон, други се дисплеи.

Ако ги барате на Амазон (и не само) – можете да ги видите нивните цени (за нови и половни). Но, генерално: тие се прифатливи за западниот животен стандард (мислам дека не повеќе од сто долари).

Добро – оние што внимателно читате ќе прашате – кој е „трикот“ за развој на софтвер за нив?

Па, мислам дека овој пазар – препознавање глас сè уште се развива.

Колку уреди се произведени досега?

Според број написи (еве еден од нив) – продадени се над сто милиони уреди.

И оваа бројка (на крајот на краиштата, Амазон повторно подготвува специјални промотивни денови како што се премиерот на Амазон / премиерот на Амазон /, црниот петок, виртуелниот понеделник) ќе продолжи да расте (а уредите – да се подобруваат).

Па така, пазарот ќе расте – и уредите што се компатибилни со Alexa, исто така, ќе растат. Може да развиете софтвер што може да го купат многу луѓе.

За ова – од каде да започнам?

Мора да се регистрирате на веб-страницата на оваа компанија: https://developer.amazon.com/en-US/alexa

Не разбирам многу од програмирањето, за сите технички прашања што ги имате, компанијата одговори во делови од страницата – само треба да отидете на „дното“ на страницата.

Постојат делови таму кои се насловени Упатства и примероци од кодови.

Постои и форум за програмери, итн. Вие само треба да го отворите она што ве интересира. Се разбира, мора да зборувате англиски. Но, штом развиете софтвер (вадам капа) – мислам дека ќе работи.

Исто така, постојат ресурси на YouTube кои можат да ве запознаат со темата: само напишете „градење вештини на Алекса“.

Многу резултати исто така може да се најдат на Гугл (од кои некои несомнено ќе вклучуваат курсеви за обука “.

Никогаш немав трпеливост (и „интелигенција“) да научам програмски јазик. Но, вие – ако имате слободно време, тогаш ова во никој случај не може да се нарече поминување.

Ако ми дозволите да се шегувам – ако научите многу добро некои современи програмски јазици, тогаш оваа страница е целосно излишна. Дури и во Бугарија може да се најдат високо платени позиции за програмери.

Значи, резиме – ќе бидам среќен ако овој напис стигна до вас и ја „разбуди“ вашата curубопитност. И за оние Бугари кои се занимаваат со ваков вид на програмирање – ве молиме споделете го вашето искуство (не треба да го кажувате сето знаење што знаете).

Како и секогаш – оставете коментари, прашања, критички забелешки итн.

Без вас – оваа страница не може да расте.

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење