Заработка на пари од книги без содржина

Заработка на пари од книги без содржина

Темата „заработка од книги без содржина“ може да изгледа трола.

Но, во оваа статија ќе ви претставам целосно реален модел кој нема ниту точен превод на бугарски јазик.

Бидејќи потекнува од англискиот термин „книги со мала содржина“ – што, на мојот лош англиски јазик, повеќе би ги класифицирал како книги со ниска содржина. Но, и тоа нема смисла, нели?

Па, доволно разговор. Ајде да почнеме.

Што се книги без содржина?

Ако го пребарувате терминот „книги со мала содржина“ или „тетратка со мала содржина“ во Амазон, ќе наидете на десетици илјади резултати.

И ако отворите една од нив, ќе видите книги во кои ништо не е напишано. Допаѓа оваа.

„Човече, мислиш на тетратки, или како и да се викаат тие тетратки со густа алва, што толку многу ги сакаат владините службеници. – ќе рече некој.

Да

Токму на тоа мислам. Тетратки. Тетратки.

И сега ќе ви откријам како некои луѓе профитираат од нив – без да инвестираат ништо во производството

Книги без содржина и печатете по желба

Во многу написи што пишував за методот печати по потреба (во овие статии можете да прочитате за различните методи со кои можете да заработите пари преку него – за книги ,, за игри на табла и играње карти ,, за облека и керамика ,, за телефонски футроли ,, за филмови и медиуми )

Објаснувајќи го уште еднаш – преку него авторот може да ги постави информациите потребни за создавање на предмет (во овој случај книга, но како што можете да видите може да биде маица, чаша, дури и игра на табла, итн.). Откако корисникот ќе го купи предметот (ќе ја нарача книгата) – оваа ставка е создадена (во овој случај отпечатена) и испратена до него од компанијата што обезбедува услуга за печатење по барање.

И, од авторот се наплатува хонорар – без тој да инвестира пари во производство, испорака, услуги на клиенти.

Сето ова – во случај на книги без содржина е можно преку Амазон ( можете да ја прочитате мојата статија за објавување книги во електронски или хартиен формат ) или Ингрампарк.

Се поставува само текстуална датотека со внатрешноста на книгата – што може да биде само проред меѓу редовите (или нешто покомплицирано како календари, директориуми со телефони на официјални институции, итн.). И графичка датотека со надворешноста (корицата).

И тоа е тоа.

Како да креирате книги без содржина

За да креирате книга, макар и една со малку содржина, треба да поставите текстуална датотека (формат на збор) во која е напишано која ќе биде содржината.

За Амазон – можете да бидете водени од следниве шаблони.

„Повеќе незгодно“ е изгледот на корицата.

За да го креирате (како и основни информации за книги со мала содржина), препорачувам да го следите каналот “. Домашниот шеф “на YouTube.

До одреден степен – можете да ја користите бесплатната страница за дизајн Платно (можете да ја прочитате мојата статија за оваа страница )

Што се однесува до сликите што можете да ги користите – можете да ги користите таканаречените слики од акции.

Ова се слики што, откако ќе се плати, може да се користат (без да се грижите дека ги кршите правата на нивниот автор).

Напишав статии за Freepik-страници и Шатерсток.

Како да заработите пари од книги со ниска содржина

Постојат поединци, организации кои поставуваат многу вакви книги. Бидејќи нивното поставување не чини ништо (барем не во Амазон).

И тие имаат многу дизајни на книги кои се посветени на одреден празник, професија, земја, итн.

Под многу: некои од нив имаат илјадници дизајни!

Сега, квантитетот не е секогаш гаранција за успех.

Но, размисли за тоа.

Да речеме дека имате ниски примања. А, вложувањето многу пари би ја загрозило вашата ситуација (или семејството).

Ако ви треба еден час да креирате книга – ќе ви требаат 1000 часа за да поставите 1000 книги.

Ако користите поевтини страници за слики на акции, како што е Freepik, тогаш 1 книга ќе ве чини помалку од 1.000 лева. Да речеме 30 stotinki (иако може да биде поевтино). Itе се инвестира 300 лева.

Овие книги, доколку се продаваат само еднаш во календарската година, лесно ќе заработат над 2.000 УСД.

И тоа е само конзервативна проценка.

Конечни размислувања за заработка на пари со објавување книги без содржина

Таквите тетратки, организатори, книги без содржина, ако сакате – можат да бидат профитабилна работа.

Во иднина, кога ќе дојде време, ќе напишам посебна статија, која е посветена само на чекорите што се неопходни при објавување.

Се надевам дека овие општи информации ќе ве запознаат со темата, како и ќе го разбудат вашиот интерес.

Како и секогаш – темата е отворена за вашите прашања, коментари, забелешки.

Ако сакате да помогнете во развојот на pasivendohod.net, можете да ги споделите материјалите на социјалните мрежи или да ја лајкнете страницата на страницата На фејсбук.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење