Идеја за заработка пари како студент – продавање белешки, белешки за предавања

Идеја за заработка пари како студент - продавање белешки

Информациите во оваа статија на тема: „Идеја за заработка пари како студент – продавање белешки“ може да бидат посоодветни за бугарските студенти кои се со седиште во Соединетите држави или Западна Европа.

Горенаведената приколка што ја напишав не е апсолутна. Бугарите кои моментално се во Бугарија, исто така можат да се регистрираат на веб-страниците презентирани подолу.

Но, генерално, мислам дека веб-страниците ќе бидат покорисни за луѓето што не се тука, од причини што ќе ги развијам подолу.

Сите сме биле на училиште и / или универзитет и знаеме како функционира современото образование и на што се појави.

Да речеме во Бугарија – ова е причината за појавата на страници како Прирачник, кои создаваат монструозно големи бази на датотеки – презентации, термини, дисертации итн.

Бидејќи се надевам дека еден ден оваа страница ќе стане еден од најголемите и најавторитетни извори на информации – во однос на пасивен приход, хонорарна работа, претприемништво итн., Ќе ја искористам оваа можност да кажам дека сегашниот метод / идеја не е да помогне / поттикне мамење на испити или плагијат.

Иако овие работи не се толку критикувани од општеството, на Запад тие се многу сериозни повреди што академските власти не ги гледаат многу добро.

Тие се толку строги што дури и ако во многу земји ве фатат да препишувате на испит, тоа значи неизбежно дисциплинско протерување од училиште. И во САД, на пример, знаејќи колку може да биде скапа обука, казната е многу сериозна.

Што се однесува до плагијат, тој исто така е „камшикуван“ од ревност. За луѓето кои работат на многу високи државни функции, да бидат фатени како плагијат може да ги чини цела кариера.

Да се вратиме на темата.

Идејата е повеќе да ги продадете информациите (белешки) што сте ги создале додека студирате за да можат другите студенти да се подготват за материјалот – техника во која не видов ништо ново.

Некои од страниците што можете да ги користите се:

Ова е британска страница и се фокусира на британскиот образовен систем.

  • https://nexusnotes.com/

Оваа страница, мислам дека се фокусира на американскиот образовен систем.

  • https://www.notesmate.in/
  • https://www.notesale.co.uk/
  • https://www.coursehero.com/

Скоро сите овие страници работат на овој принцип – како пазар.

Ако имате седиште во Бугарија – сè уште можете да поставувате материјали таму. Но, размислете – луѓето купуваат материјали засновани врз довербата дека купуваат од некој што можеби бил во исто училиште, можеби посетувал ист курс.

Непотребно е да се каже, она што го поставувате треба да им донесе вредност на оние што го купуваат.

За разлика од Прирачникот (да речеме), во кој само страницата е збогатена со плаќање, тогаш тука поставувачот може да добие нешто.

Не сум студирал во странство и не можам да ти дадам совет како да цениш.

Предноста на овој метод е тоа што иако бара напор – откако ќе го поставите материјалот, тоа е. На англиски јазик постои принцип „постави и заборави“ – обложувај се и заборави. Ова е местото каде лежи изворот на пасивен приход.

Ако написот ви е интересен, можете да ги проверите овие страници.

Како и секогаш – ќе бидам среќен ако креирам дискусија. Исто така, ги ценам сите прашања што ќе останат под статијата.

Како и секогаш, најсигурен (и потполно бесплатен) начин да помогнете во развојот на оваа страница е споделување на нејзината содржина. И покрај сите свои „маани“ – pasivendohod.net е создаден за вас, мои читатели.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење