Треба да ги исклучиме коментарите под објавите на блогот?

Треба да ги исклучиме коментарите под објавите на блогот?

Креирање на несакана пошта со објавување коментари на блогови е една од најстарите практики. Затоа многу блогери (сопственици на страници) прашуваат: „Дали треба да ги исклучиме коментарите под објавите на блоговите?“

Кои придобивки и штети би ни донела таквата практика?

 

Коментарите под објавите се едни од ретките директни врски од вашите посетители

Дури и најискусните блогери често прават фундаментална грешка – тие пробиваат сè низ нивната гледна точка. Што, колку и да е оправдано, може воопшто да не одразува што мислат или ги интересираат нивните посетители.

Многу е лесно да се исклучат коментарите под објава – зборувајќи за платформата за создавање веб-страници, ова може да се постигне со бришење на релевантниот дел во колоната “Пораки”. Можете да ги прочитате моите статии за градителите на страници Елемент или Кислород – да се види дека постојат кориснички ориентирани технологии во кои е многу лесно да се постави апсолутно сè.

Бришење / исклучување на образец за коментар – Никогаш нема да знаете што точно мислат вашите корисници за објавата.

И, овие можат да бидат многу работи – од повратни информации дека некаде сте направиле типографска / граматичка грешка до разумни мислења што можат да дадат нов правец на вашето објавување.

 

Коментарите можат да се модерираат многу лесно

Не не Не мислам тука да наметнувам цензура.

Сè додека коментарите не кршат што може да се објави на блог (можете да ја прочитате статијата што да не пишувам на вашиот блог / страница) – тогаш тие мора да бидат дозволени.

Поентата ми е дека многу месеци дури нема да добиете многу коментари.

Pasivendohod.net е страница што не е создадена на англиски јазик (можете да ја прочитате мојата статија за тоа дали може да има блог успешен дури и ако не е создаден на англиски јазик) – Дали знаете колку коментари добив од повеќе од 230 објавени досега објавувања?

Еден Да, само еден.

Дури и ако добивате повеќе несакани коментари – има многу лесни методи со кои можете да ги блокирате истите барања за коментари од истата адреса.

Наидов и на мислења дека дури и ваквите коментари не треба да се бришат / блокираат. И тие само уредуваат – со отстранување на врската во нив што покажува на трета страница.

На овој начин ќе имате сигнал до пребарувачите дека вашата страница предизвикува интерес и реакција од вашите посетители.

Сега, дали е тоа така – е друга работа. За тоа, тоа оставете ги оние што мислат дека имаат повеќе знаење во оптимизација за мислење, да го остават своето мислење во коментарите под овој пост.

 

Како да се справите со негативните коментари?

Многу сопственици на страници ја исклучуваат можноста да остават коментари затоа што се плашат дека ќе добијат негативни.

Запомнете – не можете да ги задоволувате сите луѓе цело време.

Нема ништо страшно во тоа.

Напишав статија за тоа како како да се справиме со хејтерите.

Не можете да си дозволите да го изгубите вредното мислење на некои од вашите посетители, бидејќи други ќе зборуваат негативно.

 

Конечни размислувања за тоа дали треба да ги исклучиме коментарите под објавите на блогот?

Добивањето коментари е вреден сигнал кој помага да ги позиционирате вашите објави во пребарувачите и е извор на инспирација, конструктивна критика, повратна информација од вашите посетители.

Модерирањето на коментарите не зазема многу време. Дури и ако има негативни коментари – тие не се мерка за квалитетот на вашата страница (но сепак обидете се да не добивате негативни коментари за работи како што се правописот).

Јас го создадов pasivendohod.net со цел тој да стане форум каде што луѓето разменуваат идеи за тоа како да заработат пари преку Интернет и офлајн. Бидејќи последователно создадениот пасивен приход може да донесе најневеројатна слобода што може да ја доживее една личност на овој свет.

 

Значи, ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да ми помогнете целосно бесплатно со споделување на некои од поставените материјали на социјалните мрежи. Или ми се допаѓа мојата страница во Фејсбук.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење