Работа со далечински компјутер

Се прашував дали треба да ја напишам написот „далечинска работа со компјутер“.

Бидејќи напишаното на многумина ќе им изгледа „очигледен капетански“ стил и многу се грижам за тебе – за мојата публика.

Тоа беше второто што ме потсети на инцидент од моите студии – имаше еден гостин предавач од САД на мојот универзитет. Како адвокат (поранешен судија) во Соединетите држави, човекот очигледно заработил за живот и очигледно ја поминал својата старост одејќи во различни делови на светот.

За време на предавањето, тој го рече следново: “Знам многу работи што не можете да ги знаете. Но, спротивното е точно – секој од вас знае работи што ќе ги слушне за прв пат!”.

Затоа, прочитајте што е напишано (и простете ако знаете).

Како да најдете работа на далечински компјутер?

Да се најде легитимна (и профитабилна) работа со компјутер е доста тешко – нема да ве лажам. Јас веќе напишав статија во која сакам да добијам твое мислење за правилни компании за домашна работа.

Според мое мислење – ако не сакате да се потпрете на хонорарни страници (како на пр Оган ,, Upwork, Truelancer и Фриленсер) мора да се пристапи поинаку.

Треба да започнете да барате компании кои директно вработуваат луѓе од далечина.

Вашето пребарување треба да започне од страниците за работа.

Бидејќи позициите што се рекламираат во Бугарија се премалку, можете да си помогнете со пребарување на најголемите светски страници.

Една од нив е Навистина.

За различни земји – има различни домени:

И на овој линк можете да го најдете целосниот список на земји (затоа што ги напишав само најважните): https://www.indeed.com/worldwide

На страниците на англиски јазик, во полето „Каде“, едноставно напишете Далечински управувач. И ќе добиете многу резултати.

Се разбира – многу од најавите што ќе ги видите ќе можат да се извршат (работат) само за лица кои живеат во земјата.

Но, по стотиците огласи, ќе има оние во кои работодавачот ќе се согласи дека работникот е надвор од земјата. Како се прави ова законски? Па, ќе се согласите да работите како независен изведувач (изведувач) на ваш сопствен трошок и ризик.

Напишав неколку статии за работа како хонорарец – можете да видите повеќе тука и тука .

Добрата работа кај Навистина е што можете (барем во повеќето случаи) да најдете некаков контакт со работодавецот (било да е тоа е-пошта, веб-страница, итн.) И можете да прашате дали тие можат да работат со вас.

Бидете упорни! Може да аплицирате за повеќе реклами.

Мислам дека е непотребно да се каже дека мора да знаете барем еден светски јазик многу добро.

Кога аплицирате – видете ги прегледите за компанијата што се оставени на страницата, како и надвор од неа (само копирајте го името на компанијата на Google и видете што ќе излезе).

Во повеќето случаи, излегуваат многу повратни информации.

Но, пред сè, бидете внимателни – никогаш не префрлувајте пари на никого и не купувајте опрема од некого – само затоа што за почеток било задолжително.

Најлибералните реклами што ги сретнав Навистина се од областа на телемаркетингот.

За оние кои првпат го слушаат овој збор – телемаркетинг (далечински маркетинг) е најчесто телефонска продажба на поединци кои прогласиле или не (т.н. ладен маркетинг, ладен маркетинг) интерес за некој производ. Отсекогаш сум бил скептичен кон овој вид на работа. Тие се многу тешки – особено кога повикот не се очекува. Ако замислите дека ќе бидете како Jordanордан Белфорд – Волкот од Вол Стрит и ќе заработите огромни провизии од продажба на разни работи, тогаш треба да бидете предупредени дека работите не се случуваат на овој начин.

Еве еден видео за еден млад човек кој започнува да работи ваков вид на работа – неговата мисија е уште полесна затоа што го нарекуваат поставувач на состаноци – личност која само ги повикува луѓето да закажат состанок. Замислете ако треба да продава.

Конечни мисли

Дадов пример со Навистина – затоа што тоа е една од најголемите и најбесплатните страници за работа.

Се разбира – има многу други што можете да ги користите (во зависност од нивото на владеење на странски јазик). Ваша задача, доколку сакате да работите далечински со компјутер, е да пронајдете што е можно повеќе редовни, точни клиенти.

И комбинирајте ја работата за нив со вашиот животен стил.

Нема да ве лажам – како што вели Алек Болдвин во „Гленгери Глен Рос“ (многу силен филм, препорачувам да го гледате) – „месинг топчињата се потребни за да продаваат недвижнини“ и да се продадат себеси – не знам од што.

Ако сакате да пробате – небото е вашиот хоризонт. Во секој случај – работата со далечински компјутер не е за луѓе кои сакаат удобност. Ако можете да најдете безбедна државна работа – сторете го тоа, ќе бидете само благословени.

Како и секогаш – во оваа статија сум отворен за какви било прашања, коментари или коментари.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење