Како да заработите пасивен приход од quora.com (Quora)?

Како да заработите пасивен приход од quora.com (Quora)?

Овој напис за „како да се заработи пасивен приход од quora.com (Quora)? “може да изгледа како една од најпровокативните написи и клик-бајт.

Зошто?

Сепак, да започнеме.

Што е прво Квора?

Quora е една од најпаметно дизајнираните страници на Интернет.

Кога бараме нешто во пребарувачите – тие ги „пребаруваат“ страниците што се индексираат во нив и, во зависност од алгоритмот вграден во нив, се обидуваат да дадат најрелевантен резултат, оној што треба да биде најрелевантен за вашето пребарување.

Понекогаш – ако бараме одговор на прашање и некоја страница создаде такви информации како одговор – треба да ги добиеме како прв резултат.

Но, тоа не се случува секогаш – и често мора да „сурфаме“ (сè додека не ги најдеме најпосакуваните информации).

Quora „стои“ во оваа ниша – целата содржина на страницата е генерирана од нејзините корисници, кои можат да поставуваат прашања и да добиваат одговори (повторно од други корисници).

И што се случува во пракса – се создава огромна база на податоци за содржина, која е индексирана во пребарувачите.

И, постои тренд на растење – колку повеќе информации се прикачуваат на страницата, толку повеќе информации има како резултат во пребарувачите (често на врвните позиции), толку повеќе информации има, толку повеќе луѓе ја посетуваат страницата и на крајот стануваат неговите регистрирани корисници (и циклусот започнува повторно).

Оваа активност доведе до страница што веќе има десетици милиони посети месечно. И, многу интернет-продавачи веќе користат квора како извор на сообраќај кон нивните страници (со одговарање на прашања во нивните ниши со поврзување до нивните сопствени страници).

Квората е достапна на многу јазици: англиски, германски, француски, шпански, италијански, португалски и повеќе. ( можете да видите список со нив тука )

Го поставив својот профил на англиски јазик и најголемиот дел од содржината што ја прочитав ја има на него.

Добро – како можеме да оствариме пасивен приход преку Quora?

Покрај тоа што е извор на сообраќај (и генератор за создавање содржина што го интересира корисникот), квората има своја придружна програма преку која може да заработува пари.

Големиот проблем е што оваа програма се внесува само со покана.

Т.е. Самата квора одредува кој може да учествува, а кој не. Не можете да аплицирате.

Критериумите што се применуваат исто така не се многу јасни и специфични. Додека го истражував овој напис, наидов на мислења дека можеби си напишал десет прашања (и сè уште можеш да учествуваш) и можеби си напишал над илјада – а можеби и не.

Друг аспект што треба сами да го испитате (не можев да најдам конкретен одговор) е дали има географско ограничување (подобност на земјата) за престој (дали само одредени земји можат да учествуваат).

Па, ако се регистрираме во Квора во секој случај – какви пари може да се заработат (ако не одобрат)?

Плаќањето се базира на тоа колку уникатни прашања сте внеле на страницата. За секое прашање – во зависност од неговата популарност, се плаќа одредена сума, која се генерира.

Сум видел видеа кои врвните соработници (луѓето кои најмногу придонесуваат) – заработуваат повеќе од 5000 долари месечно!

Треба да се напомене дека страницата веќе има десетици и десетици илјади прашања. Да се формулира нова (и постојат правила за формулирање) ќе стане сè потешко во иднина.

Помалку бараните прашања носат помал профит – а во пракса, најверојатно, остварената масовна награда е во опсег од 0-500 долари месечно.

Конечни мисли

Квора е „пристојна“ страница. Дури и да се регистрирате – ништо не губите. Често прелистувам низ него за да барам информации на различни теми.

Читањето сам по себе (што секогаш треба да биде критично – реков дека страницата е често напишана од луѓе кои се обидуваат да продадат производ / услуга и / или пренасочат сообраќај) – секогаш може да ве збогати.

И, ако сте прифатени – ова не е лош извор на дополнителни, пасивни приходи.

Темата е отворена – ќе бидам среќен ако Бугарите кои се одобрени партнери на страницата, пишуваат. Како ве примија? Од каде си?

Оставете ги вашите коментари, прашања или коментари. Споделете ја страницата (ако ви се допадна нејзината мисија) и сè што е напишано во неа.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење