Како да заработите пари од е-продавница и / или е-трговија без да ги имате

Како да заработите пари од е-продавница и / или е-трговија без да ги имате

Насловот изгледа провокативно, но темата е всушност сосема нормална.

Со последните законски измени, започнувањето е-трговија не е само нешто.

Освен фактот дека треба да ја регистрираме нашата е-продавница (доколку исполнувам одредени услови) во Националната агенција за приходи, ние исто така треба да се усогласиме со еден куп прописи – во врска со чување на лични податоци на клиенти и прифаќање на разни плаќања (додека се во согласност со сите барања на трговскиот закон и законот за заштита на потрошувачите).

Така, регулативите од областа на е-трговијата го направија она што до пред многу години беше задача на многу луѓе – да започнат бизнис со мал капитал, со невозможна цел.

Според мое мислење – ако штотуку „нурнавте“ во работата, и решивте да започнете веднаш – не треба да трошите стотици лева само за консултации (ако сакате сè да биде добро).

Постојат многу бесплатни ресурси на Интернет, како и Фејсбук групи во кои можете да се придружите.

Ако работите звучат премногу комплицирано (затоа што, верувајте ми – да водите е-продавница, иако принципот на капка по капка не е толку едноставен) или немате средства да започнете – не закачувајте го носот.

Има место и под Сонцето и за тебе.

Како?

Промовирајте ги постојните системи / решенија за онлајн продавници

Една од најстарите шеги што постои е дека луѓето кои се збогатиле со Клондајк (место во Северна Америка каде избувнала „златна треска“) не биле луѓето кои барале (а понекогаш и наоѓале) злато. А има и луѓе кои продаваа лопати на златни копачи, храна и сл.

Затоа, во оваа статија ќе ја разгледам страницата Ултракарт.

Тој е специјализиран (на англиски) во обезбедување решенија за оние кои сакаат да започнат свој бизнис преку Интернет.

Како што реков – страницата е на англиски јазик. И скоро сигурно е дека ако сакате да отворите своја продавница преку неа и да работите во Бугарија – ќе ви биде малку тешко заради сите барања на нашето даночно законодавство.

Не велам дека горенаведеното е невозможно. Но, според мое мислење – започнувањето е-продавница во Бугарија (што можеби не е насочено кон бугарските граѓани) може да биде тешка работа. Сè уште ми се чини дека е многу тешко да се исполнат сите барања.

Но, за граѓаните на други земји – мислам дека ова не е лоша платформа.

Ултракарт нуди систем на бонуси што не сум го видел на ниту една друга страница.

За секој клиент што сте го привлекоа преку вашиот линк (кој е зачуван 30 дена на компјутер) добивате бонус.

И каков бонус!

За секој клиент што го привлекувате – добивате 20% од основните давачки за UltraCart за 12 месеци

За секој клиент што го привлекол – добивате 5% од основните давачки на УлтраКарт за 24 месеци

За секој клиент што третиот го привлекол – добивате 2% од основните давачки за UltraCart за 36 месеци

За секој клиент, четвртиот е привлечен – добивате 1% од основните давачки за UltraCart за 48 месеци

Тоа е, ќе добиете бонуси до четврто ниво (колено). Вие привлекувате еден – ако тој привлекува други, па така до четвртата личност! И – како што можете да видите, комисијата започнува од една година и завршува до четири години.

Ако внимателно прочитате – треба да го одземе здивот токму сега.

Профитот што можете да го добиете е огромен. Можеби илјадници долари месечно!

Она што ви треба – само за да ја промовирате страницата преку вашите врски.

Единственото нешто што страницата не толерира – тоа е спам. Вие не можете и не треба да ги промовирате вашите врски на овој начин.

Можете да ја промовирате страницата со пишување статија. Или споделете го на начин што не би се сметал за наметлив. Создадете содржина за оваа одлика на кој било јазик што го знаете. Ако сте упорни – можете да добиете многу.

Регистрацијата како придружна компанија се врши преку следниот линк: https://www.ultracart.com/content/affiliates.html

Јас би бил среќен ако прво го посетите овој линк пред да го посетите овој линк: http://secure.ultracart.com/cgi-bin/UCReseller?code=P6C56G6Q42

Тој е мој. И сите средства ќе бидат искористени за подобрување и постојано поставување нови материјали на pasivendohod.net.

Благодарам

Пред да ја напишам статијава – барав прегледи на Ултракарт. Не најдов лоши, па решив да ги споделам информациите со вас.

Во иднина ќе бидам среќен да напишам материјали за развој на е-трговија и е-продавница. Едноставно сега нема што да пишувам на оваа тема.

Beе бидам среќен – ако моите средства го дозволуваат тоа, се разбира, во иднина и ќе направам со вас тест развој во продавница. Од А до З.

За ова – секој Бугарин кој се занимава со ваков вид активност – нека остави коментар подолу.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење