Индиска стока. Индиска стока на големо

Индиска стока. Индиска стока на големо

Во оваа статија, ќе разгледам помалку позната опција за купување индиска стока, особено индиска стока на големо.

Тоа е за indiamart.com – најголемата платформа B2B (бизнис до деловен) во Индија.

Зошто да купувате индиска стока – индиска стока на големо?

Индија наскоро може да ја надмине Кина според бројот на жители.

Дури и во времето на нивното колонијално минато, тоа беше познато како земја на можности (голем број Англичани кои одеа таму преку воведената трговија со монопол станаа „набапи“ – „новобогати“).

Но, дали е тоа така денес?

Сите знаеме за alibaba.com – страницата што е дел од компанијата на Jackек Ма.

Затоа, кога истражував за Индија, наидов на изненадување indiamart.com.

Во него – иако ја нема функционалноста што ја прави Alibaba каква што е, постои и огромна разновидност на стоки што се продаваат по големопродажни цени.

Според веб-страницата на компанијата и Википедија има десетици илјади видови на стоки. Од бизниси што се регистрирани низ цела Индија.

Цените што се прикачени се индиски рупии. Според курсот на Гугл (за време на пишувањето), една рупија е еднаква на 0,023 лева Т.е. 100 рупии е 2,30 лв.

Се разбира, како врзан за еврото – левот може да варира малку, но генерално, добивте идеја.

Значи, мојата идеја е – понекогаш, ако добро го истражувате, добрата што ги купувате од Индија може да бидат поевтини од оние од Кина, Турција, итн.

Карактеристики на индискиот март

Индискиот март освен како мотор за пребарување цени, може да се користи и како деловен директориум.

Имате можност да контактирате (како и со Alibaba) производителот и да преговарате за други цени.

Во врска со тоа кој може да продава на страницата – само локални, индиски компании или меѓународни – не можам да ви одговорам.

Ако ова ве интересира – можете да проверите сами.

Индија март има бесплатни и платени карактеристики.

Тие исто така имаат свој систем на плаќање – кој е достапен само за индиските компании.

Конс на трговија на Индиски март

Најдов критики во Квора ( Куора – тука можете да прочитате повеќе за оваа страница и можностите што ги дава за пасивни приходи ), кои не се многу kindубезни кон страницата. Тие само го нарекуваат измама.

И на други страници има многу негативни критики за индискиот март. За некои продавачи во него.

Во Довербата проценките се исто така негативни.

За ова – ако сакате да купите нешто, тогаш направете сопствено истражување за индивидуалниот трговец.

И секогаш (ако сакате) купувајте – купувајте преку некоја форма на заштита за плаќање.

Конечни размислувања за индискиот март

За жал или не, во моментот, купувањето од Индија, иако понекогаш и попрофитабилно, може да биде несигурно во споредба со она што го нуди Кина.

Индискиот март е јавно претпријатие (жали на локалната берза) кое нуди посредничка услуга.

Според мое мислење – не е лошо да се користи нивната страница како извор на информации и / или доведува до локални, индиски компании.

Но, за тоа дали може да купува од таму – Не можам да ти кажам дека би го сторил тоа. Треба да бидете многу, многу внимателни. Бидејќи преовладуваат негативните коментари.

Ако бев ти – и имав многу пари, тогаш Јас наместо тоа би го користел Алибаба.

И сè уште би ги користел сите методи за заштита на мојата исплата.

Јас би бил среќен ако статијата стигне до Бугарите кои тргувале со / во Индија. Какво е Вашето мислење? (Ќе ве замолам да се воздржите од расистички коментари).

Како и секогаш – овој напис е отворен за дискусија.

Ако сакате да ми помогнете во развојот на оваа страница – споделете ги написите во неа. Нема полесен начин од овој.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење