Заработете пари од фотографии, графики и вектори преку страницата за акции Freepic.com

Заработете пари од фотографии, графики и вектори преку страницата за акции Freepic.com

Заработувањето на вашите авторски права над вашите сопствени фотографии, графики и вектори е еден од најпасивните начини да заработите пари.

Бидејќи се што треба да направите е да креирате графика, вектор или фотографија, да ја поставите на соодветна страница (да се грижи за нејзината дистрибуција) и тоа е тоа – ако страницата има сообраќај и фотографијата е барана, може да има продажба.

Познати страници за овој вид активност се Shutterstock (Shutterstock, за кој напишав посебна статија ) и слики на акции на Adobe.

Во оваа статија ќе разгледам Freepik.com – помалку позната страница за акции на слики.

Што е Freepik.com?

Ова е веб-страница за посредување што ги исполнува корисниците кои бараат слики заштитени со авторски права за да ги користат, како и креаторите кои сакаат нивната содржина да допре до корисниците.

Freepik е слободен за регистрација – и за корисниците и за уметниците.

Како тогаш се разликува од Шутерсток и сите други страници на акции?

Со потрага по пониски цени.

Додека Shutterstock е (да речеме) поскап, Freepik е поевтин.

Основната претплата е потполно бесплатна.

Ако сакате да имате пристап до премиум слики – тоа ќе ве чини 7,50 евра месечно (89,99 евра годишно) или 9,99 евра месечно. Информациите за цената може да се прочитаат овде.

Што е далеку поевтино од другите страници на акции.

Внатрешните преземања на слики се дефинираат како што следува: за нерегистрирани корисници – до 3 на ден, за регистрирани корисници (кои немаат платена претплата) – до 10 на ден, за регистрирани корисници (кои платиле претплата) – до 100 дневно. Ако некоја слика се презема неколку пати на ден, таа се смета како преземање.

Според Фрипик, има милиони посети, а прикачените слики се 2.845.000 вектори, 5.529.000 премиум фотографии, 192.000 премиум псд-датотеки.

Дали оваа сума е иста со Шатерсток?

Мислам дека се прикачени повеќе слики во Shutterstock.

Но, секој ден се поставуваат нови слики на страниците на акциите, така што шансата да ја пронајдете сликата што најмногу ќе ви се допадне е голема на обете страници.

Како можете да заработите од Freepik.com?

Сликите може да се постават на Freepik.com – како да заработуваат пари.

Само со регистрација – треба да кликнете на „Стани соработник“.

Морам да ве предупредам сега дека за да добиете пари од freepik.com – ќе треба да пополните формулар за данок (во кој ќе ги дадете вашите информации за контакт) и да поставите документ за лична карта.

Да, добро прочитавте – ќе треба да поставите копија од лична карта или меѓународен пасош.

„Зошто им се потребни моите лични информации? – ќе речеш.

Веб-страницата тврди дека ги користи (заедно со образецот) за да осигури дека парите што ви се исплаќаат ќе бидат правилно фактурирани.

„Нема ли друг начин? – ќе прашаш.

Не Нема.

Другите страници за верификација бараат слична верификација.

Фактура се генерира секој месец помеѓу 4-ти и 9-ти, а помеѓу 10-ти и 15-ти се плаќа.

Плаќањето се извршува два месеци откако ќе го достигнете минималниот износ на исплата – 50 УСД за Payoneer ( Можете да прочитате повеќе за оваа страница за плаќање тука ), 100 УСД за Paypal.

Ако одлучите да ја користите страницата за плаќање Payoneer, можете да ја користите следнава врска за регистрација.

Ако добиете 1.000 УСД на вашата сметка – ќе добиете подарок 25 УСД!

Payoneer е бесплатен – се додека имате една трансакција на секои 12 месеци. Во спротивно се наплатува такса!

Плаќањето што може да се изврши преку Freepik се заснова на бројот на преземања на слики.

Како работи точната пресметка? Малку е комплицирано. Јас и самиот не разбирам многу – според овој напис, ова се прави според некоја формула што го рефлектира бројот на повлекувања, бројот на претплати, итн.

Покрај поставувањето фотографии, Freepik има своја придружна програма.

Ако ја промовирате страницата – можете да добиете 15 проценти од секое купување што е направено преку вас. Повеќе информации може да најдете овде.

Сепак, поинтересна е програмата за упатување на freepik.

Ако привлечете луѓе кои почнуваат да поставуваат материјали, тогаш за секоја личност што привлекувате и тој поставува нов материјал – Receiveе добиете 50 долари! Да, правилно го прочитавте тоа.

За 10 лица – 500 американски долари, 100 луѓе – 5.000 американски долари, 1.000 луѓе – 50.000 американски долари!

Мислам дека го сфативте.

Нема ограничување колку луѓе можете да привлечете.

Вашата врска за упатување е на сметката „Стани соработник“. На дното, во делот “Програма за упатување”.

„Дали сте упатување на Фрипик? – ќе прашаш.

Овој пат не сум. Имам сметка (што не ја потврдив) и пристап до линк (што е бескорисно за непроверена сметка).

Врските што ги користев се „чисти“.

„Зошто тогаш не го промовирате Фрипик?“, Ќе прашате.

Не можам да бидам упатување / придружба на секоја страница. Во еден момент тие стануваат премногу, што ми отежнува да ги проверам за каква било промена (на негативен начин за мене).

„Не ве разбираме. – ќе речеш. Добро е да се следи секоја програма во која учествува некое лице. Кој знае – денес е бесплатно. И утре – може да има некои обврски како што се такси и така натаму.

Конечни размислувања за Фрипик и заработка на фотографии, графики и вектори

Фрипик не е лоша страница.

Не велам – регистрирајте се за тоа сега.

Не, само проверете го и имајте го на ум.

Во денешните проблематични времиња, страшно е некому да му ги дадете вашите лични податоци.

“Што ако тие земат заем на мое име? Од каде да знам дека нема да ги злоупотребат моите лични податоци?” – ќе речат моите постари читатели.

Кредитите не се извлекуваат на овој начин.

„Не погодивте, па дрдорите“ – ќе одговорат.

Да, и јас „се вадам од умот“ – им верував на луѓето кои не го заслужуваат тоа.

Но – тоа е тоа што е.

Ако сакате да заработите од Freepik, како и од други страници на акции – оваа потврда е потребна од вас.

Willе бидам среќен ако Бугарин кој ја користи страницата (и е проверен) да даде свое мислење.

Во меѓувреме, темата е отворена за секаков вид прашања, коментари или забелешки.

Ако сакате да помогнете во развојот на pasivendohod.net – споделете ја статијата на социјалните мрежи со вашето семејство и пријатели.

Прочитајте ги другите теми што ги поставив на страницата.

На овој начин – страницата се развива. Тој е ништо без вас – мои читатели.

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење