Колку чини да се создаде веб-страница на WordPress

Колку чини да се создаде веб-страница на WordPress

Јас промовирам создавање на страници / блогови преку WordPress како извор на пасивен приход, но колку чини создавањето на веб-страница на WordPress?

Во оваа статија ќе го прочитате моето мислење, кое се заснова на создавање на pasivendohod.net (т.е. крајната сметка може да биде различна за секој од моите корисници).

Создадете сосема нова веб-страница на WordPress или купете развиена

Непотребно е да се каже, цената што може да ја чини веб-страница на WordPress зависи од тоа како ќе и пристапите.

Кој домен ќе го купите – нов или волја креирајте истечена страница ? (Бидејќи во некои случаи треба да се размисли дали влијае на доменот на оптимизација )

Дали сами ќе креирате веб-страница или ќе купите развиена?

Ако го изберете пристапот со купување на домени со истечен рок и / или развиени страници – тогаш вашата инвестиција може да биде стотици, па дури и илјадници лева (во некои случаи – десетици илјади лева).

Препорачувам да го изберете овој пристап само во еден случај – ако разбирате оптимизација. И, можете да направите многу темелно истражување дали купувате вреден домен и / или веб-страница.

Бидејќи е многу лесно да се заведе во заблуда и да се купи страница / домен што е казнувано од пребарувачите во минатото; постојат безбедносни прашања; сообраќајот што го добива не е реален и е вештачки надуван. За домени како што се набавки и продажби , можете да ја прочитате мојата статија на оваа тема.

Ако одлучите да ја стартувате вашата веб-страница на WordPress на сосема нов домен, вашите трошоци ќе бидат релативно пониски.

„Колку е помал? – ќе прашаш.

Ајде да видиме.

 

Трошоците за веб-страницата на WordPress се одредуваат според цената на купениот домен, од хостингот, од CDN, од премиум DNS

Трошоците со кои неизбежно ќе започнете се трошоците за регистрација на домен (името на вашата страница).

Постојат многу компании кои се занимаваат со регистрација на домен. Овие компании се нарекуваат регистратори.

Јас користам (до кој сум партнер преку страницата за придружен маркетинг Комисија ) американската компанија Namecheap како регистратор на домени.

Тие нудат некои од најниските цени – кога станува збор за регистрација на домен.

Цените на доменот варираат – во зависност од тоа кое проширување ќе го одберете.

доменот .com е со цена од 8,88 УСД годишно (домените треба да се обноват), со различни промоции кои се извршуваат на разни завршетоци.

Струја цените на домените може да се видат тука .

Еден од добрите аспекти на Namecheap е тоа што тие ја нудат услугата чувар Whois целосно бесплатно – вашите податоци што се користат за купување на доменот ќе бидат скриени (и никој не знае дека го поседувате овој домен). Што ќе ви заштеди многу несакана пошта (барем) и ќе ја осигури вашата анонимност (другите регистратори на домен доплаќаат само за оваа услуга).

Кога купувате домени (како и други услуги, како што ќе прочитате подолу) заштедувате повеќе кога нудите подолг временски период.

Меѓутоа, ако не можете да си дозволите да инвестирате повеќе средства – секогаш имате можност да платите само за една година (со можност за автоматско обновување на вашите права над доменот за уште една година / и така на неодредено време).

Следното купување што треба да го разгледате е дали да ја користите Premium DNS услугата.

За оние што ќе прашаат – Premium DNS услугата дозволува адресата на вашата страница (нејзината IP) да се зачува на посебен начин.

Некој кога ќе ја бара вашата страница – страницата ќе се вчита малку побрзо. И безбедноста ќе се подобри.

Namecheap исто така нуди Премиум ДНС. Почнува од 4,88 долари годишно.

Не мора да користите Premium DNS, но вреди по оваа цена.

Следното големо пенкало што во голема мера ја одредува вредноста на создавање веб-страница на WordPress е домаќин.

Постојат различни видови на хостирање – од споделен хостинг (на кој можете да извршувате WordPress)

до специјализиран хостинг за WordPress. Namecheap нуди еден под името EasyWP .

Јас користам EasyWP затоа што е многу брз. И тој нуди бесплатен SSL сертификат.

SSL сертификатите се друга работа за разговор. Тие воспоставуваат безбедна врска (помеѓу корисникот и серверот). За некои компании, ваквите сертификати се купуваат одделно.

Namecheap нуди бесплатни сертификати при купување на одредени услуги за хостирање.

Следната, последна услуга што треба да размислите дали да ја користите е CDN.

CDN доаѓа од мрежата за испорака на содржина – и ја забрзува вашата страница. Можете да прочитате повеќе за оваа технологија во мојот напис на ЦДН .

Некои компании имаат своја ЦДН, која е вклучена во цената на хостингот. Другите наплатуваат дополнително за оваа услуга.

Можете исто така да користите бесплатен CDN – како што опишав во написот погоре.

Резултатот од стареење на веб-страница на WordPress ќе ве чини помалку од 100 американски долари.

На почетокот, можете да го добиете најосновниот, едноставен хостинг – и кога веќе имате повеќе посетители, ќе можете да преминете на поскапо.

 

Цена на веб-страницата на WordPress и користени теми / странци и наставки во неа

Цената на страницата WordPress исто така може да се одреди со додавање на платени теми што ги инсталирате во неа.

Сепак, ова не е задолжително. Постојат многу бесплатни теми.

Сè зависи од вас.

„Колку чини една тема? – ќе прашаш.

Многу тешко прашање. Од неколку десетици долари до стотици долари.

Исто така имате опција да инсталирате бесплатна тема за прилагодување со таканаречените странци (градители на страници, уредници на страници).

Напишав статии за Елементатор и за кислород .

Последната ставка е екстензии.

И тие имаат бесплатни, како и платени.

На пример – ја користам наставката WPML за превод на мојата страница .

Значи, цените на целиот овој дополнителен софтвер може да ве чини 100+ годишно.

Не мора да ги користите. Прочитајте ја мојата статија на што треба да знаете за наставките на WordPress (приклучоци) .

 

Конечни размислувања за тоа колку чини да се создаде веб-страница на WordPress

Создавањето веб-страница на WordPress може да биде финансиски прифатлива – помалку од сто долари годишно.

Бидете во тек за тековните промоции. И размислете дали ќе ви треба она што го купивте токму сега – секогаш можете да ја наградите основната услуга во платена.

Исто така, кога купувате – проверете дали можете да користите поврат на пари – за поврат на готовина во Бугарија можете да проверите на Интернетпромо.бг , и за странство – swagbucks .

Се надевам дека преку информациите презентирани овде ќе ве инспирирам да започнете своја сопствена веб-страница за WordPress.

Убава креација!

 

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net да обезбеди најразновидни информации за создавање пасивен приход, тоа може да ви помогне со споделување на некои од поставените материјали на социјалните мрежи. Или ми се допаѓа мојата страница во Фејсбук .

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење