Како да заработите пари со пополнување на анкети на Интернет – вистински пример и готова стратегија

Како да заработите пари со пополнување анкети на Интернет

Многу луѓе ме прашаа – може ли човек да заработи преку онлајн анкети?

Досега, сè уште се прашувам кој е вистинскиот одговор – да им кажам како трол „не, не можеш“ или „можеш, но зависи“.

Причината за овој одговор е многу едноставна – може да се заработи на Интернет од анкети во зависност од тоа каде живее.

Погледнете – зад секое истражување што постои, мора да има некој што платил за тоа – т.е. некој што е заинтересиран да собере одреден вид информации од одреден вид на корисници.

Обично тоа се компании кои работат надвор од Бугарија и нивната цел е да соберат информации за многу голем пазар – на пример, САД, Велика Британија итн. Според мое мислење, не постои страница што го поддржува бугарскиот јазик (како јазик на страницата) и плаќа за анкети што се на бугарски јазик и велат – за бугарската публика, со седиште во Бугарија. Willе бидам среќен некој да ме побие. Но, последните неколку години, ако нешто научив, тоа е да бидам неверојатно добар со Google. И мислам дека знам за што зборувам.

Нема смисла да трошат пари (под услов да има толку многу бесплатни начини за собирање информации) за да научат мислење за личност од Бугарија. И тука, пазарот е едноставно премал за повеќето стоки (или со парадирање на посиромашните потрошувачи или со помал број потрошувачи).

Затоа, за да заработите пари со пополнување на анкети, треба:

Метод еден за правење пари преку страницата Swagbucks (за Бугарите во странство)

Тие едноставно треба да бидат со седиште во голема земја – по можност САД, Канада, Австралија, итн. Но, колку е поголемо, толку подобро. Звучи проклето гадно и нефер, но тоа е единствената опција.

Можете ли да лажете дека живеете таму?

Можеби постои таков начин. Сепак, луѓето кои плаќаат за да имаат информации собрани од нив, немаат доверба во страниците што лесно можат да ги втурнат непроверените информации во нив. Затоа овие страници имаат имплементирано соодветна технологија. Дури и ако најдете начин околу ова (нема да ви дадам совети), размислете за следново.

Повеќето статии што постојат на англиски јазик вклучуваат метод на пополнување на анкети како придружен приход или уште поживописно – пари за пиво, пари за пиво, задоволства. Повеќето луѓе заработуваат максимум сто или двесте долари месечно.

Знам дека повеќето читатели ќе ми кажат: „Еј, брат, баба ми работеше во соработка фарма повеќе од триесет години и сега добива пензија од двесте лева“. Знам дека е така.

Но, само размислете – нечесно заработените пари никогаш не се корисни.

Ако сте со седиште во голема земја – таму плаќањето е час и веројатно ќе заработите многу повеќе од пополнување на анкети преку Интернет.

Уште завиткан?

Тогаш треба да користите сигурна страница. Една од нив што ќе ја разгледам во оваа статија е Swagbucks

Веб-страницата е на англиски јазик и преку неа можете да пополните платени истражувања на англиски јазик.

Во прилог на анкети – страницата нуди таканаречен готовина (готовина), ако купувате преку него во некои големи компании како што се домашно депо, Бест куп, Лоус итн.

Шопингот не чини ништо дополнително – напротив, преку оваа програма ќе бидете наградени за шопинг преку страницата, тој едноставно враќа дел од провизијата што компанијата од каде што пазарувавте ја одзема од неа.

Секоја акција преку страницата генерира посебни поени – овие поени може да се заменат за картички за купување во Амазон или картички за Paypal (и од таму – можете да ги повлечете парите на вашата банкарска сметка). Се разбира, картичките на Paypal се поскапи од картичките за директно купување на Амазон.

Но, како што реков – овој дел од статијата е специјално наменет за Бугарите што живеат во странство. И за оние кои се тука – треба да го прочитате текстот подолу.

Метод два за заработка преку Swagbucks (за Бугарите во Бугарија)

Па, научивме дека страницата е првенствено насочена кон луѓе кои живеат на друго место. Но, не може нешто да се направи? Без мамење?

Секако дека можеш!

Swagbucks постои програма наречена „Упатувај и заработи“. Преку него можете да ги поканите луѓето преку посебен линк – Упатска врска. Секој што ќе се регистрира преку вашата врска на страницата – заработувате 10 проценти од она што тој ќе го освои, и засекогаш!

Знам дека многу луѓе не сфаќаат што само споделив со нив, и тоа може да ги промени нивните животи!

Повторувам – ќе заработите 10 проценти од заработеното од секој што ќе се претплати преку вас. Не чини ништо – страницата ви ги дава тие 10 проценти.

Дали е сè уште тешко за вас да сфатите што е напишано?

Да речеме дека преку вашата врска за упатување додавате 100 лица. Секој од нив – заработи 100 долари во текот на годината. Тие ќе генерираат вкупно 10.000 УСД. Вашата провизија ќе биде 1000 УСД! Илјада долари! И, ако регрутирате повеќе луѓе? Ако има 1000 луѓе? Ова е провизија од 10.000 американски долари – скоро две годишни бугарски минимални плати! И 10 000 луѓе?

Нема ограничување за тоа што ќе заработите! Некои од најуспешните луѓе што ги познавам – богати преку Интернет се такви преку такви методи – да препорачаат нешто што не чини буквално ништо (како што е цената) на потрошувачот и да го збогати.

На овој начин, ако рекламирате Swagbucks – преку објавувања на социјалните мрежи, преку статии, преку видеа. На сите јазици што ги зборувате. Потенцијалот за профит е, благо речено, огромен.

Се разбира – не треба да постапувате глупаво и да спамирате големи групи на Фејсбук. Ова не само што нема да помогне – можете да ја забраните вашата сметка на социјалната мрежа („забрана“), како и потенцијално да ја забраните сметката за вклучување Swagbucks.

Наместо тоа, ставете ја врската за упатување на вашата сметка на Твитер. Ако зборувате шпански – напишете статија на шпански јазик. Идејата е – бидете креативни на вашиот начин да достигнете луѓе.

Ако знаете странски јазици и знаете страници што дозволуваат такви реклами – поставете оглас за Swagbucks.

Идејата не е да се кршат никакви правила.

Веб-страницата е целосно бесплатна за регистрација. Треба само да додадете луѓе – не мора ништо да продавате.

Веб-страницата е целосно сигурна и преку неа се создаваат средства секој ден. Идејата е дека дел од овие средства ќе останат засекогаш ваш пасивен приход.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење