Како да заработите пари од музика на Интернет со промовирање на страницата Рутеноте

Како да заработите пари од музика на Интернет со промовирање на страницата Рутеноте

Постојат многу специјализирани страници каде уметници, студија за снимање можат да ги продаваат своите дела.

Некои од најпознатите се Spotify, iTunes, Google Play Music, Amazon Music, итн.

Проблемот што се јавува е дека на некои платформи музиката не може да се поставува директно – т.е. одете на соодветната платформа, испраќајте музика и почекајте продажба.

Но, дури и да постоеше таква можност – има многу страници што продаваат музика.

Вистина е дека не сте чуле за многу од нив.

Но, секоја продажна платформа е платформа.

Затоа можете да се свртите Рутеноте. Кога се регистрирате, користете го мојот код за упатување: 2f883a75

Веб-страницата е платформа преку која можат да се стигнат до многу канали на дистрибуција.

Сè што треба да се регистрирате е е-пошта. Веб-страницата е на англиски јазик – затоа користете Google Translate ако не разбирате нешто.

Добрите страни на страницата

За жал, повеќето платформи за поставување музика се плаќаат.

Да, за да поставите песна или албум – треба да платите или еднократна такса или да плаќате месечно / годишно.

Не можам да објаснам зошто е тоа така. За е-книги – бидејќи се надевам дека ќе им дадам информации за нив во идните написи, поставувањето книга на пазарот е потполно бесплатно.

Можеби музиката се плаќа затоа што за следење на авторските права е потребно повеќе работа (на пример, да ја гледа рачно некоја личност) или големината на самите музички датотеки е поголема, што бара поголема меморија на серверот и / или компјутерска моќ. Не знам, искрено, само шпекулирам.

Но, како и да е – поставувањето на нив чини пари. Пари за кои не можете да бидете стопроцентни сигурни дека ќе ги добиете затоа што пазарот е многу суров.

За тоа Рутеноте се издвојува (референтен код: 2f883a75). Има бесплатна верзија.

Ако имате музика што сакате да ја претставите на светот – можете да пробате тука без да ризикувате ништо.

Сите авторски права се ваши.

Со бесплатната верзија, ќе соберете 85 проценти од авторските права што ви следуваат по продажбата. Остатокот ќе биде на страницата.

Beе можете да ги поставите цените на вашите парчиња. Но запомнете дека Рутеноте ја споделува вашата музика – т.е. конечната платформа на која се случи продажбата исто така може да земе удел.

Друга многу убава карактеристика на страницата е тоа што ви дава бесплатни ISRC и UPC

Што е ова? Па, ова се специјални броеви што се користат за идентификување песни / албуми. Нешто како ПИН-кодови, стандардни во музичкиот свет. Можете да го генерирате вашиот број целосно бесплатно.

Преку страницата можете да ја поставувате вашата музика на YouTube, како и да бидете сигурни дека никој нема да ги повреди вашите права крадејќи ги од вас.

Дури и ако вашата музика е создадена од неколку луѓе – преку страницата можете да ги споделите добивките во рамките на вашата група – т.н. Поделба на приходите.

Добрата работа во врска со бесплатната верзија е што можете да ги „натопите нозете во бизнисот“.

Ако сакате – секогаш можете да отидете во платената верзија на страницата. И земете сто проценти од доспеаните авторски права.

Но, тука, како што рековме, плаќате – ова е опција што мислам дека е за луѓе кои изградија име.

Како инаку можете да заработите од страницата?

Можете да победите ако учествувате во неговата специјална програма за упатување.

Преку него – ќе земете 2 проценти од заработеното од секоја личност што ќе ја привлечете.

Не грижи се – нема да земеш ништо од него. Овие два процента ви ги дава страницата. Не ја чини личноста што сте ја привлекле.

За ова ќе ве замолам да се пријавите преку тука Сите пари што се генерираат одат за одржување на оваа страница.

Два проценти може да звучат малку – но тоа е цел живот, т.е. сè додека профилот на една личност е активен (поставува музика, ја продава), ќе земете два процента.

Замислете некој да заработува 100 долари месечно. Е добиете два долари.

Замислете дека имате привлечено 100 луѓе. Тоа се двесте долари месечно.

И, ако има повеќе?

За мене, потенцијалот на овој вид програма е бесконечен.

Можете да регрутирате стотици луѓе преку објави, преку вашиот блог, преку Инстаграм.

Можете да регрутирате луѓе од целиот свет. Нема ограничување.

И што е најважно – ќе ги регрутирате за услуга што е навистина квалитетна, може да ги збогати. И нема да ги чини ништо.

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење