Центарот за издавачи на Google како извор на сообраќај

Центарот за издавачи на Google како извор на сообраќај

Секој знае дека Гугл (како пребарувач) може да биде извор на огромен сообраќај, но се обложувам дека многу помалку луѓе го знаат издавачот на Гугл како извор на сообраќај.

Токму во оваа статија ќе се обидам да ја прегледам оваа услуга.

И зошто мислам дека може да биде корисно за оние сопственици на страници кои се фокусираа на вестите (и не само) (како еден вид на информации).

Што е центар за издавачи на Google?

Според самиот Google, преку издавачот на Google корисниците можат да пристапат (и да споделат):

  • написи;
  • да станат претплатници на разни извори на вести;

Откако издавачите ќе ја создадат својата содржина, корисниците можат да добиваат вести кои се лично насочени кон нив.

Како слична услуга на рускиот интернет гигант Јандекс – Јандекс Зен (можете да ја прочитате мојата статија за тоа како можете да заработите преку Yandex).

За да добиете статија од страница што е индексирана од пребарувачот – не треба да правите ништо конкретно.

Но, подобро е – според мое мислење, да се направи посебна апликација, која ќе ја откријам подолу.

 

Како да го користите центарот за издавачи – да имате поголеми шанси да влезете во новостите на Google

Google разви специјален (ајде да го наречеме) портал преку кој некоја страница може да аплицира за новости на Google.

Се вика Издавачки центар. И тоа е достапно од тука.

Со примена – и добивање одобрение, страницата може да ги искористи дополнителните поставки за рекламирање (преку сметката на Google Adsense).

Како и поголем сообраќај.

Потребна ви е сметка на Google за да се регистрирате во центарот за издавачи. Ако немате – создадете. Бесплатно е (и можете да користите голем број услуги).

Откако ќе го сторите тоа, време е да ја „поставите вашата страница“.

Ова е направено како што следува.

Кликнете на копчето “+ Додај публикација”.

Popе се појави прозорец во кој треба да го напишете посакуваното име на вашиот проект.

Да речеме: „Бугарски правни вести“ (мора да забележам дека пријавата мора да биде на латински јазик. Ова може да му олесни на Google да ја разгледа апликацијата подоцна. Потоа можете да ги промените податоците во кирилица.

Откако ќе кликнете на копчето “+ Додај публикација” – треба да започнете да ги пополнувате податоците за вашата страница.

Овие податоци се дадени во следниве категории (што може да се зачуваат): Општо, содржина, слики, реклами, напредно, прегледување и објавување.

Во тоа Видео можете да видите како се пополнуваат полињата.

 

Кои придобивки ги добиваме ако сме одобрени во центарот за издавачи на Google?

Не можам да кажам со сигурност, но моите објави на pasivendohod.net се индексираат ужасно брзо откако ќе бидат објавени.

Покрај тоа, претплатниците можат да бидат привлечени како страница што се појавува во новостите на Google.

Вестите што се вирусни може да добијат страшно многу читања.

И можете да заработите од рекламирање на AdSense.

Сум видел страници на Индијанци кои примаат стотици илјади посети преку новостите на Google.

 

Конечни размислувања за центарот за издавачи на Google како извор на сообраќај

Центарот за издавачи на Google може да вози огромен сообраќај кон вашата страница.

Можеби ќе можете да бидете одобрени без вашата веб-страница да биде базирана на вести (иако тековните написи ќе бидат повеќе читани и споделувани).

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да споделите дел од поставениот материјал на социјалните мрежи. Или можеби ќе ми се допадне мојата страница во Фејсбук.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење