Создадете веб-страница на Вики

Создадете веб-страница на Вики

Ако се прашувате точно каков вид на страница треба да креирате, тогаш креирањето на веб-страница Вики треба да биде една од опциите со кои треба да бидете запознаени.

Со оваа статија ќе се обидам да ги прегледам добрите и лошите страни на страницата Вики (како концепт).

Што е веб-страница на Вики?

Вики-страниците се големи страници во однос на обемот и содржината, со многу внатрешни врски што треба да ја олеснат навигацијата од страна на корисникот што е можно полесно. И побрзо (зборот „вики“ доаѓа од хавајски и значи „брз“).

Најпопуларната ваква страница е Википедија – огромна енциклопедија во која содржината ја создаваат нејзините корисници (а различните написи се поврзани со клучни зборови).

 

Можеме ли да создадеме своја веб-страница на Вики?

Се разбира дека можеме да создадеме своја веб-страница на Вики.

И да профитирам од генерираниот сообраќај (што може да биде огромен во обем).

 

Популарни опции што можеме да ги искористиме ако сакаме да создадеме своја веб-страница Вики

Една од најпопуларните методи со кои поединци создаваат свои страници на Вики е страницата fandom.com

Пријавувањето е целосно бесплатно. И страниците на Вики можат да се креираат на различни јазици – без потреба да знаете како да програмирате.

Лошата страна на fandom.com е што создавате нешто свое на трета платформа.

Јас, ако ја прочитате мојата статија за Блогер, како и Среден знаете дека сум против креирање на своја сопствена содржина на платформа на трети страни. На овој начин, губите значителен дел од потенцијалот за заработка. И никогаш немате целосна контрола.

За ова – за оние кои сакаат да создадат своја веб-страница Вики, ве советувам да го сторите тоа преку WordPress со инсталирање платена или бесплатна наставка за да креирате Вики.

Таквите екстензии се следниве:

 

Добрите и лошите страни на страницата Вики

Постојат многу теми (ниши) кои се од голем интерес.

Сум видел страници на Вики посветени на Хари Потер, кои имаат десетици илјади посетители (на неделно ниво). Бидејќи веб-страниците на Вики можат да создадат содржина која се базира на неологизми (зборови што вештачки му се наметнуваат на јазикот преку масовната култура). Како Авада Кедавра, ако земеме пример за Хари Потер.

Лошата страна на веб-страниците на Вики е што понекогаш е многу тешко да се заработат со нешто друго, освен со реклами (како што се понуди за придружни активности)

И секако – веб-страниците на Вики бараат многу голема, уникатна содржина.

Ако мислите дека ќе ја пополните вашата Вики-страница со други достапни информации што не се единствени – не се вознемирувајте.

Нема да добивате сообраќај од пребарувачите на овој начин.

За ова – освен ако немате голем тим на асистенти, треба да размислите дали вреди.

Пишувајте цел ден за работи што можете да ги заработите или не.

Или напишете статии за содржина што може да биде корисна за корисникот со текот на времето.

ПС Дури и создавање уникатна содржина понекогаш не може да помогне. Затоа што трети лица можат да го украдат. Погледнете ја мојата статија како да ги заштитите вашите содржини на Интернет .

 

Конечни размислувања за создавање на веб-страница на Вики

Вики-страница на популарна тема може да има огромен сообраќај.

Дури и со реклами – можете да заработите десетици долари на ден.

Размислете за тоа, гледајќи ги добрите и лошите страни на веб-страниците на Вики.

 

Ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net да споделувате за различните можности за создавање пасивен приход – тоа може да ви помогне со споделување на некои од поставените материјали преку социјалните мрежи. Или ми се допаѓа мојата страница На фејсбук .

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење