Пари од спонзорство на блогови

пари од спонзорство на блогови

Темата што ќе ја обратам во оваа статија: „пари за спонзорство на блогови“ може да предизвика многу полемики, особено во негативен аспект.

“Дојдовме до нашиот збор, одвратно, мрзливо просјак. Како може да не се срамите?! Да барате пари, дури и ако ги охрабрувате другите да го сторат тоа!” – ќе речат некои.

Против овие аргументи сакам да ги кажам моите аргументи зошто е добро за некоја страница / блог да се спонзорира.

Прифаќање на соодветни спонзори за блог / страница

Кога некоја страница ќе достигне голем број луѓе – несомнено ќе добие покани за спонзорирање.

Нема ништо лошо во тоа, се додека сопственикот на страницата наведува јасна политика за „монетизација“.

Земањето пари по секоја цена е најбрзиот начин до неуспех.

Затоа што:

  • не можат да бидат соодветни сите работи што се „промовираат“ пред публиката на страницата. Земете на пример pasivendohod.net – ако се развие, дали би било соодветно да се промовираат високо-ризични методи за заработка на пари, како што се бинарни опции, криптовалути, хартии од вредност, стапки „брзо богатење“ итн. Апсолутно не – ова би било исмејување на публиката на страницата.
  • сопственикот на блогот нема контрола врз тоа што се случува со корисниците кои се пренасочени кон спонзорот.
  • Корисниците се чувствуваат користено (изневерено).

За ова – сопственикот на блогот секогаш треба да ги разгледува интересите на неговите посетители.

Willе ви дадам неодамнешен пример: да речеме дека водите блог, кој исто така е посветен на создавање содржина на Интернет. Може да промовирате (за плаќање) агенција за создавање текст (со посебна придружна врска). Ако вашите корисници ја користат врската, тие (на пример) ќе добијат попуст при поставувањето на нарачката за написи. Плаќањето за нарачката е само преку безбедни механизми за плаќање (како што е PayPal).

На овој начин – услугата што може да се нарача во секој случај може да донесе заемна корист за сите страни (сопственикот на блогот, неговиот посетител, спонзорот).

Покрај тоа: спонзорството може да го ослободи сопственикот на блогот да побара помош од нивните читатели (тие донираат пари за него) или да намали други видови заработка (како што е рекламирање) што го одвлекуваат вниманието на посетителот при посета.

Јасност за спонзорирана содржина

Секоја содржина што е спонзорирана од директно задолжување мора да биде јасно идентификувана.

Ако има врски (препораки, врски) што можат да донесат корист на сопственикот на блогот (упатување, придружни врски), тие исто така треба да бидат означени како такви.

Корисниците треба да бидат свесни дека набавките направени од нив може да резултираат со провизија на сопственикот на блогот.

Наоѓање спонзори

Проактивното пребарување на спонзори (сопственикот на блогот да ги бара) е макотрпен процес.

Треба да започне кога сопственикот е сигурен дека изградил име во индустријата.

“Но, тоа е вкусна дефиниција! Кога, ахем, дали ќе бидам сигурен дека си направив име?”

Јас ќе ти дадам еден пример.

Да речеме дека објавувате информации за лажат кои се кристално јасни. Да речеме: чевли за мали деца.

Одреден број деца се раѓаат во различни земји. И побарувачката за чевли (отстранување на сезоната) се движи во истите граници.

Да речеме – 5000 месечно (за главните термини). Со секундарни клучни зборови (за различни видови чевли). До 10 000 месечно.

Па, ако достигнете публика од 4.000 луѓе месечно, може да се каже дека „имате глас“ во оваа индустрија.

Потоа можете да се поврзете со брендови.

Секој голем производител (или дистрибутер) има своја веб-страница. Преку образецот за контакт можете да им испратите податоци за посетеност.

Во повеќето случаи, можете да предизвикате интерес.

Конечни размислувања за заработка на пари од спонзорство на блогови

Се надевам дека ме разбраа правилно. За оние кои мислат дека можат да создаваат содржина и да не се потпираат на надворешна помош, одлично.

Но, понекогаш создавањето подобри информации бара и одвојување пари.

Спонзорството може да го симне тој „товар“ од „рамената“ на блогерот.

Ако ви се допадна pasivendohod.net – и сакате да помогнете, можете да споделите материјалите што редовно ги поставувам на блогот.

Или како нашата страница На фејсбук.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење