Заработете со купување авионски билети и ноќевања преку Travelpayouts

Заработете со купување авионски билети и ноќевања преку Travelpayouts

Дури и ако имате своја веб-страница посветена на авионски билети или патувања / ноќевања во различни делови на светот, не е лесно да заработите пари од здружениот маркетинг.

Јас неодамна напишав статија за Tripadvisor – колку е тешко да се одобри како филијала, на пример.

За среќа, постојат и други алтернативи – а еден од нив е Travelpayouts.

Што е Travelpayouts?

Travelpayouts е придружна страница преку која можете да интегрирате функција за продажба на билети / ноќи преку пребарувач на вашата веб-страница.

Како работи ова?

Со потполно бесплатна регистрација (за што не е потребно одобрување) можете веднаш да влезете на страницата.

Оттаму, во делот „Главно“, имате пристап до придружните програми Aviasales / Jetradar и Hotellook.

Со кликнување на една од програмите – имате можност да ја “поврзете” вашата страница преку API.

Комисиите на овие две програми се повеќе од дарежливи – во Hotellooks ќе имате 50 процентна провизија, со времетраење на колаче од 30 дена (т.е. ако некој кликне на вашата врска / пребарува хотел преку вас, тогаш во рок од 30 дена доколку направите исплата, тогаш ќе земете провизија). За Aviasales / Jetradar условите се исти.

Покрај овие две програми, до кои можете да пристапите веднаш, може да аплицирате и за низа други програми (за кои е потребно одобрување) преку Travelpayouts, како на пр. FlexBus / автобуски билети со ниска цена / (за САД), trip.com, kiwi.com, кајак, booking.com, Rail Europe, Blablacar, Agoda и други.

Со Travelpayouts можете дури и да нарачате курсеви (на ваш трошок) или да користите услуги (да користите попуст).

Звучи интересно – што друго треба да знам за исплатата на патувања?

Програмите Aviasales / jetradar и Hotellook се руски.

Се разбира, ова не мора да ги влоши од другите програми.

Прашањето е – на што не можам да ти одговорам е дали цените што се „прикажани“ се секогаш најниски (како што знаете, цените на билетите понекогаш зависат од земјата во која ќе бидат купени).

Програмите имаат интерфејс на следниве јазици – руски, чешки, индонезиски, германски, британски англиски, германски, италијански, шпански, јапонски, португалски, француски, малезиски. Значи, не би било проблем да уживаме во мнозинството луѓе на планетата.

Најлесен начин да проверите дали цените се различни ако се пребаруваат од различни места преку VPN. Ја напишав следната статија за услугата VPN, прегледувајќи ја компанијата Namecheap. Во него можете да најдете врска преку која првиот месец е потполно бесплатен.

И, како што реков погоре – поврзувањето на вашата страница со програмите Travelpayouts е прилично лесно. Следното видео можете да го погледнете на YouTube, кое е поставено од компанијата (како што можете да ги видите сите нејзини видеа).

Конечни мисли

Придружни програми кои вклучуваат летање или поминување на ноќта може да бидат многу тешки во однос на приемот во нив.

Може да се започне со исплата на патувања и луѓе кои немаат такви воспоставени страници.

Врските што се користат на страницата и упатуваат на Travelpayouts се упатувања. Ако се регистрирате преку мене, ќе заработам мала провизија од вашата продажба, без да влијаам на вас на кој било начин.

Темата, како и секогаш, е отворена за секаков вид дискусија – оставете ги вашите коментари, прашања или коментари. Beе бидам среќен ако можам да ти одговорам.

Ако ви се допадна тоа што го напишавте – споделете го на социјалните мрежи. Значи, оваа страница ќе се развива уште повеќе.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење