Придружна програма JVZoo

Придружна програма JVZoo

Една од моите омилени теми на pasivendohod.net е придружен маркетинг (можност да се заработат провизии од продажба) – време е да се погледне (како една од најголемите) придружна програма на jvzoo.com

Што е jvzoo.com?

jvzoo.com е една од најголемите страници на Интернет преку која се спроведува придружен маркетинг.

Како платформа, ги поврза партнерите (луѓето што ќе промовираат понуда) и луѓето кои сакаат нивните производи / услуги да бидат промовирани.

jvzoo е една од најголемите страници – платформата има над 800.000 регистрирани филијали, а понудите што можат да се промовираат се стотици.

Што направи тој jvzoo.com толку популарен?

Регистрација на него е потполно бесплатна и отворена.

Не треба да имате своја веб-страница, не треба да пополнувате формулари за да аплицирате. Сè што треба да направите е да имате е-пошта за да потврдите по регистрацијата.

Друг Многу убава позитивна карактеристика на страницата е што е потполно бесплатна за луѓето кои сакаат да создадат своја придружна програма. Нема поставени такси, ниту има такси за одржување. Се плаќа само доколку филијалата изврши продажба, што го минимизира потенцијалниот ризик.

Комисијата што jvzoo.com ќе ја земе здраво за готово продажбата е 5 проценти. Постои и дополнителна комисија од 2,5 проценти, што се активира само ако продажбата се генерира преку автоматската платформа за веб изворот на оваа информација е како што следува )

Плаќањата за продажба се 100 проценти автоматизирани. Наплатата е исто така автоматизирана. Што е огромно олеснување.

Jvzoo објави дека се грижи и за некои даноци на некој начин – што претпоставувам дека важи само за индиректните даноци што се собираат во САД (на крајот на краиштата, компанијата е САД). Меѓутоа, ако сакате да ја вчитате вашата програма и, да речеме, имате седиште во Бугарија или некаде во Европа – ќе треба да се консултирате со вашиот сметководител како да постапите со ДДВ во овој случај.

Друг голем плус на платформата е тоа што преку неа (со правење на соодветни поставки) е целосно изводливо усогласеноста со различните регулативи како што се GDPR, FTC, CASL, ACMA, PCI, SCA.

За филијалите, платформата е добра – тие можат да ги промовираат своите понуди (под условите) и да ги соберат своите пари. Дури и откако ќе се регистрираат.

За плаќање -Jvzoo е интегриран со Paypal, Stripe, Bluesnap, Paycafe (што е услуга за американски и канадски бизниси) и има своја опција JvzooPay, која може да се поврзе со Payoneer.

Ја избрав последната опција и ја поврзав мојата сметка на Payoneer (на крајот добив американски долари). Ако немате сметка на Payoneer, можете направете си преку следниот линк -ако добиете 1.000 долари на вашата сметка, ќе добиете бонус од 25 долари (исто така, ќе добијам и јас).

Користењето на услугата Payoneer е целосно бесплатно – се додека сте имале само една трансакција на страницата во последните 12 месеци.

Повеќе за системот за плаќање Payoneer можете да прочитате тука.

На jvzoo.com има различни понуди што можат да се промовираат. Тешко е да се опишат еден по еден.

Импресивно е, сепак, што провизиите се често околу 50 проценти.

За секоја понуда се прави посебна апликација. Сум видел многу видеа во кои луѓето тврдат дека заработиле сериозни пари преку jvzoo.com.

Мој совет е да ги отворите понудите – прочитајте ги и одлучете дали вреди производот / услугата.

Друг позитивен фактор во jvzoo.com е тоа што има своја програма за упатување. Врските што ги гледате поставени овде се мои.

Конечни мисли

Придружните програми можат да бидат многу проблематични. jvzoo.com е здружена платформа што е многу полесно за почетниците филијали.

Нема такси и притисок да се изврши продажба. Дури и ако имате дигитален производ – можете да ја замислите страницата како платформа за конверзии. Но, за второто сигурно треба да се разговара со специјалист сметководител (за да бидете сигурни дека не го прекршувате законот за ДДВ).

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење