Причини да претпочитате партнерски маркетинг

Причини да претпочитате партнерски маркетинг

Постојат многу различни начини да заработите пари преку Интернет и офлајн, во оваа статија ќе ви дадам неколку причини да изберете придружен маркетинг.

Партнерскиот маркетинг може да донесе големи профити

Секој ден – со помош на Интернет се реализира продажба на огромен број стоки и / или услуги (од бизнис до бизнис и од деловен до потрошувач) – од каква било природа. Можете да ја прочитате мојата статија што е партнер .

Овој промет се проценува на над 12 милијарди долари. Што е над 15 проценти од прометот во дигиталните медиуми.

Можете исто така да заработите (мал) дел од овој неверојатен приход.

Со многу работа, упорност, вештини за учење и преземање измерени ризици.

Партнерскиот маркетинг е префериран извор на сообраќај за многу компании

Партнерскиот маркетинг е носител на исклучително едноставен концепт – филијалите (лица кои промовираат здружени понуди преку специјализирани врски и банери) привлекуваат сообраќај кон страниците.

Кога насочениот корисник ќе купи нешто, на филијалата се плаќа провизија.

„Зошто компаниите ќе поделеа дел од профитот за да ги исплатат на трети лица? – ќе прашаш.

Бидејќи – тие стекнуваат нови извори на сообраќај.

И секој корисник има свои трошоци за стекнување (ако компанијата треба да инвестира во платено рекламирање или создавање содржина).

Најголемите компании во светот (за некои веќе напишав написи) како на пр Амазон (соработник на Амазон),

Ракутен, Валмарт, Пресек на Комисијата ,, руската придружна програма за озон (озон), Таргет, eBay и многу други го користат овој деловен модел.

„Ова не е во Бугарија“ – ќе одговорите.

Напротив – можете да ја прочитате мојата статија за бугарската платформа за придружен маркетинг Profitshare да вечера дека моделот на придружен маркетинг е трајно воспоставен во нашата земја.

Партнерскиот маркетинг може да стане целосно пасивен извор на приход

“Човеку, дали знаеш колку е тешко да се продаде нешто на некого? Особено денес, кога секој сака да ти го продаде своето ѓубре” – ќе речеш.

Партнерскиот маркетинг не е лесна деловна активност.

Лесно можев да го напишам насловот на овој напис од типот: „заработи 1000 лева дневно преку придружен маркетинг“.

И не би те излажал. Постојат луѓе кои навистина заработуваат толку многу пари.

„Како? – ќе прашаш.

Откако ќе се создадат како извори на сообраќај – било да е тоа страница со поставени материјали или социјален профил со многу следбеници, тие можат да привлечат заинтересирани клиенти со текот на времето.

Некои придружни понуди се наградуваат со паушални суми. Другите – кои продаваат нешто со месечна или годишна претплата, можат да плаќаат повеќе провизии.

“Колку пати?” – ќе прашаш.

Во многу случаи – сè додека клиентот останува клиент. Т.е. засекогаш.

Постојат дури и придружни програми кои плаќаат дел од провизиите заработени од трети страни што сте ги привлекле како филијали. Овие се т.н. двостепена придружни програми (или мулти-ниво – можете дури и да добиете приход од филијалите привлечени од вас, ќе ме извините за тафтологијата).

Затоа придружниот маркетинг може да биде одличен извор на пасивен приход (приход што можете да го добиете со текот на времето, без редовни напори).

Силно ве советувам да прочитате што повеќе од поставените статии во делот “ Партнерски маркетинг

И, ако размислувате да создадете придружна програма или програма за упатување за вашиот бизнис – можете да ги прочитате моите статии за Софтвер за упатување на здруженија Оси и софтвер за внесување на придружна програма Tapfiliate

Во придружниот маркетинг имате апсолутна контрола врз она што им го препорачувате на вашите клиенти

Додека со рекламите не секогаш имате можност да контролирате точно каков вид реклами ќе се појават на вашата страница, со придружниот маркетинг имате апсолутна контрола.

Вие одлучувате која придружна програма ќе ја промовирате.

Вие одлучувате каков вид понуди ќе им промовирате на вашите посетители.

“Треба да заработите пари, нели? Што е важно?” – ќе речеш.

Може да промовирате производи / услуги што имаат бесплатна, основна карактеристика, може лесно да се одбијат, да имаат пробен период итн. – видете ја мојата статија на етика во маркетинг преку Интернет .

На овој начин, ќе знаете дека вашите корисници ќе добијат нешто што навистина може да им користи.

Willе ти дадам само еден специфичен пример – напишав статија за Страница за плаќање на Payoneer .

Во оваа статија ги посочив и добрите и лошите страни на оваа страница. И, ако некој одлучи да го искористи, може добиени под одредени услови 15 долари. И јас ќе добијам.

Но, ќе знам дека придобивките се целосно взаемни.

Конечни размислувања за причините за избор на придружен маркетинг

Партнерскиот маркетинг може да биде одличен извор на приход.

Тоа не е шема „брзо збогати“. И треба време, пари и многу напор да се генерира приход од тоа.

Beе бидам среќен ако ја пренесете идејата преку pasivendohod.net. Ако мислите дека ова не е за вас – можете да прочитате на страницата за други начини на кои можете да заработувате преку Интернет (и офлајн).

 

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net да споделува разновидни информации за тоа како да изградите пасивен приход, тоа може да ви помогне со споделување на некои материјали прикачени на страницата преку социјалните мрежи. Или ми се допаѓа мојата страница во Фејсбук.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење