Пасивен приход од алишта за јавна самопослуга

пасивен приход од алишта за јавна самопослуга

Овој напис ќе се фокусира на бизнис што е исклучително популарен во САД, Канада (и другите развиени земји) – создавање на пасивни приходи од јавна перална за самопослужување.

Во Бугарија – овој бизнис не е застапен. Всушност, додека ја истражував статијата, можев да најдам само еден резултат. Да, еден – и од реклама во Олкс.

Повеќето услуги што вршат перење, сушење и пеглање им даваат краен резултат на нивните клиенти (чиста и миризлива облека).

Но, сепак – ајде да погледнеме во јавни алишта за самопослужување (територии).

Што е јавна перење самопослужување?

Ова е посебна просторија со машини за перење и сушење кои работат со само-полнење.

Клиентот ја товари својата алишта (може да купи детергент, прашок за перење од други детергенти), плаќа преку механизмот за машина за перење. Потоа, ако сака, може да ја повтори целата операција со сушарите.

Знам дека можеби е излишно – но сепак тука едно видео , во која можете да видите како работи јавна самопослуга за перење.

Како што можете да видите – во таква просторија постои можност да поставите автомати (можете да прочитате) мојот напис на темата ) или аркадни игри (тука можете прочитај мојот друг напис на оваа тема).

Значи – додека чека да му се измие алиштата, клиентот може да набави нешто.

Или едноставно можете да инсталирате ефтин ТВ и / или радио (и бидете внимателни со авторските права).

Кои се предизвиците со кои се соочува јавната алишта за самопослужување?

Ви реков дека успеав да најдам само еден резултат на Интернет.

За да не се прави непотребно рекламирање – во овој алишта одлуката за наплата беше решена како што следува.

Фотографиите во рекламата покажаа дека има специјална машина која продаваше токени. Со купените белези се активираат машините за перење и сушење.

Мислам дека цената на еден токен (едно миење, сушење) вредеше 3 лева.

До кој степен во Бугарија овој бизнис би имал основа – не се обврзувам да коментирам.

Таквите машини не се ефтини. Во САД, овие чинат неколку илјади долари (нови).

Не знам колку чинат струја и вода таму.

Но, очигледно постои култура таквите бизниси да имаат простории. Во Бугарија не ми е јасно колку клиенти ќе има. Дури и во најнаселените градови, кај оние со студенти (од кои повеќето немаат пристап до машина за перење / фен) или работници (или „пекари“, како што ги нарекуваме во провинцијата).

Јас едноставно не знам.

Решението за токен ми се чинеше елегантно.

Најверојатно, Кинезите ги прилагодиле машините да работат со најкористените монети – како што се американски центи, евроцентри и сл.

За левати и пени – не знам дали има такви механизми. Ако сте заинтересирани – можете сами да го истражите.

Но, инсталацијата на само една вендинг машина (за продажба на токени) треба да ги намали административните трошоци за пријавување на приходите. Ако секоја машина има елемент за само-полнење, тогаш можеби од секоја машина треба да се бара да ги почитува барањата на Регулативата №18. Сметководството треба да биде поевтино. Не знам, само размислувам гласно и шпекулирам. Ги замолувам оние од моите читатели кои разбираат сметководство да ме корегираат ако не сум во право.

Покрај тоа, другата работа што заслужува да се разгледа како можен недостаток на таков бизнис е постојаната закана за вандализам.

Да, видео надзор и / или безбедност може да се инсталира во простории каде што има такви работи.

Но, ние не сме Јапонија тука. (Се сеќавам дека гледав видеа од стотици вендинг машини на сред патишта во Јапонија. Никој не ги допре машините (дури не беа украдени ниту отвори за шишиња).

Слична просторија во Бугарија – наместо пасивен извор на приход, можеби ќе биде потребно да се ангажира дадилка за да остане поголемиот дел од времето. За да не се случи ништо.

Како да заработите од јавна самопослуга за перење?

Освен продажба на машини за еднократна употреба, како што реков, има и специјални автомати за продажба на детергенти.

Покрај тоа, постојат вендинг машини за топли / ладни пијалоци. И тоа е тоа.

Меѓутоа, во САД (може да гледате слични видеа), понекогаш сопствениците, кога пријавуваат промет – ги пребаруваат центите, платиле со клиентите.

Зошто?

Сè уште има центи кои се уште се во оптек (тие се законско средство за плаќање) кои содржат сребро. Во одредени проценти.

Поради содржината на сребро – овие центи се поскапи од номиналната вредност на паричката.

Се разбира – со текот на годините, овие центи се сè помалку поради оваа практика на нивно собирање.

Но, сè уште има милиони монети кои се „таму надвор“.

За оние од моите читатели кои се од Соединетите Држави (и не знаат за оваа практика) – овие монети се издвојуваат за да се продаваат во заложнички, антиквитети итн. Во никој случај не треба да се топат таквите монети за да се извлече содржината на сребро. Во САД, оштетувањето монети и валута (кога се прави намерно) е казниво дело (можеби дури и затвор).

Она што исто така ме импресионираше е што ваквите јавни перални имаат многу долго работно време – тие се доста рамномерни деноноќно.

Сега – кој би ги перел алиштата во 3 часот навечер (да речеме), тоа е друга тема. Ивеам во мал рурален град. Но, во светот – многу луѓе живеат во мегалини каде животот не престанува да тече.

И покрај продолженото работно време, цената за миење / сушење се чини дека е иста – т.е. не се менува за да има корист (доколку има) од повластената тарифа за ноќна електрична енергија.

Конечни размислувања за пасивните приходи од јавната самопослуга за перење алишта

Мислам дека таквиот бизнис повеќе би сакал да биде успешен во други земји.

Имам резерви за Бугарија. Но, кој знае? Ако имате своја соба – и сте подготвени да ризикувате, тогаш ништо не ве спречува да започнете со половни машини.

Не знам до кој степен осигурувањето во Бугарија покрива вандализам – но што е сигурно во животот? Најмалку, можеби го покривте ризикот од оштетување од струен удар и / или пожар.

Исто така, ако сте пензионирана личност (или имате такви роднини), можете да бидете „дежурни“ во алиштата.

Сето тоа е само идеја.

За оние Бугари кои ги користеле услугите на такво место – какво е вашето мислење?

Што мислите, како сопствениците го претвориле во извор на пасивен приход?

Ако ви се допадна статијата и сакате да му помогнете на pasivendohod.net, можете да го споделите на социјалните мрежи (преку копчињата под него) или да ја лајкнете нашата страница н .

Само преку вас оваа страница расте.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење