Партнерски маркетинг на VOIP телефонија

придружна програма за voip

Дали замислувавте дека можете да имате корист од повиците – од таканаречената телефонија VOIP?

Дали е можно?

Дозволете ми да ви дадам мое мислење за оваа ретко позната тема.

Но прво:

Што е VOIP телефонија?

VOIP или Voice over IP (наречена IP / IP) е технологија што „обезбедува“ говорни комуникации и мултимедијални сесии преку Интернет.

VOIP е технологија преку која работат гиганти како Skype, Viber, WhatsApp, Messenger – поврзувајќи стотици милиони луѓе ширум светот бесплатно.

Како тогаш заработуваат компании што работат во оваа област? Со „бомбардирање со реклами“?

Во некои случаи – да.

Но, тие имаат и друг начин – преку нивните програми, корисниците можат да повикуваат (за плаќање) мобилни или фиксни броеви.

Бидејќи понудените цени се пониски отколку што би платиле со вашиот мобилен оператор.

Како работи ова? Како е можно да се јавите преку Интернет на мобилен или фиксен број (да речеме во Аргентина) и тоа ќе биде поевтино?

Колку што прочитав, ова се прави преку процес наречен прекинување (или таргетирање). Повикот што го правите е пренасочен преку Интернет до локален телефонски број што се поврзува со бројот што го бирате. Како да е направен повик во рамките на националната мрежа – што е далеку поевтино отколку со користење на традиционален роаминг.

Како можеме да заработиме преку партнерски маркетинг на VOIP телефонија?

Ако во Гугл пребаруваме клучен збор „придружна програма VOIP повици“ или нејзин еквивалент – ќе добиеме многу резултати на различни страници што обезбедуваат телефонија на VOIP.

Во пракса – платени за провизии платени претплати / минути на овие страници.

Некои компании дури нудат да ги препродадат своите услуги (како препродавач).

Јас не сум направил таков придружен маркетинг – и не можам да препорачам придружни програми.

Зошто не сум направил таков придружен маркетинг?

Затоа:

Конс на придружен маркетинг VOIP телефонија

Ако досега сте стигнале со читање – и сте биле внимателни, треба да се прашувате токму сега.

„Кој ќе плати за такви услуги, под услов преку програмите Вибер, Скајп, Месинџер и така натаму да може да зборувате целосно бесплатно?“.

Tryе се обидам да одговорам на ова прашање.

Телефонијата за VOIP е огромен пазар (сè уште). Постојат огромни простори на планетата каде што нема многу добра врска со Интернет.

И додека паметните уреди (кои можат да користат програми за разговор) бројат стотици милиони и произведуваат десетици милиони секој ден, сепак има луѓе кои ги немаат. Од една или друга причина, директен разговор преку Интернет не може да се користи.

И замислете дека имате бизнис што работи со меѓународни клиенти – ќе биде малку скапо да имате обични разговори со вашите клиенти, нели?

Затоа постои пазар.

Проблемот е во тоа што најреномираните програми за телефонија на VOIP, како што се Viber или Skype, немаат придружни програми. Барем не можев да најдам.

Постојат и други страници за кои многу луѓе не слушнале.

Еве еден пример: https://www.nextiva.com/company/affiliates.html

Или Онесуит .

Дали сте чуле за нив?

Како што реков – ако барате, ќе најдете многу слични програми.

Конечни размислувања за придружен маркетинг на VOIP телефонија

Не ме сфаќај погрешно – телефонијата VOIP е бизнис што генерира десетици милиони долари (барем) годишно на глобално ниво.

Т.е. ова е услуга што ја користите.

И ако има побарувачка – може да се реализираат и провизии.

Ако некои од моите читатели се лути што не давам конкретни примери на придружни програми, како што реков – не сум го промовирал овој вид на услуга.

И, понекогаш во pasivendohod.net ќе ви презентирам концепти (бидејќи верувам дека треба да бидете информирани за што повеќе начини за остварување приход на Интернет), кои вие самите мора да ги развиете / проучите сами. Не можам секогаш да „држам за рака“ (го кажувам со најдобри чувства).

Би бил среќен ако некои што го читаат овој напис подетално ќе се занимаваат со телефонија на VOIP. Каде се парите тука? Во промовирање на услуги? Во нивната препродажба? Во продажба на специјализирана опрема (има уреди кои се наводно специјално дизајнирани за VOIP телефонија)?

Темата е отворена за дискусија.

Ако ви се допадна статијата, тогаш споделете ја на социјалните мрежи со вашите роднини и пријатели.

Прочитајте ги другите материјали што ги поставив на pasivendohod.net.

На овој начин help помагате на оваа страница да се развива.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење