Заработка на видео поздрав

Заработка на видео поздрав

Време е да напишете кратка статија на навидум невообичаена тема – да заработите пари од видео-поздрав.

Признавам дека насловите се малку „кликбајт“ (намерно провокативни).

Дали е навистина можно да заработите пари на овој начин? Преку Интернет?

Ајде да видиме.

Видео платформи за поздравување

Во 2016 година, страницата е основана во САД камео.ком.

Има многу интересен концепт – страница-платформа што поврзува познати личности од кино, телевизија, Интернет, спорт и нивните обожаватели кои можат да нарачаат видео-честитки.

Компанијата не само што ги поврзува двете страни – таа ги обработува плаќањата (чувајќи дел од средствата како провизија) и се грижи за добра услуга.

До 2020 година, повеќе од 30.000 (триесет илјади) познати личности се приклучија на Камео.

(На пример, можете да најдете луѓе како Долф Лундгрен, Чак Норис, Били Бојд / играат во „Господарот на прстените“ /)

До одреден степен, слични услуги нудат страници како што се добротворна организација.com.

И starsona.com

Но, тие имаат тенденција да се фокусираат на купување состаноци во живо и / или преку Интернет.

Неодамна беше лансирана бугарска платформа, која ги поврзува домородните познати личности со нивните обожаватели – voiz.bg

Дали има други страници преку кои се обезбедуваат слични услуги?

Не можам да кажам. Само побарајте го јазикот што мислите дека го знаете добро. Можеби ќе најдете некои.

Како заработувате од платформите за видео поздрави?

Како што реков – секој корисник може да купи честитка за себе или за познаници.

Откако ќе се формира нарачката – се известува „starвездата“. И тогаш – видеото е доставено.

Јас не ги користев услугите на овие страници. И се извинувам ако „зборувам напамет“.

„Што ако theвездата беше полна со нарачки? ќе праша некој.

Мислам дека ова е решено со поставување ограничување на нарачките. Но, како што велам – можеби зборувам напамет.

Она што со задоволство го забележав е дека преку наредбите може да се дадат дел од средствата за поддршка на некоја кауза.

Така – покрај „поддршката“ на неговиот идол, потрошувачот може да поддржи и нешто друго.

За оние кои мрморат во моментот дека го губам своето време со овој напис. И, дека само славните луѓе победуваат.

Може да се забележи дека овие не мора да бидат луѓе од музичката индустрија или актери.

Интернетот обезбедува платформа (за подобро или лошо) за секого – покрај овие познати личности, тој може да регистрира и сопственици на канали на YouTube (може прочитај ја мојата статија за страницата за споделување видео), во Twitch прочитај ја мојата статија за страницата да емитува видеа во живо), луѓе со многу следбеници на социјалните мрежи итн.

„Бидејќи е толку убаво – зошто не се регистрирате? – ќе рече некој.

Јас не сум популарна личност. Дури и ако станам – не сум многу привлечен и имам писклив глас. Не мислам дека тоа ќе биде соодветна опција за мене.

„Додека не станеме популарни … Да, тоа не е за нас“ – ќе додаде друг.

Па, постои и една последна можност – видов дека луѓето кои се имитатори се исто така успешни на американскиот Камео.

Имитатори се луѓе кои многу личат или звучат како познати луѓе.

Видео-поздравите можат да бидат одлична можност да ги надополнат нивните приходи, особено ако тие се длабоко посветени на своето хоби – имитирање на своите идоли.

Ако некое лице е потресено – профили на животни може да се најдат и на страниците.

„Animивотни?

Да, животни.

Создадени за ПР цели – овие профили можат да промовираат причина за заштита на еден вид.

Ова е исто така идеја за која луѓето што се занимаваат со зачувување на еден вид или живеалиште може да размислат.

Бидејќи – сè е за средства.

Опасности од заработка на видео поздрави

Веб-страниците за поздравување на видео се критикувани затоа што „starsвездите“ кажуваат сè на видеото.

Тие се платени.

Според мое мислење, ова е област што мора да се регулира со внатрешното чувство на славната личност.

Некои – во Камео си напишаа дека нема да прават видеа во кои „поддржуваат“ бизнис / страница.

Бидејќи ништо не е познато (не се знае кој ги поддржува).

На пример – во ова видео критикуван во САД Кевин О’Лири дека поддржува сомнителни страници / бизниси преку видео честитки.

Како што реков – секогаш мора да се биде внимателен.

Барем – највредниот капитал на познатите луѓе се нивните следбеници. И изградената доверба.

(Затоа сум секогаш на штрек – дали ќе ве доведам во заблуда, читателите на pasivendohod.net, доброволно или неволно. Дозволете ми да знам дали сметате дека некогаш некој материјал е несоодветен или има што да се наведе во него).

Секако – мислам дека е непотребно да се каже дека славните луѓе кои имаат малку интелигенција никогаш не би рекле нешто несоодветно на видео.

Конечни мисли за заработка од видео честитки

Понекогаш – да се направи нешто бара многу време, пари и напор.

Видео-поздравите можат да бидат одличен начин со оглед на изведувачи, творци, модели, итн. да заработи дополнително.

За моите читатели, кои се од постарата генерација и моментално си мрморат за себе дека јас само охрабрувам некого да „лежи на колковите“, мислам дека не си во право (барем не целосно).

Ова е целосно доброволна услуга. За двете страни.

И има за цел да донесе радост.

Beе бидам среќен ако има дискусија.

Но, што можеби може да се каже на оваа тема.

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net – написот можете да го споделите на социјалните мрежи (преку копчињата под него), видете ги другите материјали што ги имам поставено и лајкувајте ја нашата страница На фејсбук.

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење