Платете по инсталација (ППИ) – што е плаќање за инсталација и како можеме да заработиме од тоа?

Платете по инсталација (ППИ) - што е плаќање за инсталација и како можеме да заработиме од тоа?

Време е на pasivenhod.net да напишете некои информации за повеќе непознат модел за заработка на Интернет – плаќајте по инсталација (ППИ) или плаќајте по инсталација.

Оваа статија ќе биде за општи информации – во блиска иднина ќе започнам прегледи (прегледи) за најпознатите платформи за плаќање за инсталација.

Што е плаќање по инсталација (PPI)?

Плати по инсталација (ППИ) – плаќање по инсталација е стар деловен модел кој промовира инсталација на софтвер / апликација.

Лице кое го развило дадениот софтвер / апликација сака тој да биде попопуларен.

Како може да се направи ова? Преку реклами – да, зошто да не.

Но, зошто да ги ризикува своите пари кога може да плати директно за крајниот резултат – клиентите го инсталирале неговиот софтвер на нивните уреди?

Знам концептот на ова можеби ви звучи апсурдно. Зошто да плаќате пари – да инсталирате апликација, да речеме?

Бидејќи ова е финансиски ризик што може добро да се врати. Повеќето софтвер / апликации се монетизираат на различни начини – или преку платени (последователни) планови за претплата и / или реклами.

Да, инвеститорот ќе потроши одредена сума пари за да регрутира нови клиенти на овој начин. Но, новиот број на клиенти Х може да му донесе повеќе пари.

А, за филијалите (луѓето кои ќе го промовираат софтверот) добра страна е што ќе им бидат платени за инсталацијата – дали софтверот ќе биде платен подоцна или не, тие не се грижат.

Што во голема мера ја намалува тежината на овој вид Интернет маркетинг.

Како се извршува плаќањето по инсталација?

Постојат страници-платформи преку кои се врши овој вид трговија. Некои програмери се поврзуваат со филијали (поединци кои ќе го промовираат својот софтвер) или тргуваат со самата платформа, која нуди сличен вид на услуга.

Цените што се реализираат зависат од многу фактори – да речеме, географски, новиот потрошувач од Сингапур може да донесе два или три долари, додека потрошувачот од Кенија – неколку центи.

Искусни придружни трговци можат да заработат илјадници долари месечно со промовирање на софтвер за инсталација.

Дали има специфики во спроведувањето на плаќањето по платен маркетинг?

Има, се разбира.

Сè започнува со изворот на сообраќај. Дали е бесплатно или платено? Каков вид апликација (да речеме) ќе биде промовирана? Каде се наоѓа (на која платформа)? Кои уреди и оперативни системи може да ги поддржува? Дали е платено или бесплатно? Кој вистински проблем или потреба овој софтвер ќе го реши / задоволи?

Прашањата што се јавуваат се многу

Конечни мисли

Оваа статија, иако е една од најкратките, се надевам дека ќе предизвика голем интерес кај читателот.

Од гледна точка на филијали – овој вид на маркетинг треба да биде полесно затоа што нема продажба (т.е. конверзијата на испратениот сообраќај треба да биде поголема).

Замислете – со сообраќај испратен од 1000 корисници, ако до 10 проценти ја инсталираат апликацијата, а наградата е долар, може да има потенцијален профит од Сто долари.

Таков обем на средства заслужува да се развие темата. Во блиска иднина ќе ги разгледам најпопуларните платформи за ППИ маркетинг.

Темата ќе биде корисна за оние бугарски програмери кои сакаат нивните програми да добијат популарност.

Како и секогаш – темата останува отворена за дискусија (испратете ги вашите прашања, коментари, забелешки).

И, ако ви се допадна напишаното – споделете го. Ова му помага на страницата да се развива (и да се збогати со уште повеќе информации).

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење