Како да заштедите и заработите пари преку страницата за плаќање Payoneer

Како да заштедите и заработите пари преку страницата за плаќање Payoneer

Од искуство, можам да кажам дека бугарските банки се едни од најконзервативните во светот. Ниски каматни стапки на депозити, високи каматни стапки на заеми, провизии за скоро сите постапки.

Ако работите на Интернет – треба да имате во предвид дека банката може да „оданочи“ со провизија сите влезни во вас трансфери, како и некои од оние во заминување.

Се разбира – второто зависи од вашата банка. И, ако сте решиле да имате приход на Интернет, добро е да проверите какви такси ќе ви наплати вашата банка – за влезен трансфер, излез, за месечно одржување, за банкарство преку Интернет, за токен уред (со кој можете да вршите трансфери), итн.

За да дознаете за второто – треба да отидете на веб-страницата на вашата банка и да барате “провизии и камати за клиенти – физички лица”. Ова е повеќе или помалку насловот на овој документ. И прочитај го. Ако не разбирате нешто во тоа (и ова е многу сигурно) – одете во локална гранка и прашајте. Цените на услугите честопати се објавуваат во тарифата на банката, што сум сигурен дека многу компајлери на вашата банка не знаат дека таа ги нуди.

Во оваа статија, сепак, ќе ве запознаам со помалку позната страница за плаќање, наречена Payoneer.

Што е Payoneer?

Многумина од вас не знаат, но има стотици услуги на Интернет кои се занимаваат со плаќања и електронски пари.

Една од нив е Payoneer.

Веб-страницата е моментално достапна на следните европски јазици: англиски, руски, турски, португалски, шпански, унгарски, француски, грчки, полски, италијански, украински.

Нема верзија на бугарски јазик.

Преку Payoneer може да се примаат и испраќаат средства. Веб-страницата се обидува да расте и во моментов е партнер на многу страници преку кои можете да заработите пари – како што се Amazon, Fiverr, Airbnb, итн.

Суштината на Payoneer

Payoneer креира виртуелни банкарски сметки за своите корисници.

Во моментов, преку страницата можете да добиете IBAN за следниве валути: евро, американски долар, британска фунта, јапонски јен и мексикански пезос.

Валутите се достапни со кликнување на делот Recive – Глобална услуга за плаќање на страницата.

После тоа, во прозорецот што се отвора, има дел за примање сметки и знамиња.

Со кликнување на соодветното знаме – се прикажуваат деталите за сметките, кои можете да ги споделите со вашите клиенти или да ги копирате информациите на страниците што ќе ги користите (на пример, Амазон).

Како што реков – нема верзија на бугарски јазик. Веб-страницата е многу лесна од гледна точка на корисникот. Сепак, јазичната бариера е јазична бариера.

Покрај тоа – преку Payoneer можете да побарате од вашиот клиент да ви изврши исплата.

Добрите страни на страницата

Поради ограничувањата што се воведени во Азија – имам искуство дека многу хонорарни преведувачи во Индија, Пакистан и Бангладеш соработуваат многу со Payoneer.

Мислам дека неговите клиенти во САД, како и оние во ЕУ, се помалку.

Ако имате давање и земање со хонорарни преведувачи во овој дел од светот, тогаш оваа страница е една од најевтините алтернативи.

Другите страници сè уште не поддржуваат деловни плаќања до сите земји – на пример, не можете да испратите исплата до Пакистан со Transferwise.

Конс на страницата

Добрите страни на страницата исто така ги откриваат неговите лоши страни.

Малиот број на поддржани типови валути.

Нема бугарски лев. Според мое мислење – ако сакате да ја пренесете заработената валута на бугарска сметка, мора да го направите следново – отворете ја вашата сметка во евра во бугарска банка. И креирајте дебитна картичка за оваа сметка.

Осигурете се дека е оној со најниска месечна такса за одржување. И без провизии за влезната валута.

Осигурете се дека најголемиот дел од средствата добиени од Payoneer се во евра.

Кога сакате – префрлете средства од евро во евро. И обидете се да ги повлечете преку банкомат.

Мислам дека на овој начин ќе изгубите најмалку пари (конверзијата во банкомат е скоро централна стапка на БНБ).

Следната такса неодамна беше воведена – ако немате извршена ниту една трансакција преку вашата сметка или при-пејд картичка во последните 12 месеци, ќе должите 29,95 УСД.

Не е можно да финансирате сметка на Payoneer со ваши сопствени средства – така ќе мора да побарате од роднините да пренесат мала сума (ако не можете да депонирате пари на друг начин).

Картичка преку Payoneer

Payoneer издава припејд картички (како дебитни картички). Картите се од MasterCard.

Можете да купувате со нив.

Како можете да добиете таква картичка? Па, преку вашата сметка на Payoneer, барате од компанијата да ви издаде една.

Тие го испраќаат по пошта (го добив преку Бугарска пошта) – не се препорачува. Кога картичката е доставена – мора да ја активирате (повторно преку страницата).

Лошото е што секоја картичка има годишен надоместок од 29,95 УСД (не е важно дали се користи).

Купувањето со картичката во евра, американски долари или британски фунти е бесплатно.

Но, повлекувањето од банкомат, правењето сметка со банкомат, како и одбивањето на банкомат се плаќаат.

И – според мене, драги. И картичка не може да се издаде на лице кое има адреса во Руската Федерација.

Еве ги надоместоците според страницата:

ГОДИШЕН НАРОД

Картичка 29,95 УСД (ве молиме имајте предвид, таксата е во УСД)

ЗАМЕНА НА КАРТИЧКА

УСД картичка 12,95 долари
Картичка ЕУР 9,95 €
Картичка GBP 9,95 фунти

НАБАВКИ (ОНЛАЈН ИЛИ ПРОДАВНИЦИ)

УСД, ЕУР и GBP картичка БЕСПЛАТНО

Забелешка: Меѓународна такса може да се наплати за меѓународно купување

ПРЕВЕДУВАЕ НА ВЕТНАТА ВРСКА / Надоместок за прекугранично НАУЧИ ПОВЕЌЕ

УСД, ЕУР и GBP картичка До 3,5%

ПОВЕУВАЕ ИЛИ ПРИГОДУВА ATА НА БАТМОСИ (ПОВЕЕ НА БАНКА ИЛИ ПРОДАВНИЦА)

УСД картичка 3,15 УСД / трансакција
Картичка ЕУР 2,50 € / трансакција
Картичка GBP 1,95 фунти / трансакција

Надомест за одбивање на банкомат

УСД картичка $ 1 / трансакција
Картичка ЕУР 0,80 € / трансакција
Картичка GBP 0,65 фунти / трансакција

Надоместок за баланс на банкомат

УСД картичка $ 1 / истрага
Картичка ЕУР 0,80 € / истрага
Картичка GBP 0,65 фунти / истрага

Покрај овие надоместоци – како што рековме, страницата е достапна и кога ви плаќа, како и кога вадите пари од вас.

За да не се повторувам како погоре – можете да ги видите овде.

Регистрацијата на страницата е бесплатна. Без месечно одржување. Ако имате мапи од страницата – треба да бидете внимателни ако сакате да ја затворите вашата сметка.

Само вие можете да одговорите дали Payoneer е за вас. Ако вашите давачки се извезуваат.

 

Как може да печелим пари от Payoneer?

Payoneer има голема конкуренција. Од основани и почетници за регистрација.

Затоа тие ја презедоа старата тактика на Paypal – ве наградуваат ако некој се регистрира преку вас. Таканаречен референтен маркетинг.

Платата е 25 долари. За вас и вашиот „пријател“. Да, и двајцата ќе добиете провизија.

Можете да го промовирате Payoneer преку социјални мрежи, преку вашиот блог / страница, преку вашиот видео канал.

Нема бонус ако привлечевте личност од Турција.

Според мене, има многу „леб“ во оваа програма. За Бугарите кои зборуваат странски јазици, тоа е одлична можност да ги заработат своите вештини.

Привлечете 1000 луѓе. Овие се Провизија од 25.000 УСД!

Овие можат да бидат луѓе од целиот свет.

Овде можете да ги прочитате поимите на англиски јазик програмата.

Но, генерално – ако ги исполнувате условите да не спамувате, тогаш може да акумулирате сериозна провизија од проверена и сигурна страница.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење