Како да заработите пари од крипто валута – без да купувате или продавате ништо

Како да заработите пари од крипто валута - без да купувате или продавате ништо

Пред неколку години се роди концептот на крипто-валути – електронски пари што не ги поддржува ниту една централна банка.

Преку нив, секој може да изврши моментална исплата, со многу ниски (или непостоечки) надоместоци, притоа задржувајќи ја анонимноста при плаќањето.

После бум, се создадоа многу видови криптовалути (мислам дека во моментов има над 1000), секоја со различна вредност.

Тие се толку популарни што измамите веќе се случиле преку нив. Неодамнешен пример е шемата Onecoin, преку која е изградена финансиска пирамида – на луѓето кои „инвестираат“ пари во оваа валута им се ветува огромно враќање, но всушност парите од сегашните инвеститори се плаќаат порано. Резултат – милијарди лева „потонаа“ и стотици луѓе се лишени од инвестираното.

Се разбира, не сите крипто-валути се производ на криминалното размислување на нечесни луѓе.

Со некои од нив навистина можете да купувате на многу места низ светот – било да е тоа преку Интернет или офлајн.

Но, целта на овој пост не е едукација за придобивките од крипто-валутите.

Целта е да ви дадеме стратегија преку која можете да заработите пари без да ги ризикувате своите пари.

Да, шпекулациите со криптовалути (купување-продажба; продавање-купување) може да бидат многу попрофитабилни. Но, таа го крие својот ризик. И, како што рековме – без оглед на нивото на криптирање (криптирање) на криптовалутата, тоа се зачувани само линии на код. Ништо повеќе.

Според мое мислење – подобро е да се купат играчки од познат производител како што се Хасбро, Марвел, Дизни. И заклучете ги играчките најмалку десет години. И потоа да ги продадам (на пример, како дете имав конструктор Лего на Starвездите, кој ако го чував – сега чини над 150 американски долари).

Или ризикувајте со уметнички дела.

Барем ќе имате нешто што тогаш ќе можете да го допрете барем.

Како да заработите пари од крипто валута – без да ги купувате и продавате

Со промовирање.

Но, не и самата криптовалута, не грижете се.

Крипто-валутите се разменуваат за вистински пари и обратно на голем број специјализирани страници. Замислете менувачница, но која работи со такви валути.

Една таква страница е Прекинувач.

Преку него, луѓето можат да купуваат и продаваат крипто валута.

Што е добро за оваа страница:

  • постои промоција која го наградува секој нов корисник со пет евра доколку ја потврди својата сметка;
  • постои програма за враќање на готовина која враќа пари за секоја трансакција што корисникот ја извршил;

 

И, она што ве интересира најмногу – постои програма што ве наградува за секоја личност што се регистрирала преку вас.

 

Eachе добиете 80 проценти од нето добивката од секое лице што се пријавило преку вас. И десет проценти од профитот од луѓето што ги привлекувал.

Да – Вие исто така може да имате корист од луѓето што ве привлекуваат.

Потенцијалот за профит е огромен. И целосно пасивно.

Специјалната врска преку која привлекувате луѓе генерира таканаречено „колаче“ – код што на страницата означува дека луѓето се привлечени преку вас. Ова колаче има многу долг „рок на траење“ – 90 дена. Т.е. ако некој кликне на вашата врска и се регистрира во рок од 90 дена, таа личност е веќе ваша.

Веб-страницата е достапна на англиски јазик.

Имајте на ум дека бонусот од пет евра е достапен ако некој направи целосна регистрација – поставете фотографија од нивните лични документи и направете размена на валута во вредност од најмалку 100 евра.

Додека пребарував на Интернет за прегледи на оваа страница – не најдов лоши што препорачуваат да не се користи.

Но, секогаш ги охрабрувам моите читатели да направат сопствено истражување. Зборувам англиски – не најдов, како што реков, лоши критики. Можете да направите истражување на друг јазик.

Како да започнете да заработувате преку Switchere

1. Отворете го следниот линк – https://switchere.com/?r=4n3w6x39bps0

2. Регистрирајте се по е-пошта. Вие ја потврдувате регистрацијата со потврда на е-поштата испратена до вас. Внесете телефонски број, потврдете го вашиот телефонски број (страницата ќе ви испрати СМС).

3. Одете во делот Програма Сметка – Огранок. Таму можете да ја најдете вашата врска.

4. Почнувате да го промовирате.

Сакам да забележам дека кога се регистрирате на страницата – се регистрирате преку мојот линк. Сите примени средства (доколку се примени) ќе бидат искористени за подобрување и одржување на оваа страница.

Покрај врската, промоцијата може да се изврши и преку специјални банери (рекламни кутии), кои се достапни од делот „Промо“. Но, врската исто така работи.

Може да се споделува преку социјални мрежи, преку видеа, преку коментари на форуми, преку страници / блогови.

Важно е да се посочи очигледното – страницата има програма што дава бонус од 5 евра, како и програма за враќање на готовина. Како и, се разбира, програма што ги наградува сите што се регистрираат преку оној што ги привлекол.

Како што споменав – не најдов ништо вознемирувачко како несигурност за страницата.

Ако привлечете луѓе – следејќи ги правилата, тогаш потенцијалот е навистина огромен за профит, кој ќе се генерира секој месец целосно пасивно.

Единствениот ризик за вас е дека сте го изгубиле вашето време – во случај никој да не се регистрира преку вас.

Верувајте ми (иако времето е пари) во светот на криптовалутите и шпекулациите преку нив – тоа не е ништо.

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење