Идеја за домашен бизнис – садници

Идеја за домашен бизнис - садници

За разлика од другите написи што ги напишав во pasivendohod.net, информациите во „идејата за домашен бизнис – садници“ ќе бидат поретки отколку зборовите.

Бидејќи едноставно нема потреба да се „истегнуваат деликатеси“ на оваа тема.

За кого е погоден бизнисот со домашни садници?

За скоро сите луѓе кои се од помалите населени места во Бугарија.

Единственото нешто (колку е едноставно да се направи е да се има двор / градина / нивоа што е погодно за создавање садници.

Квалитетно и пријатно – ништо повеќе!

За оние читатели кои имаат познавање на агрономија (и кои во моментот се смешкаат) – знам дека одгледувањето растенија не е лесна задача.

За ова – за да започнете, треба да прочитате малку специјализирана литература (можете да побарате една на Интернет) – ако можете да си ја дозволите, купете ја.

Додека го истражувате – треба да бидете јасни што ви требаат како производи за заштита на растенија, природни и вештачки ѓубрива, како и потребните алатки (стариот најлон од вашата баба од задругата не е доволен) за да ја олесните вашата работа.

Кои се предностите на бизнисот со расад?

Ако сте од мал град / село и нудите квалитетни садници – верувајте ми, вашите сограѓани / селани ќе доаѓаат кај вас секоја пролет да купат.

Во малите села / градови, скоро сите имаат градина – ова значи потенцијален пазар од илјадници корени.

Кои се недостатоците на бизнисот со расад?

Ова е деловна сезона.

Со што можете да му помогнете на вашиот семеен буџет.

Не очекувајте десетици илјади лева.

Како во бизнисот со продажба на цвеќиња (можете да го прочитате овој мој напис), така што овој е тешко да се ‘извести’.

Што мислам? Ако, да речеме, заработите од сто до илјада лева од продажба на садници – бирократските трошоци за пријавување на стекнатиот приход можат да бидат 10-20 проценти од тоа.

Што донекаде ја убива иницијативата.

За ова – ќе почекам вашите идеи за тоа како би било најдобро овој вид активност (ако е мала по големина) да се спроведе во рамките на законот.

Знам дека многумина во моментов ќе си речат: “Каков патриот! Таа држава краде од нас, вие сте загрижени за корумпираните политичари кои ја цицаат крвавата работа на народот!”

За ова ќе отстапам малку. Pasivendohod.net има амбиција да стане најголемиот форум за информации за создавање алтернативни приходи во Бугарија.

Знам дека на законодавно ниво во нашата земја е подобро да се потпреме на помошта отколку да реализираме нешто (верувајте ми, можам да ви ја докажам оваа изјава).

Но, верувам дека колку е побогата и независна личност, толку повеќе може да бара подоцна.

Затоа не можам да ви кажам – добро, заработете пари, кој ве гледа како го заработувате лебот.

Конечни размислувања за идејата за домашен бизнис со садници

Ова е можност што е тешка. Треба да имате силна рака за да пораснете нешто.

Не како на Интернет – нескопосник, препродавачи, брокерство итн.

За разјаснување на приходот – што според вас е најдобрата опција? Темата е отворена за дискусија.

Ако ви се допадна напишаното – споделете го на социјалните мрежи. Погледнете ги другите статии поставени на pasivendohod.net

Со овие акции to помагате на оваа страница да се развива.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење