Плаќаат за преземање – што е тоа и како можеме да заработиме пари преку тоа?

Плаќаат за преземање - што е тоа и како можеме да заработиме пари преку тоа?

Плаќаат за преземање или PPD е метод за заработка на Интернет со поставување содржина (датотеки).

Обично – корисник ја поставува содржината (датотеката) преку услуга што го монетизира протокот на сообраќај (кога некој ќе кликне за да ја преземе датотеката).

Честопати – кога некој ќе кликне на содржината, се отвора страница за рекламирање, на која корисникот мора да кликне за да продолжи или се отвора страница за образец, во која мора да се пополнат некои информации (од корисникот).

Како веб-страниците на ППД (плаќаат по преземање) генерираат пари?

Како што реков – со пополнување на анкети или со генерирање рекламирање.

Како тогаш е подобар овој модел? Кажете со придружен маркетинг?

Па, не мора да продавате ништо (што е голема погодност).

Што треба да знаете дали некое лице спроведува PPD (плаќа по преземање) маркетинг?

Постојат различни страници преку кои се врши овој вид монетизација.

Различни страници – тие имаат различна репутација.

Морам да забележам дека содржината (датотеките) што ќе ги прикачите – тие мора да ви припаѓаат вас (или имате право да ги дистрибуирате).

Справување со туѓа содржина – без право на тоа се нарекува пиратство преку Интернет. Во Бугарија (и во други земји) повредата на авторските права е кривично дело што се казнува со парична казна (затвор и затвор).

Во pasivendohod.net ќе се обидам да направам прегледи (прегледи) за најсигурни страници преку кои може да се спроведе PPD маркетинг.

Колку човек може да заработи од ППД (плаќање по преземање) маркетинг?

Сè зависи од платформата преку која ќе извршите ваков вид на маркетинг (како и колку ќе ви бидат платени), како и од количината на сообраќај што ја имате.

Да речеме – видов понуди кои чинат од 50 центи до еден долар ако корисникот што презема датотека пополни анкета.

Значи – сè зависи.

На Запад, ППД се смета за придружен метод со кој активност на Интернет може дополнително да се монетизира.

Значи – сè зависи од гледна точка (да не заборавиме дека, на пример, старосната социјална пензија во Бугарија е / околу / 150 лева месечно), за некои Бугари овој вид на приход би бил „повеќе од добредојден ”

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет
Хонорарни (хонорарни работи)

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење