Како да се справите со хејтерите?

Како да се справите со хејтерите?

Нема лице кое во еден момент не се запрашало: „како да се справиме со хејтерите?“.

Затоа што тие се таму: луѓе што ги надминуваат границите на обична критика, токсични, омразени (типичниот бугарски мразик дури и ќе биде растргнат од странскиот „хејтер“), лепливи етикети.

Бидејќи pasivendohod.net е исто така платформа преку која сакам да ја охрабрам мојата публика, решив дека написот ќе биде релевантен и ужасно релевантен.

 

Учете од „непријателот“

Дали сакате да го активирате вашиот видео канал во YouTube или Вимео или ослободување и заработи пари од твојата игра на табла ; да заработи пари од музика ,, да ги објавувате своите книги на Амазон | ,, Лулу ,, Smashwords ,, Ингрампарк ,, да ја започнете својата веб-страница / блог – постојат многу можности (за кои можете да најдете многу статии овде) преку кои вашата работа може да се објави во јавноста.

Застанете до вашето име (или користете прекар или креирајте анонимно ако имате посебна причина) и започнете!

Вашата потенцијална публика може да биде вашиот најголем критичар и судија.

Отсекогаш сум велел и ќе повторувам – секогаш охрабрувам каква било дискусија во моите постови.

Немој да мислиш дека создавањето нешто ќе биде безгрешно.

Сосема е нормално да не биде така.

На пример, одамна напишав статија што најмногу блогови не успеваат . И pasivendohod.net не е имун на овој тренд (иако јас истурив „душа и срце“ во создавањето на страницата, пишувајќи текст во том што надминува некои книги).

Учете од критиките што ќе ги добиете. Обидете се да се поправите и да бидете подобри во она што го правите.

Но, не срамете се од тоа.

Никогаш не можете да ги задоволите сите!

 

Не хранете ги троловите

Да се влезе во полемика со оние кои хулат не е корисно.

Не сум за тезата дека критичарите на омраза се луѓе кои не постигнале ништо. И за тоа – хранејќи се со сопственото незадоволство, тие напаѓаат други (добро, можеби има и такви).

Како што реков погоре, критиката може да се заснова на нешто.

Но, на што и да се засноваат – нема смисла да се расправате / влегувате во дискусија со оние кои очигледно не ве сакате.

Малку е веројатно дека вашите аргументи ќе ги убедат (на крајот на краиштата, ние не сме во аниме „Наруто“, во кој разговор не работи со ѓубриња со негативците).

Лишување од внимание на оние кои „плукаат“ – во вашиот следен пост, книга, видео, песна, итн. – тие нема да се вратат (освен ако не се навистина негативци).

 

Имате сојузник – вашата публика

Добивање омраза – исто така, ќе добиете поддршка од најнеочекуваните луѓе. Од вашата публика.

Поттикнете ја дискусијата – сè додека се спроведува со џентлменски тон (како во старата добра Англија, дури и опозицијата во Парламентот е „опозицијата која е лојална на нејзиното височество“).

Сè друго – како што реков погоре – е бесмислено.

Омразата е нормална

Getе добиете омраза – без разлика дали е заслужена или не.

Ова е сосема нормално и природно.

Запомнете зошто го започнавте она што го правите.

Да шириме идеја, материјално да се збогатиме, да ги најдеме своите поддржувачи итн.

Го правите она што ви дава задоволство. Ништо друго не е важно.

Целиот свет може да ви биде на дофат.

Дали би го фрлиле тоа? Да задоволиш некого што не го познаваш?

Човекот е социјално животно.

Некогаш, групата („стадо“) значеше разлика помеѓу животот и смртта.

Но не сега.

Повторувам – може да имате се што сакате. Сè додека работите искрено – имате многу добри шанси да го добиете тоа.

Прифатете дека ќе добиете омраза. Ова е неизбежно.

 

Конечни размислувања за тоа како да се справите со мразителите

Прифатете критика ако е корисна. И поправете се.

Дури и ако омразата не била предизвикана од ништо – не влегувајте во полемика со оние што ве мразат.

Нема смисла. Вие губите време.

И има некој да ве заштити – изградени пријателства, симпатии, соработка, итн. ќе надвладее. Верувајте ми – ова е вистина.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да помогнете со споделување на некои од поставените материјали на социјалните мрежи. Или можеби ќе ми се допадне мојата страница во Фејсбук .

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење