Како да заработите пари од рекламирање на Интернет (дури и ако немаме своја веб-страница)

Како да заработите пари од рекламирање на Интернет

Додека размислував за овој напис, ми падна на ум дел од мислата што ја користи хакерската група „Анонимуси“: „Има војна за нашата свест …“.

Ретко кој може да го каже подобро, но да – навистина има војна за вниманието на сите.

Во моментов има над една милијарда блогови во светот – еден на секои 6-7 луѓе. Одделно, страниците се исто така безброј.

Телевизијата и радиото одземаат милиони часови слободно време на човештвото дневно.

А, за да заработите пари од рекламирање – вистината е многу едноставна, мора да има одреден број на луѓе на кои таа им дошла.

Проблемот со заработка на пари од рекламирање на Интернет

Мора да ги достигнете луѓето. Тоа е многу едноставно.

Секоја страница генерира пари врз основа на:

– колку луѓе го посетуваат секој ден;

– на кој јазик е страницата и на која земја е насочена (на пример, веб-страница на англиски јазик што ја посетуваат главно луѓе од Кенија ќе генерира помалку пари отколку веб-страница повторно на англиски јазик, но која ја посетуваат луѓе од Нова Зеланд);

– за што служи страницата, на која област од животот е посветена – веб-страница што е посветена на, да речеме, темата „кредитни картички“ на англиски јазик, може да генерира повеќе средства врз основа на една посета отколку веб-страница што е посветена на порнографија.

Но, достигнувањето публика, како што рековме, е многу тешко.

Имам страница стара една година и еден месец и која просечно ја посетуваат 5/6 луѓе дневно преку пребарувачи.

Оваа моја страница – колку и да ви звучи неверојатно – е премногу млада и мора да биде потребна доколку сака да допре до повеќе луѓе.

Секој што ме праша како да профитирам од интернет маркетинг, посакува успех веднаш.

И тој не. И, овој тип луѓе честопати стануваат жртви на измами на Интернет – со регистрација, плаќање пари на страници што ветуваат илјадници долари за тривијална работа како што се (и не само): пополнување кодови, кликнување на реклами итн.

Како што реков и во моите други статии: за да победите, треба да ја изградите својата „изложба“ во виртуелниот свет.

Но, многумина ќе речат: „Не знаеме како да направиме веб-страница / блог“. Може ли да се направи лесно?

Иако веќе има многу бесплатни алатки за лансирање веб-страница.

Одговорот е дека може.

Како да заработите пари на Интернет од рекламирање – без да имате веб-страница, преку страницата Реклами со пропелер

Во „зората“ по создавањето на Интернет, сопствениците на страници можеби продадоа рекламен простор на своите страници директно на огласувачи.

Ова веќе не е случај.

Рекламирањето се врши преку посреднички платформи. Гугл, Бинг, Јандекс и многу други страници се среќаваат со сопственици на страници и огласувачи.

Ова значително ги автоматизира и им олеснува на двете страни (некои наоѓаат публика, други ја „продаваат“ својата публика без да се мачат да бараат нови и нови рекламни засекогаш).

Вие сте вие што ќе се придружите овде.

Beе промовирате платформа за рекламирање наречена Реклами со пропелер .

Кога велам унапреден, немој да мислиш дека ќе продадеш нешто и ќе добиеш провизија, не.

Не мора да продавате ништо.

Вие преку посебен линк – исто така наречен линк за упатување / референтна врска ќе „регрутирате“ луѓе, сопственици на страници, кои ако станат партнери на страницата, ќе ги добиете пет проценти од заработеното.

Вашата провизија не им штети на кој било начин – не е земена од нивната заработка, страницата ви ги дава овие пари врз основа на заработеното.

Да речеме дека привлекувате една личност. Тој ја поврзува својата страница со платформата и започнува да заработува.

Да речеме дека заработува 100 долари месечно. Receiveе добивате пет долари месечно, целосно пасивно.

Што ако привлечете сто луѓе? Ако се одржат истите пропорции – ќе заработувате 500 УСД месечно! И илјада луѓе?

Нема плафон за тоа што може да се освои!

Што треба да направите ако сакате да ја споделите оваа врска?

Мораш:

  • кликнете на следниот линк: https://propellerads.com/publishers/?ref_id=e1bw
  • регистрирајте се со вашата е-пошта и детали. Вие го потврдувате писмото испратено до вас од страницата.
  • внесете ја страницата – одете во делот “Програма за упатување” и оттаму земете ја вашата единствена врска
  • веќе може да го споделите!

Веб-страницата има верзија на англиски, руски, француски, германски, шпански, турски, италијански, португалски.

За да добиете плаќања – мора да имате внесено вистински податоци за вас и да го одбравте претпочитаниот начин на плаќање.

Веб-страницата може да ви плати и преку Paypal и преку Payoneer (повеќе за оваа страница за плаќање може да прочитате овде).

Вашите пари – во форма на американски долари и евра – можат да бидат испратени директно на таква банкарска сметка, но мислам дека горенаведените видови на начини на плаќање нема да ве вознемируваат.

Како да споделувате за оваа страница?

Како што ви е најпријатно и како се чувствувате најсигурни.

Единствениот услов е да не спамувате, да не преплавувате некаде со вашата врска.

Дали ќе праќате објави на социјалните мрежи. Или ќе коментирате на форуми на Интернет. Нема ограничување на начинот на кој ќе изберете.

Се разбира – споделувањето не треба да ги крши правилата на местото што ќе го користите. На пример: olx.bg забранува објавување реклами со слична содржина, форумите на Интернет исто така понекогаш не дозволуваат создавање теми со слична содржина.

Но, можете да направите видео на Youtube што ја опишува оваа страница. И таму за да ја споделите вашата врска. Се разбира, можете да ја промовирате страницата на кој било јазик што го знаете. Нема ограничување.

Посочете го очигледното: дека страницата е бесплатна (т.е. не чини ништо за да се проба), таа е сигурна за плаќање.

Користете ја вашата имагинација и посебно знаење.

Дури прочитав за еден човек кој го направи најстариот метод на промоција – објавувајќи реклами со врски во близина на постојки за јавен превоз во голем западен град. И повторно освои илјадници. Биди како оваа личност! Ако сакате да се ослободите од тоа „финансиски“, тоа е начинот на размислување.

Идејата е да се размисли. И бидете доследни. Ако направиш –

Преку Рекламите со пропелери можат да заработат многу пари, и тоа целосно пасивно.

Веб-страницата е основана на Интернет. И тоа целосно одговара на нашето мото: заработувајте пари паметно и искрено.

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење