Софтвер за внесување на придружна програма Tapfiliate.

софтвер за внесување на придружна програма Tapfiliate

Во моите написи, јас често зборувам за придружен маркетинг и придружни програми, но што треба да стори некое лице ако сака да воведе софтвер за придружна програма на нивната сопствена страница?

Може да се обратите до Tapfiliate.

Што е софтвер за воведување на програмата Tapfiliate?

Написот користи упатувања / придружни врски. Ако ги користите, ќе добијам провизија.

tapfiliate.com е софтвер што ви овозможува, како сопственик на веб-страница, да ја интегрирате вашата сопствена придружна програма. Што ќе каже ова – специјалните лица (кои се нарекуваат филијали) по регистрацијата ќе можат да ги промовираат стоките / услугите од вашата страница преку посебен линк / банер. Кога некој ќе кликне на неговата врска / банер – специјалниот код наречен колаче се зачувува за одреден временски период. И кога кликерот ќе изврши купување во овој период, филијалата добива провизија за нивните напори за промоција.

Партнерскиот маркетинг е една од најуспешните стратегии за одгледување и воспоставување бренд – трети страни промотори ќе бидат ваши сојузници во наоѓањето на повеќе клиенти.

Tapfiliate.com се плаќа по 69 или 149 УСД месечно.

Ако ова ви изгледа скапо, тогаш прегледајте сè што ќе добиете за вашите пари овде, треба да забележите една работа – постои провизија за трансакција од 0 проценти.

Т.е. продажбата не се наплатува дополнително. Комисијата до подружницата е како што сте ја утврдиле.

Ако мислите – добро, колку е важно тоа?

Напишав статија за веб-страница jvzoo.com. Од вас не се плаќа такса за интернат. Но, секое купување направено се наплатува.

Што може да ја „надува“ крајната цена. Можете да прочитате повеќе за jvzoo.com во написот што го напишав за тоа.

Постои можност за 14 дена потполно бесплатен пробен период (за секој пакет) – во него секој може да се откаже и нема да должи такса.

Што може да се направи со програмата Tapfiliate?

Софтверот ги има следниве функции:

– Секој платен план има можност за целосна интеграција со социјалните мрежи Фејсбук, Твитер и Линекин. Вашите филијали ќе можат лесно да ги споделуваат своите врски преку нив.

– следење на промо кодови. Имате можност да дадете уникатни промо кодови на вашите филијали, кои тие можат да ги користат при промовирање на вашата страница. Секое купување може да се следи.

– Користете ваш сопствен домен.

– можете да креирате сопствен директориум за влијанија.

можете да креирате повеќестепена придружна програма. Вашите филијали можат да регрутираат други филијали за да ја промовираат и вашата веб-страница. Што ќе добијат од ова? Дел од заработката што ја заработиле регрутите.

За што е способен Tafiliate?

Со него можете да дадете врски за упатување и купони (ваучери, промо кодови) за да ги намалите вашите филијали.

Можете да креирате социјални објави (со придружни врски) што вашите филијали можат да ги користат за да ве промовираат.

Можете да поставите какви видови на провизии ќе дадете: еднократни или периодични (да речеме партнер може да добие одреден процент за одреден временски период). Или различни проценти за различни категории на производи. Можете да дадете бонуси за постигнати резултати.

 

Со кои методи може да работи Tapfiliate?

Tapfiliate може да работи со следниве платформи за е-трговија: WooCommerce, Wix, Shopify, Squarespace, Stripe, Wordrpess, Zapier, Prestashop и многу други.

Целосниот список може да го најдете тука.

Конечни мисли

За оние кои ќе речат дека овој софтвер е скап – да, за луѓе со ниски примања не е ефтин.

Но, за оние кои сакаат да го развиваат својот бизнис – тие плаќаат многу повеќе за рекламирање отколку годишната такса за Tapfiliate.

За оние чии средства се проблем – можете да ја користите страницата jvzoo.com и плаќајте само за придружна продажба. Што ќе ја зголеми крајната цена на вашиот производ.

Но, треба да бидете претпазливи за две работи. Прво – додека сте на jvzoo.com плаќањата ќе одат преку jvzoo, преку Tapfiliate вие сте „филантроп“. Консултирајте се со стручен сметководител за тоа како провизиите што ќе ги плаќате ќе бидат отпишани од вас. Размислете за почитување на личните податоци на вашите филијали. Второ, додека Tapfiliate може да биде интегриран на повеќето платформи, jvzoo.com може да биде (технички) неупотреблив за вас. За ова – размислете која би била најдобрата опција.

Како и секогаш – така и овој напис е отворен за дискусија.

Ако ви се допадна – можете да го споделите со вашите пријатели / познаници преку социјалните мрежи.

Вметнуваните врски користени во статијата се вметнати затоа што верувам дека споменатите страници можат да придонесат за моите читатели. Дали ќе добијам провизија или не, не е толку важно. Секогаш проверувајте ги условите на страниците во одредено време за да бидат заштитени вашите права и интереси.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење