Купување сообраќај – дали е можно?

Купување сообраќај - дали е можно?

Создадовме веб-страница и имаме одредена содржина, но немаме сообраќај – дали купувањето сообраќај е вистинска опција?

Ова прашање го среќаваат многу сопственици на страници. Без оглед на кој јазик се создадени.

Дали е навистина можно некое лице да купи сообраќај кон својата страница?

Еве го моето мислење.

Форми на платен сообраќај

Што подразбираме под откупен сообраќај?

Оној што го плативме преку платформа за рекламирање?

Ако го имате ова на ум – да, сообраќајот за кој плаќате е најверојатно целосно реален.

Сè додека тие користат етаблирани, реномирани платформи.

Како оние што плаќаат за клик – како оние на Google, Бинг. Или една од големите страници – социјални мрежи, како што се Facebook, LinkedIn, Twitter, Reddit итн.

„Браво, брат, со право ја освои оваа година Нобеловата награда за физика за откривање и примена на топла вода“, ќе рече некој.

Разбирам. Но, не сум готов.

При избор на такви страници – секогаш внимавајте на нивната репутација.

И запомнете една работа – ниту една платформа не гарантира успех, без оглед на тоа што луѓето ќе ја посетат вашата страница преку неа.

Бидејќи рекламирањето не е само прашање на оптимизирање на буџетот за рекламирање (повеќе посети за помалку пари), туку зависи и од други фактори – како што се квалитетот на содржината, технологијата на страницата, видот на целта итн.

Јас, на пример, сум напиша да стане тоа за рекламирање преку транспаренти (рекламни кутии) од најетаблираната страница во индустријата – buyandsellads.com. Јас не успеав преку тоа.

Со отстранување на платформите за рекламирање – има ли друг начин да се вози сообраќајот?

Тука доаѓаат страниците / услугите кои ветуваат дека „ќе ви донесат сообраќај“.

Сајтови / услуги што создаваат сообраќај

Секој што прелистува Интернет (на оваа тема) порано или подоцна доаѓа на страници / услуги кои ветуваат дека ќе обезбедат сообраќај.

Покрај тоа – насочено (доаѓа од одредена територија, со одредена демографија, на пример).

Дали овие страници се вистински?

Мое мислење е дека тие не се вистински.

Не трошете го времето со нив.

За да не ги рекламирам непотребно – нема да дадам примери во овој напис. Бидејќи постои реална шанса да се поврзе pasivendohod.net со нив (и пред „очите“ на Google, мојата страница ќе препорача такви измами).

Ако сакате – сигурен сум дека можете сами да ги најдете.

Зошто мислам дека овие страници се измама?

Ајде да размислиме.

Потрошувачот не е крава што треба да ја води узда.

Како овие страници го „испорачуваат“ овој сообраќај?

И по таква цена (што е многу ниска)?

Во повеќето случаи, тие користат ботови.

И оние кои се на ниво „повисоко“ – таканаречените фарми со кликови.

Фармите за кликнување се многу луѓе од третиот свет (како Индија, Пакистан, Бангладеш, Лаос, итн.) Кои се ангажирани да кликнуваат на реклами.

И во двата случаи – вештачките кликови или оние што се самопослужуваат воопшто не придонесуваат за сопственикот на страницата.

Сепак, некои од страниците се доста вешти во нивните напори да ги доведат во заблуда.

Во нивниот опис, тие велат дека тие навистина развиле портфолио на изнајмени страници или паркирани домени (повеќе за паркираните домени може да се прочитаат овде ) – и автоматски ги таргетираат корисниците користејќи дури и филтри за демографија, интереси итн.

Звучи логично, нели?

Како што рече Марк Твен, „рудник за злато е дупка со лажго на дното“.

Пријатели, како што вели хакерската група „Анонимуси“ – се води војна за свеста на луѓето.

Развојот на веб-страница е над 90 проценти од напорите да се добие сообраќај.

Над 90 проценти.

Дали некој има сообраќај – сето тоа е песна. Тој може да ја уреди својата страница. Да експериментира со она што сака да го постигне (ако неговата цел е да заработи пари) – со поставување на различни реклами на различни места; преку промовирање на производи на различни начини, итн.

Но, борбата е за сообраќај.

За очи.

Кој ќе го постигне тешкото (или невозможното) и ќе му го даде на некој друг?

„Но, тие сигурно заработуваат со продажба на овој сообраќај. И друга работа е – како што дојде“. – ќе рече некој.

И така е.

Реков дека сето тоа е прашање на напор.

Зошто тие не создаваат свои страници за да го заработат овој сообраќај?

Дури и преку реклами (т.е. Напишав за таканаречената арбитража за рекламирање )

Тие би заработиле далеку повеќе.

Нека не ве лажат и не давајте пари за вакви работи.

Тие се вешти.

Секој што имал страница може да провери во својата сметка на Google Analytics. Од време на време може да добиете сличен врв на упатување сообраќај. Од една страница. Ако го отворите – ќе го видите нивното ветување.

Но – анализирајќи ја Аналитика, овој врв не придонесува ништо за вашата страница и за нејзиното позиционирање. Дури и политиката на Google е – не грижете се ако ботови ја отворат вашата страница. Не е твоја вина. Можете да ги исклучите од вашите резултати (не сметка).

Конечни зборови за купување сообраќај

Ако имате пари што сте подготвени да ги ризикувате (нема ништо загарантирано), тогаш можете да купите сообраќај преку рекламирање.

Насочете го така што некои привлечени посетители ќе станат ваши претплатници, следбеници.

На овој начин – вашата страница ќе има „ладна резерва“ на луѓе кои може да ја посетат во иднина.

Но, не трошете го вашето време со измамнички страници / услуги кои нудат приказни за „слатки и мед“.

Јас не сум технички најписмената личност. Дури и по толку многу години (некои од нив ги поминав на училиште учејќи компјутерска технологија) сè уште има моменти кога „изгледам како теле“ кога некој пишува.

За ова – ќе бидам среќен ако ме побијат.

Напишете ги вашите прашања, коментари, забелешки.

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net и сакате да му помогнете – споделете ги напишаните статии на социјалните мрежи или слично нашата страница на Фејсбук.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење