Топ 5 бесплатни алатки за оптимизација

Креирање веб-страница може да биде прилично скапо – скоро сè може да се плати, но кога сме со „буџет“ и сакаме да истражиме како да ја оптимизираме содржината за пребарувачите, има ли бесплатни алатки за оптимизација?

Во оваа статија ќе го презентирам моето мислење за 5-те алатки / методи што ги користам.

Не велам дека се совршени. И тие би работеле за секаков вид на страница.

Како што велат англиски јазик – прифатете сè што се однесува на развој на страници и нивно оптимизирање за пребарувачите со „малку сол“.

SEO е процес кој постојано се развива. Платените инструменти можат да бидат прилично скапи (како што се Ашреф, Семруш, итн.). Како многу прифатлива платена алатка – можете прочитај мојата статија за Винчер.

Она што важи денес, може да биде малку поразлично утре. Секогаш имајте го ова на ум додека читате статии.

Google автоматско сугерирање

Знам дека звучи трол, но кога ќе започнам да истражувам на пасивендоход теми, почнувам со сурфање на Гугл.

Кога пишувате клучни зборови – Google обично ги „додава“. Прави лист совети.

Овој прирачник е генериран од луѓе што пребаруваат.

“Глупост, не е така. Понекогаш е целосна глупост”. – ќе речеш.

Според многу луѓе што ги следам – ова се претреси што се случиле.

Колку е помал списокот, толку е помала веројатноста за пребарување.

Но, како да се искористи овој метод?

Внесувате клучен збор (краток или долг). И започнувате со буквите од соодветната азбука.

На пример: внесувате „зимски гуми“. И „а“. И, гледате дека ви нуди „зимски гуми„ Ауди “. И тогаш – „б“, што резултира со „зимски гуми„ бриџестон “.

И така, можете да создадете цел куп теми на кои можете да креирате материјал.

Идеални се оние изрази кои немаат многу информации кога ги барате. Или информациите се ирелевантни.

Ова ви дава поголема шанса за квалификации.

Ако правите анкета на друг јазик (или живеете надвор од Бугарија и сакате да направите анкета на бугарски јазик), тогаш мора да запомните дека Google има регионални поставки – дава резултати врз основа на тоа каде живее пребарувачот.

Т.е. ако направите истражување на англиски јазик и сте во Бугарија – ќе видите различни резултати што еден Американец (да речеме) би ги видел ако ги направил во САД.

„Како да го надминеме ова? – ќе прашаш.

Можете да ја користите таканаречената услуга VPN (виртуелна приватна мрежа, можете да прочитате) мојот напис за VPN тука) – тоа ќе го пренасочи вашето пребарување преку IP адреса што е во странство.

Ubersuggest

Ова е страница што го создаде реномираниот блогер Нил Пател (и неговиот тим).

Веб-страницата има прекрасна основна регистрација (и карактеристики) кои се целосно бесплатни.

И доволно за да се направи основна студија за тоа колку пребарувања би имал клучен збор / страница. Која е конкуренцијата што постои за дадено пребарување. И кои се врвните резултати (и колку приближни споделувања имаат на социјалните мрежи). Како и постои опција што може да ве инспирира со наслови на веќе објавени материјали на даден клучен збор.

Колку помалку натпревар има клучен збор, толку подобро.

Исто така, видете кои врвни резултати се „најлоши“ – страницата што ги објави има понизок рејтинг на домен, како и помалку надворешни врски што упатуваат на материјалот.

Дури и ако резултатот има многу низок индикатор дека се бара малку во текот на месецот – ова не треба да ве очајува. Никој не знае точно колку пребарувања се вршат месечно.

Видов резултати од луѓе што ги следев – и тие имаа одлични хитови на клучни зборови кои воопшто не се посакувани, но всушност им носат илјадници уникатни посети месечно.

Се разбира, овој совет е за клучни зборови кои имаат некоја смисла. Во детскиот кинески (ѓубриво, глупост) нема смисла да се креира содржина.

Планер за клучни зборови на Google

Ова е алатка што е дел од платформата за реклами на Google.

Преку „планерот“ можете да го видите обемот на впечатоци на некои клучни зборови како реклами (не како пребарувања).

Но сепак – може да ве води.

Конкурсот не може да се заклучи тука. Но, ако мислите – гледајќи ги цените, можете да донесете соодветни заклучоци.

Јас го користам планерот како „генератор на идеи“. Внесувам поопшт (родител) клучен збор и гледам кои се неговите деривати.

Moz бар

Ова е продолжување (проширување, продолжување), што е развиен од Moz и се користи во Google Chrome.

Преку страницата Moz може да се направи доста сериозна анализа на оптимизација.

Постои основна регистрација, која е потполно бесплатна. И ви овозможува да правите десетина пребарувања месечно.

Ако имате регистрација на Moz – можете да ја користите и наставката.

Значи, со пребарување на Google – ќе видите на секоја страница со резултати секој резултат (страница) каков рејтинг и карактеристики има во Moz.

Т.е. колку авторитет има даден домен, колку надворешни врски има ( тука можете да го видите моето мислење за линкови или исто така наречени надворешни врски )

И, можете да дознаете дали можете да ја „победите конкуренцијата“.

Одговорете на јавноста

Понекогаш дури и тестот за натпревар не може да биде најдобро решение.

Зошто?

Бидејќи пребарувачите можат да рангираат страница во многу различни пребарувања, кои се обединети со семантиката на пребарувањето.

Да го земеме овој напис: може да се спомене како „SEO алатки“, „SEO алатка“, „Бесплатни SEO алатки“ итн.

Бидејќи луѓето прават се повеќе и повеќе пребарувања што никогаш порано не се појавиле како пребарувачи за пребарување.

Затоа, при составување на материјал, добро е да размислите што би „размислувале“ луѓето.

Многу корисна алатка е страницата answerthepublic.com, што генерира какви било прашања што луѓето би ги поставиле со користење на клучен збор.

Единствениот недостаток на answerthepublik е тоа што работи со ограничен број јазици: англиски, германски, шпански, португалски и други. Нема Бугарин.

Но, помислете на тоа – прашање (отстранување на дадените културни разлики) можат да постават луѓе од целата планета, нели?

Конечни размислувања за бесплатни алатки за оптимизација

Како што ти реков – сè мора да се разгледа критички.

Не постои алатка или метод што е сребрен куршум.

Па, всушност постои – но тоа се нарекува многу добро презентирана содржина (што е корисна за читателите и го привлекува вниманието), која ги следи најчестите совети за оптимизација.

Ова се стекнува по долгогодишно искуство (како што можете да видите – јас, кој се обидов да дадам интелигенција на СЕО, понекогаш не го следам она што го „проповедам“).

Beе ми биде драго да го слушнам вашето мислење за оваа тема. Како пристапувате при креирање содржина? Кои се вашите алатки / методи?

Ако ви се допадна статијата и сакате да му помогнете на pasivendohod.net, можете да го споделите на социјалните мрежи или да ја сакате нашата страница На фејсбук .

Само преку вас може да се развие оваа страница.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење