Како да заработите пари од Tripadvisor – со промовирање на страницата и регрутирање на трети лица за нејзино промовирање

Како да заработите пари од Tripadvisor - со промовирање на страницата и регрутирање на трети лица за нејзино промовирање

Ако се прашувавте како можете да заработите пари од Tripadvisor – тогаш треба да го прочитате овој напис.

Tripadvisor – за оние кои првпат го слушаат ова име е едно од најголемите во светот кога станува збор за резервации на хотели, летови, посети на ресторани и барови.

Има информации, како и рејтинг за илјадници места низ целиот свет. Има и од Бугарија.

Tripadvisor има специјализирана програма преку која се промовира страницата.

Преку него – можете да промовирате резервации во хотели и да добивате најмалку 50 проценти од провизијата што ја добива страницата. Значење – да биде што е можно појасно – нема да добиете половина од ноќта, туку само провизија, што се генерира врз основа на оваа ноќ.

За ова – за да ги охрабри луѓето да го промовираат, страницата ја измисли следната иницијатива. Receiveе добиете пари без никој да направи резервација преку вас – само со кликнување на вашата врска.

За второто – страницата не „јаде домати со влогови“, и ако мислите дека ќе „охрабрите“ некого само да кликне на врските – длабоко грешите.

Во најмала рака, тие ќе ја блокираат вашата сметка за оваа измама.

Инаку – ако имате квалитетен сообраќај, тогаш профитот што може да се генерира само на овој начин не е мал.

Веб-страницата го даде следниот пример на промотори кои испраќаат кликови на месечно ниво:

Промоутър #1

170 кликнувања на Трипадитор – 60 долари / месец

Промотор # 2

6100 кликања на Трипадвизор – 1720 долари / месец

Промотор # 3

870 клика Tripadvisor - $550/месец

Парите генерирани со кликови зависат од факторите од партнерот за резервација, хотелот, сезоната и должината на престојот.

Што треба да направам за да се регистрирам во придружната програма на Трипадитор?

За жал – страницата нема дел на страницата преку која може да станат нејзини филијали.

Користи партнерски страници – спој на Комисија и Авин.

Јас користев спој на Комисија. Но, не бев одобрен.

Нема да ве лажам – пополнувањето на сметката во раскрсницата на Комисијата е комплицирано. И може да биде на англиски јазик.

Како една од најголемите платформи на страници за придружен маркетинг – ќе и посветам посебен напис.

Во раскрсницата Комисија мора да наведете како ќе ја промовирате страницата, ќе мора да ви внесете начини на плаќање, да пополните даночни информации – сите работи што ќе ги разгледам во посебна статија.

Ако мислите дека сте пополниле сè – тогаш можете да пребарувате преку пребарувачот на информациите за страницата за Tripadvisor и да аплицирате за да го промовирате.

Тогаш треба да почекате страницата да ве одобри. Не е прецизирано колку долго може да трае ова.

Според мое мислење – ако имате вистински и многу сигурен извор на сообраќај – велат блог кој се фокусира на патувања, прегледи на разни туристички дестинации ширум светот, тогаш Tripadvisor е повеќе од сигурен извор на монетизација.

Но, за да аплицирате – и да ве одобрат, мора да зборувате течно на еден од јазиците на кои се заснова комисијата Junction или Awin. Ако не – и вие сте толку ентузијасти за промовирање, тогаш некој треба да ви помогне.

Ако сум успешен – што е следно?

Покрај уживањето во заработката, која може да биде доста голема, заработката мора да биде декларирана како приход во Бугарија (преку информациите што ги изјавувате, спојот на Комисијата осигурува само дека е деклариран во САД).

Според мене – најдобро е (ако имате, како што реков, сериозен извор на сообраќај и сакате да заработите пари од овој сообраќај) е да се консултирате однапред со експерт за данок / сметководство пред да започнете да остварувате профит.

Конечни мисли

Tripadvisor може да биде извор на сериозни приходи.

За тоа – треба да бидете сериозен професионалец за да можете да го промовирате (и да ме одобрат – не успеав да го постигнам ова).

Beе бидам среќен ако Бугарите кои се одобрени филијали на Трипадилизатор ја коментираат темата. Како бевте одобрени?

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет
Хонорарни (хонорарни работи)

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење