5 прашања на кои треба да одговорите пред да станете хонорарец

5 прашања на кои треба да одговорите пред да станете хонорарец

Сакате да заработите сами – супер, но пред да започнете мислам дека има 5 прашања на кои треба да одговорите пред да станете хонорарец.

“Зошто така?” – ќе прашаш.

Заработив скромно како хонорарец – и верувајте ми, воопшто не е лесно.

За ова – пред да го направите овој важен избор во вашиот живот, мислам дека треба да се запрашате неколку работи.

И тие се:

Дали имате доволно финансиска слобода / поддршка да започнете како хонорарец?

Работата од дома е одлична.

Но, дали можете да си го дозволите тоа?

Според мое мислење, ова е основното прашање што прво мора да се појави во вашиот ум.

Фриленсинг (хонорарна работа) е активност што ја започнувате на ваш сопствен трошок и ризик.

За разлика од другите области на економијата (како што е земјоделството) – тука можностите за институционална поддршка се помали.

Ако живеете во Бугарија – единствената форма на поддршка што можете да ја добиете е:

„Хм, повторно кажи и за второто? – ќе речеш. Агенцијата за вработување обезбедува мал финансиски ресурс за започнување на сопствен бизнис од невработени лица. Не секоја територијална дирекција има таков ресурс – за да откриете дека треба да започнете од тука

Или тука

Но – не секогаш дирекцијата, на територијата каде што живеете ќе бидат издвоени овие средства. Тоа е, ако толку очајно сакате да започнете со оваа постапка, мора да регистрирате компанија на територијата на друга дирекција. Што може да го комплицира вашиот бизнис во иднина.

Освен овие мерки, други форми на охрабрување се ретки.

За ова – ако треба да се грижите за членовите на семејството кои се потпираат на вас за грижа и поддршка (како што се деца, / болни / родители) ,, сопруг / жена, браќа и сестри итн.), тогаш размислете за тоа.

Нема ништо загарантирано.

Подобро е да започнете далечинска работа за работодавач (можете да ја видите мојата статија за работа на далечински компјутер ) отколку постојано да барате клиенти.

Ако тврдите дека сте многу добар компјутерски специјалист, можете да започнете од страницата freeup.com (што заработува од 5 до 75 долари на час). Прочитајте ја мојата статија за да се запознаете со оваа страница.

Дали имате потенцијални клиенти / од каде ќе потекнуваат вашите потенцијални клиенти?

Повеќето задачи што ќе ги направите ќе бидат еднократни.

Барем тоа е моето искуство.

Погледнете ги страниците Fiverr, Фриленсер ,, Луѓе на час ,, Апликација ,, Truelancer .

И бугаринот страница за хонорарни работи за далечинско работење.bg .

Не биди срамежлив.

„Колку повеќе – толку повеќе! – мора да биде ваш принцип.

Ако се сомневате дека на почетокот ќе имате потенцијални клиенти. И ќе ви биде тешко на почетокот. Размисли за тоа.

Секогаш можете да работите како хонорарец како секундарен извор на приход. И задржи ја својата постојана.

Кој потенцијален приход би го очекувале како хонорарец?

Секој има фиксни трошоци, како и оние што доаѓаат случајно.

Колку мислите дека ќе ви треба да водите задоволителен начин на живот?

6.000 лв. 10 000 лв. Повеќе?

Во зависност од областа во која сакате да вежбате, овој приход може да биде потежок за реализација.

„Но, ќе работам од село, човеку. Willе одгледувам и зеленчук. Eatе јадам свежи јајца. Како и месо, млечни производи од домашни животни“, ќе одговори некој.

Да, практикувањето на ова додека живеете минималистички живот може да биде едно од решенијата.

Во покраината Бугарија, фиксните трошоци – како што се даноците за градење – можат да бидат прилично ниски.

Но, никој не може да живее под одреден минимум.

 

Дали имате вештини да започнете како хонорарец?

 

Ова прашање звучи трол. Но, тоа е многу важно.

Ако „распоредиме“ списокот на професии , ќе видиме стотици можности, од кои многу може да се имплементираат самостојно.

Бугарија има 6 милиони жители.

Постои потенцијален пазар за скоро сè.

Но – за да започнеме, треба да се осигураме дека можеме да испорачаме квалитетен производ / услуга.

Светот е отворен – ако сме добри, можеме да вежбаме за клиенти од странство.

Постојат многу методи кои исто така ги надополнуваат нашите приходи (имам напишано за многу од нив во pasivendohod.net).

Но, ние мора да имаме вештини, знаење и желба постојано да се развиваме.

 

Конечни мисли за тоа на што треба да одговориме пред да станеме хонорарец

 

Да, животот е еден. Многу луѓе си велат – зошто треба да работам за некого за 800 лева (или друга случајно избрана сума) за цел живот?

Секоја одлука мора да се донесе со одредена количина мудрост. Не е сè безбедно.

И, само треба да почекате во одредени периоди за вистинскиот.

Beе бидам среќен ако во темата се вклучат Бугари кои практикуваат хонорарни специјалисти.

На што одговоривте пред да започнете како хонорарец?

Ако ви се допадна мисијата на страницата – можете да помогнете со споделување на материјалите на социјалните мрежи преку копчињата „сподели“. Или да се допаѓа нашата страница на Фејсбук

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење