Партнерски маркетинг на известувања за push

Партнерски маркетинг на известувања за push

Време е да коментираме за придружен маркетинг на push известувања.

Но, што е прво известување за push? Како можат да ја подобрат веб-страницата?

Дали е можно да се профитира од тоа (како технологија)?

Ајде да почнеме.

Но прво:

Кои се известувањата за притискање?

Ова е технологија (софтвер) што овозможува испраќање пораки (известувања) до екраните на корисници кои изјавиле дека се согласуваат да добијат известување (пораки, известувања).

Да Известувањата за притисок се оние мали прозорци што се појавуваат на екранот на нашите паметни уреди (телефони, таблети, лаптопи, персонални компјутери) и нè информираат за разни работи – сè додека ние сме ја навеле нашата согласност.

Известувањата за туркање добиваат популарност поради повеќе фактори.

И тие се:

 • можеме да создадеме и вклучиме потенцијална публика.
 • нивната интеграција е релативно лесна
 • Согласните корисници добиваат инстант пораки (инстант) – за разлика од маркетингот по е-пошта, каде испратените пораки можат да се читаат во различно време од денот.
 • Известувањата за туркање се поевтини (како метод за претплата) од маркетингот по е-пошта.

За жал, иронијата е во тоа што предностите на известувањата за притисок се нивните слаби страни:

 • можеме лесно да ја иритираме изградената публика ако премногу често испраќаме пораки.
 • во различни бизниси (и / или информативни канали) публиката е со седиште низ целиот свет. Испраќате порака што може да предизвика (да речеме) нечиј телефон да вибрира / сигнализира, да речеме, во три наутро. Досадно, нели?
 • Вашите корисници мора да бидат поврзани на Интернет. Ако мнозинството од вашите претплатници можат да користат мобилен уред (паметен телефон и / или таблет), тоа значи дека тие мора да користат мобилни податоци или да бидат поврзани на безжична мрежа. Ако испратите порака (што е да се каже за попуст на производ0), тие можеби нема да ја примат ако не се поврзани на мрежата. И ќе добиете делумен резултат.

Известувањата за притисок се дополнителен канал што мора да се користи паметно.

Како што реков претходно – хакерската група „Анонимуси“ е сосема во право во една работа.

Навистина се води војна за свеста на современиот човек.

За ова – да видиме како можете да заработите пари од здружениот маркетинг за да ги притиснете известувањата.

Придружна програма на известувања за притисок

Постојат многу софтвер преку кој може да се креираат и управуваат со известувања за push.

Themе биде тешко да ги покриете во една статија.

Но, бидејќи – предмет на сегашноста е здружениот маркетинг ( промоција и продажба на услугата за провизија) на push известувања, решив да ја разгледам програмата на pushengage.com

Pushengage е страница што нуди интеграција на притисни известувања за WordPress, Prestashop, Shopify, Magento, Wix, Squarespace, Woocommerce и некои други.

Но, како што можете да видите – најголемите и најпопуларните технологии за градење веб-страници, е-продавниците се тука.

Но, кои услуги можат да се интегрираат преку Pushengage?

 • Потрошувачите може да се потсетат на напуштените колички за шопинг (за производи што се додадени во кошничката, но не се купени).
 • Може да се испраќаат прилагодени и контекстуални известувања што се засноваат на индивидуалните активности на вашите корисници.
 • Може да се испраќаат автоматски пораки што се засноваат на активирање.
 • Корисниците можат да бидат сегментирани.

Pushengage е платен софтвер.

Но, исто така може да се користи неговата бесплатна верзија (што е до 2500 претплатници).

За платените плаќања за претплата – почнувајќи од 29 и 59 УСД, тие всушност поставуваат колку претплатници имате.

Кликнете на врската – за да дознаете колку чини за одреден број претплатници.

Ако плаќате за целата година (однапред) – добивате попуст од 15 проценти.

Пушенгајџ е една од ретките места во индустријата што има и придружна програма.

Што е добро во оваа програма?

Таа е:

 • слободно да се приклучат;
 • тие ти даваат 50 проценти провизија (за секој корисник што се приклучил преку вас);
 • има период од 60 дена (скоро 2 месеци) на колачето (специјализираниот код што покажува дека сте го привлеколе корисникот);
 • постои услов за плаќање од 10 американски долари;
 • платени од PayPal / NEFT;

Откако се приклучивте на програмата – добивате единствена врска. Преку оваа врска и неговото поставување на соодветни начини (во написи, публикации, е-пошта, итн.) – можете да ја промовирате страницата.

Со овие податоци, ако користите калкулатор на страницата, може сериозно да сонувате за тоа колку ќе заработи (што зависи од тоа колку луѓе ќе привлечете, колку од нив ќе се префрлат на платен план и колкава е вредноста на самиот план).

Може да биде буквално стотици, илјадници долари месечно. Апсолутно пасивен приход.

Сега, кога ја прочитав статијата, некои од моите читатели веројатно ќе сакаат да ме прашаат: „Дали сте филијала на Пушенгајџ?“

Одговорот е: не, не сум.

“Зошто? Сето тоа е толку Гучи? Дали се заработува пасивно. Многу пари месечно”.

Од практични причини, не можам да бидам партнер на секоја програма што ја презентирам на pasivendohod.net.

Само што во одреден момент тие ќе станат толку многу што читателите, ќе си речете: „Ова момче не турка само програми против провизии“.

Не сакам да добиеш погрешен впечаток. Сакам да го развијам pasivendohod.net. И вклучително – и во финансиска смисла.

Но, понекогаш – премногу е навистина премногу.

Јас сум придружник на низа работи. Ако добијам провизија од нив – тоа ќе биде доволно.

Завршни зборови за придружен маркетинг на push известувања

Известувањата за притисок се само еден канал.

И тие треба да се користат умерено.

Како што можете да видите – барем засега на pasivendohod.net нема известувања за притисок (иако можам да ставам без да ме чини пари). За во иднина – исто така немам доверба дека ќе ја искористам.

Би бил среќен ако сопствениците на повеќе воспоставени страници го прочитаат овој напис. Кое е вашето мислење за оваа технологија? Како го користите? Кој софтвер за известување за притискање го користите? Слободен? Платен?

Што се однесува до придружната програма на Pushengage – таа дава доста големи провизии (50 проценти). Размислете за тоа ако сакате да направите придружен маркетинг.

Можете да го промовирате на кој било јазик што го знаете. Со создавање на своја веб-страница (можете прочитајте ја оваа статија ) – започнете со следење дел на пасивендоход да создаде такви.

Beе бидам среќен ако написот предизвика дискусија (вистината се раѓа во неа). Било кој од вашите коментари, прашања или забелешки се вредни за мене.

Ако сакате да ја поддржите мисијата на пасивендоход, можете да ја споделите статијата на социјалните мрежи (преку копчињата под него) или да ја лајкнете страницата на страницата во Фејсбук.

Преку вас, страницата расте.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење