Домашна деловна идеја – 3Д снимање (3Д снимање)

Домашна деловна идеја - 3Д снимање (3Д снимање)

Насловот на овој напис – „идеја за домашен бизнис – тродимензионално снимање (3Д-снимање)“ е малку стилски неточен.

За овој вид активност ќе треба да го напуштите вашиот дом.

Сепак, не е потребно многу за да се започне ваков тип на деловна активност, која доколку се пребарува како клучен збор на Гугл (на англиски) произведува резултати што велат дека може заработувате стотици илјади долари годишно преку тоа.

Дали е ова точно?

Ајде да почнеме.

Што е 3Д (3Д) снимање?

3Д-сликата е процес со кој може да се создаде слика што го покрива просторот во волумен. Длабочината на сликата е снимена на таков начин што може да се набудува од многу позиции – сите „ние сме таму“.

Многу популарна употреба на овој вид технологија е, на пример, функцијата на мапи на Гугл – Уличен поглед, преку кој можеме да се „потопиме“ како пешаци на повеќе места низ светот и да гледаме во околината.

3Д снимање може да се направи и за подвижни слики – таканаречено панорамско видео од 360 степени.

Но, во оваа статија ќе се фокусираме на „статичното“ 3Д-снимање.

Како можете да заработите пари од 3Д (3Д) снимање?

Ако пребаруваме по Гугл за 3Д (3Д) снимање, ќе наидеме на луѓе кои тврдат дека се експерти за ваков вид снимање.

И тие земаат пари за да создадат такви слики од сите заинтересирани клиенти.

“Не звучи сериозно. Како точно се случува” – ќе речете.

Дозволи ми да објаснам.

Постојат многу видови на камери кои можат да се користат за тродимензионално скенирање на околината.

Две решенија на кои наидов додека истражував материјал за ова видео се:

Што можат да сторат овие производители?

Тие имаат лесни за употреба камери кои можат да направат 3Д-снимки со едно притискање на копче.

Еве Видео (на англиски јазик), што зборува за снимање (за да добиете визуелна идеја).

Во него – презентерот Кевин ќе ви даде само една од идеите каде може да се применат снимките (од камерите), имено – во продажбата на недвижнини.

Три-димензионално снимање може да создаде попрофесионална слика на просторија / имот за продажба.

“Брат, кој во Бугарија ќе има корист од такво нешто? Тука таканаречените брокери не се ништо повеќе од измамници кои им ги крадат фотографиите едни од други и само ги надувуваат цените” – ќе речете.

Да, и мислам дека во Бугарија ќе биде потешко да се обезбеди снимање на имот што ќе се продава како услуга.

Но, тоа не е невозможно.

Услугата исто така можете да ја понудите на кој било вид на места кои имаат за цел да ги импресионираат вашите потенцијални клиенти – било да се тоа ресторани, разновидно сместување, деловен простор итн.

Како да најдете клиенти?

Можете да пребарувате во кој било вид деловни директориуми, во Google, во трговскиот регистар, ако сакате. И контактирајте ги трговците.

И да објавите секаде дека нудите ваков вид на услуга. Или дека давате процент против трансакција.

Кои се тешкотиите при изведување на 3Д (3Д) снимања?

Од техничка гледна точка, мислам дека нема.

Без оглед на видот на камерата што ја користите – сите се произведени на таков начин што ги користи просечен корисник.

Проблемот е во тоа што ќе мора да барате клиенти (или тие ќе ве најдат).

Ако сте од многу мал град – ова може да биде многу голема тешкотија. Да не спомнувам – невозможно.

Камерите што ги воведовте чинеа неколку стотици долари.

Ако купите и статив (и кажете резервна батерија и / или повеќе мемориски картички) – мислам дека може да се смести во буџет од илјада долари.

Но, тоа се пари.

Дали ќе имате клиенти – и колку ќе земете од нив, зависи од вас.

Сепак, постојат ли други начини на кои можеме да имаме корист од 3Д-снимањето?

Ете го.

Знам дека звучи како трол, но може да заработите пари ако продавате опрема на луѓе кои сакаат да ја купат.

Insta360 има своја придружна програма.

Тие нудат просечна провизија од 10 проценти ако ги промовирате и успеете да ги продадете нивните производи преку специјално генерирана врска.

Колачето (специјалниот код што означува дека насочувате кон клиент) е зачувано во меморијата на уредот на клиентот кон кој цели 30 дена (т.е. ако некој кликне на вашата врска и направи купување во рок од 30 дена, тогаш вие ќе добие провизија).

Тие нудат бесплатна испорака преку FedEx / DHl до 61 земја.

Преку страницата можете да аплицирате и за препродажба на нивните производи. Врската е оваа.

Јас не сум филијала на Insta360 или Mattersport – ако ве интересира нешто, треба да контактирате со компаниите (на англиски) за да ги прашате.

Финални думи относно триизмерното заснемане (3D заснемане)

Ова е бизнис што може да се започне со мал капитал (околу 2000 лева ако сте екстравагантни).

Дали крие ризици – да. Можеби нема да најдете клиенти.

Ако сакате да ги намалите ризиците – можете да започнете со опрема од втора рака. Или најдете партнер.

И според мое мислење – треба да се изврши како помошна услуга.

Т.е. ако фотографирате – покрај тродимензионална, можете да понудите и една што е направена со дрон, итн.

Ако сте личност која сака да прави такви работи од лични причини (да речеме – вашето здравје не ви дозволува да работите напорна работа) – тогаш можете да направите многу други активности кои се посредници. Постојат многу материјали во pasivendohod.net кои можат да бидат вашата почетна точка (или инспирација).

Секако – ако сте во многу тешка финансиска состојба, тогаш размислете многу добро дали ќе инвестирате пари во нешто што не гарантира успех. Размисли, те молам.

Во врска со оние Бугари кои се занимаваат со фотографија – ве молиме споделете го вашето искуство во коментарите.

Ако почувствувавте дека ја омаловажував вашата работа со овој напис – во никој случај не го мислев тоа.

Да, 3Д-снимањето може да се направи само со притискање на копче.

Но, зад него сè уште има многу интелектуална работа, која се спроведува според правилата за фотографирање – осветлување, уредување на нештата итн. Ова исто така се учи преку читање литература (и преку вежба).

Темата е отворена за секаков вид коментари, прашања или коментари.

Ако ви се допадна напишаното и сакате да му помогнете на pasivendohod.net, можете да го споделите овој напис на социјалните мрежи. Може да ги прочитате и другите материјали што ги имам поставено на страницата.

Само преку вас – мојата публика може да се развие оваа страница.

Ви благодарам.

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење