Маркетинг со КПД. Што е CPA маркетинг и како можеме да заработиме пари од Интернет преку него?

Маркетинг со КПД

На почетокот на оваа статија не можам да кажам: „Луѓето ме прашуваат – што е CPA маркетинг?“.

Не дека се правам најпаметна личност (убеден сум дека има луѓе кои се класи над мене), но мислам дека многу Бугари не знаат за маркетинг со КПД.

За почеток – ќе дадам еден пример. Мислам дека многу луѓе се фрустрирани од фактот дека кога ќе отворат некоја страница, се појавува прозорец или нова страница на која нешто трепка и вели (на пример) дека сте освоиле iPhone. Треба само да пополните нешто.

Ако сте се прашувале зошто се појавуваат вакви работи и што им е поентата, ова е барем страната во сенка на маркетингот на КПД.

Сè уште не разбирате – ќе објаснам подетално.

Што е CPA маркетинг?

КПД значи кратенка на аукција.

Заинтересираните страни плаќаат пари за да можат да пристапат до корисничките податоци. Од пополнување поштенски код, сè до потврда на телефонски број.

Кои пари – од неколку центи до неколку долари.

Сè зависи од понудата што се промовира.

Постојат многу платформи кои посредуваат меѓу двете земји – промотори и промотори.

Само пребарувајте на Google за зборот „CPA платформа“.

Никогаш не сум бил вклучен во маркетинг на КПД. Зошто?

Добрите и лошите страни на маркетингот на КПД

Во повеќето случаи, луѓето промовираат понуди за КПД преку платен сообраќај. Бидејќи наддавањето не продава ништо во повеќето случаи, CPA маркетингот воопшто треба да биде полесен отколку придружниот маркетинг.

Барем во теорија. Пазарите ја користат старата добра теорија – за да заработите пари, треба да потрошите пари.

Сето тоа е прашање на рамнотежа – колку чини рекламата, колкава е стапката на конверзија (т.е. колку посетители ги даваат своите податоци) и колку заработуваат од понуда.

Можеби не дел од објавените понуди звучи сомнително.

Но, дали тоа значи дека сето тоа е измама? И вие им помагате (свесно или несвесно) на измамници?

Како што реков – има многу посреднички страници. На нив има стотици понуди. Многу од нив се за одредени пазари / демографски групи.

Да генерализираме, како и да бидеме слепи – сето тоа се погрешни пристапи.

CPA може да ви заработат стотици, понекогаш илјадници долари на ден.

Би бил среќен ако преку овој напис стигнав до Бугарите кои се занимаваат со маркетинг CPA.

Willе ми биде драго да ги слушнам вашите повратни информации, препораки и мислења.

Маркетингот со КПД ќе биде цел дел од pasivendohod.net.

Willе ги споделам сите ресурси, совети и добри практики за кои сум прочитал на англиски јазик.

Луѓе кои зборуваат други јазици – сите сте добредојдени да се придружите.

Мислам дека ако темата привлече интерес – да се обиде да промовира понуда преку платени средства. Ајде да видиме како се одвиваат работите (или не функционираат).

Се разбира – понудите што се насочени кон неморални / сомнителни работи (на пр. Порнографија, додатоци на храна од непознато потекло, итн.) Не можат да бидат причина за дискусија.

Не дека не ги исполнуваат човечките потреби. Да – тука е оваа страна на животот. Тоа е природно.

Но, како што реков претходно – заработувањето пари не треба да се прави по секоја цена.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење