Clickbank – една од најголемите здружени платформи

Clickbank - една од најголемите здружени платформи

Ако наидовте на една од оние веб-страници на кои сеопфатно се рекламира производ за слабеење (стил на Хорст Фукс од „Телешош“), многу веројатно сте наишле на понуда што се рекламира преку придружната страница clickbank.com (кликбанк).

Што е кликбанк?

Веб-страницата е една од најстарите на Интернет во однос на здружениот маркетинг (основана во 1998 година). Компанијата што стои зад тоа е приватна (ако сте iousубопитни, исто така можете да ја прочитате нивната страница на Википедија )

Клинкбанк е платформа што се среќава со филијали (луѓе кои сакаат да промовираат производ / услуга), како и луѓе кои сакаат нивната услуга да биде унапредена за одреден надомест.

Веб-страницата е доста популарна и ако пишувате (на англиски или на други јазици) за тоа на Интернет, ќе се појават многу информации, вклучително и видеа што тврдат дека можете да заработувате стотици, илјадници на ден, комбинирајќи некаков извор на сообраќај , како и некој соодветен производ од страницата.

Што може да се промовира преку кликбанк?

Производите што се поставени на страницата се главно информативни. Што значи тоа?

Па – информациите се продаваат (да речеме – курс за слабеење или курс за девизен курс), иако може да има физички производи. Во зората на мојата „маркетинг младост“, се регистрирав таму, што никогаш не го користев. За ова – не можам да кажам во моментов кои се точно понудите, но сигурно има илјадници!

Кои се предностите на кликбанк кликбанк?

Регистрацијата на страницата е целосно бесплатна. За разлика од другите платформи што го одржуваат партнерот да има своја веб-страница и / или голем број следбеници на социјалните мрежи, секој може да се регистрира во клин-банка.

По влегувањето – влезете во делот со понуди и од таму можете да земете специјални врски.

Секоја понуда што е поставена – има свои правила (на пример, колку долго ќе се чува специјалниот код за колачиња, што покажува дека набавката дошла од вас). За ова (и не само) – секоја понуда се презентира различно.

Главниот индикатор што се користи во клинбанк се нарекува гравитација – и тука е земен предвид како атракција, т.е. колку е привлечен производ за потрошувачот.

Производите со голема гравитација имаат и логично поголем број на здруженија, т.е. конкуренцијата е поголема.

Добра идеја е да ги прочитате условите и услови пред да започнете со промоција на производ – ако се користи платено рекламирање, тогаш некои партнери не дозволуваат да се користат одредени клучни зборови.

Друг голем плус на платформата е тоа навистина го прави она што го ветува – ако продадете нешто, ќе има провизија.

Сите овие видеа (освен ако не се лажни) на Интернет во кои некој продал нешто и покажува дека нивната провизија се реални.

Друго прашање е што точно се продава. Што не води кон недостатоците на платформата

Конс на clickbank

Според мое мислење, главниот недостаток на страницата се понудите што се прикачени на неа.

Ниту еден мал дел од нив, барем за мене, звучи сомнително. Во деловните кругови, нормално е да се види провизија од 5 до 10 проценти, софтвер и до 25 проценти.

Но, во клинкбанк има многу понуди кои имаат повеќе од 50 проценти провизија.

„Добро, некој едноставно реши да даде толку многу, па што? – ќе речеш.

Според мене, шемата е слична и во филмот / книгата „Волкот од Вол Стрит“ – и таму акциите што ги продаде soldордан едноставно не чинеа толку многу.

Некој создава „курс за слабеење“ или „програма за управување со депресија“ или „курс за девизен курс“, го „проценува“ на 69,99 УСД и дава половина од тоа за провизија. Ако овие работи се продаваат 1.000 пати преку клинкбанк, еве профит од над 30.000 УСД.

Токму овие работи ме одвратија од Кликбанк. Според мое мислење, некои од понудите можат да ги доведат во заблуда потрошувачите (или да бидат опасни за нив). Како што можете да видите – јас исто така промовирам услуги за кои укажувам дека можам да заработам провизија. Но, да победиме на сличен начин – мислам дека не е многу добро.

Финални мисли

Регистрацијата на страницата е бесплатна. Ништо не ве спречува да се регистрирате и да видите што е моментално достапно како понуди.

Beе ми биде драго ако преку статијата стигнам до луѓе кои промовираа преку кликбанк – оставете го вашето мислење, тоа ќе биде многу вредно.

Како и секогаш – тука сум ако имате какви било прашања, коментари или коментари.

Ако ја сакате оваа страница како содржина и мисија, можете да ја споделите со вашето семејство и пријатели – ова е најбезбедниот и потполно бесплатен начин за помош.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење