Купување прегледи на YouTube

Купување прегледи на YouTube

Поради очигледен интерес на потрошувачите, решив да го напишам моето мислење за една злобна практика: купување прегледи на YouTube.

Зошто некои луѓе прибегнуваат кон оваа практика? Дали има смисла? Што може да се случи ако купиме прегледи за нашиот канал на YouTube?

Ајде да почнеме.

Зошто прегледите се толку важни на YouTube?

Без разлика дали сте ја прочитале мојата статија за можноста да заработите пари од YouTube (со свои или со странска содржина ) – Слушнавте за најголемата страница за споделување видео.

И, знаете дека можете да поставувате видеа на различни теми преку профил, создавајќи така т.н. канали.

Овој едноставен концепт го направи ЈуТјуб еден од најпосетуваните страници на Интернет, со огромна публика (од стотици милиони луѓе кои гледаат видеа деноноќно) пред најголемите весници, списанија и телевизии во светот.

Оваа огромна публика може да доведе до огромни приходи за популарните сопственици на канали. Сите сме ја слушнале веста дека детскиот канал во САД (да речеме) заработи милиони со поставување видеа со него како игра со играчки.

„Хмм, глупости“. – ќе рече некој од мојата постара публика.

Да, тоа е во право.

На YouTube, содржината може побрзо да допре до публика. И мали канали, како што споменав во мојата статија за избор помеѓу блогирање и блогирање – може да заработи стотици долари месечно.

Успехот на еден канал зависи од потенцијалниот интерес на гледачот – пред сè, YouTube е пребарувач (пребарувач) во кој корисниците можат да бараат видеа (или да бидат препорачани) на дадена тема.

Како и секој пребарувач, алгоритмот на YouTube е строго чувана деловна тајна (која има за цел да им даде на сите еднаков почеток).

Но, повеќе од јасно е дека позиционирањето на резултатите се определува од бројот на прегледи на видеото (меѓу другите фактори, како што се времето што го гледаат гледачите, бројот на коментари, лајкови / не им се допаѓаат на видеото итн.).

Затоа многу луѓе прибегнуваат кон купување прегледи на YouTube.

 

Како да купите прегледи на YouTube?

Ова се прави преку т.н. SMM панели – (панели за социјални медиуми), практика за која можете да прочитате во мојот напис.

Јас нема да ви дадам примери за такви типови на страници (зошто – ќе прочитате подолу). Лесно се откриваат.

 

Зошто купените прегледи можат да им наштетат на вашите канали на YouTube?

Купувањето прегледи е строго забрането од YouTube.

Користејќи вакви услуги – ризикувате вашиот канал да биде блокиран.

„Но, ако другите го користат – зошто да не го користиме? – ќе речеш.

YouTube има механизми (иако несовршени) кои се развиени за откривање на такви вештачки појави.

Запомнете – од YouTube (како производ на Google) имате само една мисија. Да им обезбеди на своите корисници највисок квалитет и релевантна видео содржина. Заработка од рекламирање во меѓувреме.

Изманипулираните резултати доведуваат до одлив на корисници на страницата.

И имате конкуренција од Јутјуб – веќе напишав за другата голема страница за споделување видео Вимео.

Купените прегледи се генерираат на два начина (барем колку што јас знам) – вештачки (преку ботови) или од луѓе кои кликаат цел ден (т.н. дуќани).

Двата методи не ја одразуваат суштината на страницата и не го задоволуваат интересот на корисникот.

 

Дали купените прегледи можат да му наштетат на каналот што не ги нарачал?

Оваа мисла ми се појави додека ја пишував оваа статија.

Ако го прочитавте мојот пост за негативна оптимизација – каде конкуренцијата се обидува да наштети.

Во овој случај – со нарачување непостоечки прегледи на канал.

Како YouTube ќе ги пријави ваквите прегледи? Дали канал што не е виновен за ваквото однесување ќе биде казнет?

Постои голема веројатност дека YouTube го има земено предвид овој фактор и не ги зел предвид ставовите (или дадена помала тежина) што изгледаат сомнителни.

Секако, ќе бидам среќен да го слушнам вашето мислење на оваа тема, особено од вас, моите читатели кои имате канали на YouTube.

 

Конечни размислувања за купување прегледи на YouTube

Купувањето прегледи сигурно може да му наштети на вашиот канал со забрана за истиот.

Знам дека звучи примамливо за десетици долари да ги зголемат своите погледи за неколку илјади. Но, ризикот не вреди (според мое мислење).

Поставете добра содржина што го задоволува гледачот со темата што сте ја одбрале.

Користете ваш сопствен материјал (или туѓ, но над кој имате право). И имате веб-страница / блог околу која ќе ја организирате заедницата што ќе ја креирате.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да ми помогнете споделувајќи дел од поставените материјали на социјалните мрежи. Или можеби ќе ми се допадне мојата страница во Фејсбук.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење