Што е Shopify

Што е Shopify

„Што е Shopify“ е прашање поставено од многу луѓе кои сакаат да започнат сопствен бизнис со е-трговија.

Канадската компанија е една од најпрепорачаните кога станува збор за градење, хостирање и прилагодување на е-продавница.

Зошто е толку популарен?

Shopfy – не само хостирање за е-продавници

Ако сте ги прочитале моите статии (и не само) за dropshipping или придружен маркетинг ,, мали деловни инвестиции што можеме да ги започнеме со компјутер ,, како да профитирате од дизајнот на објекти на Интернет ,, заработување пари од книги без содржина ,, како да заработите пари од сопствените игри на табла и карти за играње на Интернет ќе знае дека има бизниси што можат да се започнат со релативно малку пари

И да профитирам од прелиминарната понуда на клиентот за дадена ставка (како во принципот „Печати по барање“) или за разликата во цените при примена на принципите на арбитража на мало и капење.

Овие модели, како и традиционалната е-трговија, бараат изградба на брзи, лесно прилагодливи, создадени од луѓе со помалку техничко знаење е-продавници.

Shopify е токму таква услуга што им овозможува на уште помалку технички писмени луѓе да создадат свои страници (е-продавници).

Можно е да ги развивате овие страници со какви било бесплатни или платени екстензии што ви овозможуваат да додавате секакви карактеристики (како што е софтверот за испорака на Oberlo, врски до страници за обработка на плаќање / како на пр. PayOp /, управување со прегледи / прегледи на клиенти /, можности за влез во партнерска програма или програма за упатување и што уште не.

Shopify поддржува можеби над 3,6 милиони страници – така, можностите за прилагодување / прилагодување се навистина огромни.

Што нуди Shopify?

Shopify е платена услуга.

И се плаќа по основ на претплата.

Цените се 29, 79 УСД, 299 УСД месечно.

Со избор на секој план – клиентот има можност за различни функционалности.

На пример – да додадете одреден број луѓе кои ќе имаат пристап до е-продавницата како персонал.

Важно е да се напомене дека покрај претплатата, Shopify наплатува провизија за трансакција за секое купување. Што може да биде процент и фиксен надомест (од 30 центи). Или само процент.

Но, тој нуди намалување на курирските услуги на DHL, UPS, USPS (американска поштенска служба).

За овие цени – ќе имате страница што може да прифаќа плаќања во различни валути. Beе можете да ги отпечатите товарните сметки за направените набавки, можете лесно да ги испуштите (ако сакате).

И ќе можете да започнете сопствена продавница многу брзо.

Со Shopify може да се испроба целосно бесплатно 14 дена.

Која е предноста на Shopify?

Многу луѓе, гледајќи ги давачките на Shopify, почнуваат да се сомневаат.

И да прашам: дали можам да продавам работи преку која било друга платформа за управување со содржини?

И поевтино за мене?

И додека истражуваат, тие се свртуваат кон WordPress, кој има интеграции како Вузон .

Сепак, најголемите критичари ќе речат: “WordPress е технологија што е започната од потребата за создавање блогови. Не е за е-трговија”.

Не знам. Не сум продал работи преку WordPress или Shopify.

Но – од гледање видеа и асимилирани статии на оваа тема, ми се чини дека започнувањето продавница преку Shopify е полесно.

Од техничка гледна точка.

Продавница и оптимизација

Многу од луѓето кои го промовираат Shopify го прават тоа за да ги промовираат своите курсеви за dropshipping. Или искористете ја придружната програма на страницата.

И мислам дека не се потпираат на сообраќајот на пребарувачот за нивните продавници во Shopify.

И тие користат платен сообраќај преку социјалните мрежи. И тие се потпираат на таканаречените импулсивни набавки – клиентите го купуваат производот без многу размислување. Или потпрете се на добро структурирани инка за маркетинг или арбитража за рекламирање.

Shopify (наводно) треба да ги поддржува сите работи што помагаат во оптимизацијата на пребарувачите.

Треба само да имате предвид дека оптимизацијата на страниците што се наоѓаат на производите е различна од оние што се посветени на поопшти информации.

Добра идеја е да ги истражите можностите што ги нудат и Бинг и Јандекс кога станува збор за производи за е-продавница.

Сообраќајот е сообраќај.

Конечни размислувања за тоа што е Shopify

Shopify е лесна опција ако некој одлучи да започне е-продавница.

Дали има поевтини опции?

Да секако.

Но запомнете дека постои аксиома во животот – кој лошо плаќа, плаќа повеќе (последователно).

Успехот на е-продавницата зависи од сообраќајот до неа. Ова е посебна тема што ќе бидам среќен ако можам да ја развијам во друга статија.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да ми помогнете споделувајќи дел од поставените материјали на социјалните мрежи. Или ми се допаѓа мојата страница во Фејсбук.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење