Ezoic – Множете ги приходите од рекламирање на Google

Ezoic - Множете ги приходите од рекламирање на Google

Монетизирање на вашата страница / блог од рекламирање е еден од најлесните (за почетници) начини да заработите пари од нив.

Земете ја на пример програмата AdSense на Google. Доволно е да имате страница на која е поставена содржина заштитена со авторски права (и која не содржи непристоен материјал). Скоро е сигурно дека ќе бидеме прифатени.

Сепак, сопствениците на веб-страници се жалат дека Гугл им плаќа трошки. И сум видел страници со над 20 000 (дваесет илјади) посетители месечно кои заработуваат 20-30 УСД (не дека не се пари). Може ли да заработам повеќе од рекламирање на Google?

Можеби. Преку услугата ezoic.com.

Оваа статија ќе биде преглед за неа.

Што е ezoic.com и како ги зголемува приходите на Google Adsense?

ezoic.com е партнерска страница на Google Adsense.

Како такво, таа е специјализирана за една работа – да ги оптимизира рекламите што се појавуваат на вашата страница од Google Adsense на таков начин што ќе заработувате повеќе приходи.

„Како работи ова? – ќе прашаш.

Ezoic е најголемата платформа за тестирање реклами што можете Подобрете ги приходите на Google за 50 до 250 проценти со систематско тестирање и оптимизирање на рекламите поставени на вашата страница.

Ова подобрување доаѓа од можноста на Езоик да експериментира со позициите на рекламите, видот на прикажани реклами и изгледот на страницата.

А сепак – нивната услуга може да биде бесплатна за вас!

„Нема ништо бесплатно – тоа е единственото сирење во стапиците за глувци! – ќе речеш.

Приходите на Езоиќ доаѓаат од многу умно дизајниран систем ( видете ги цените тука) – Самиот езоичен систем е бесплатен.

Кога монетизирате – можете да изберете да поставите мала реклама (што ќе ја користи Ezoic) или да дадете 10 проценти од остварениот приход.

Покрај генерирање приходи, Ezoic исто така може да ја зголеми брзината на вашата страница.

Ezoic користи вештачка интелигенција – за да „види“ на кои видови реклами најмногу кликнуваат посетителите на вашата страница. Така, се создава совршена комбинација на реклами и резултатот, како што реков, може да биде зголемување на приходите од реклами во рок од неколку пати (стотици проценти).

„Но, дали не им ја давам целата своја страница на овие момци? – ќе прашаш.

Не Вие не ја давате вашата страница. Тој е твој. И секогаш можете да го контролирате Ezoic – можете да го вклучите и исклучите, како и да одредите колкав процент од вашата страница треба да биде насочен кон верзијата на страницата, дизајнирана преку Ezoic, и онаа што е оригинална.

Оваа поставка може да се изврши и на видовите уреди што водат сообраќај кон вашата страница – можете да одредите колкав процент на сообраќај доаѓа од мобилни уреди или работни површини да се пренасочи кон верзијата Ezoic.

Покрај тоа што имате подобар приход, можете да го зголемите и позитивното однесување на вашите посетители – тие можат да поминат повеќе време на вашата страница.

Што пак може да доведе до повеќе посетители.

Покрај Google Adsense, Ezoik користи и други рекламни страници како што се Media.net и Criteo – за да им овозможи на страниците да ги прикажуваат „најскапите“ реклами.

Ezoic се грижи дека рекламите се секогаш во рамките на правилата утврдени од рекламодателите.

И нема договор што ве обврзува. Може да ги запрете услугите на Ezoic во секое време.

Ezoic може да се спроведе на која било страница. Не е важно (во повеќето случаи) со која технологија сте ја направиле својата страница. Меѓутоа, ако се сомневате – може да ги прочита информациите тука.

Или контактирајте го тимот за поддршка на Езоик (комуникацијата треба да биде на англиски јазик).

Со Ezoic, вашата страница секогаш ќе биде оптимизирана за мобилни уреди (што, да се разбереме, секогаш е проблем за сопствениците на страниците).

Ако одлучите (ова се плаќа, таксата е 4,95 долари месечно) – вашата страница може да се претвори во апликација за iOS. Да, добро слушнавте – за одредена сума ќе имате апликација за iOS на вашата страница. Ова потенцијално може да ја зголеми популарноста на вашата страница (со тоа што ќе ви овозможи пристап до нови корисници).

Езоичната регистрација е потполно бесплатна. И тоа може да се направи од тука.

Звучи интересно – што друго треба да знам за Езоик и нивната регистрација?

Ако имате сметка на Google Adsense или Ad Manager, не требаше да имате никакви прекршувања со Google.

Понатаму: Вашата страница треба да има најмалку 10.000 сесии месечно во просек, со препознатлив сообраќај.

(Секој корисник што пристапува до вашата страница има сесија. Додека се движи на страницата, тој повторно извршува сесии. Математиката покажува дека со неколку стотици корисници на ден ќе имате 10.000 сесии месечно).

Ако имате други прашања во врска со Езоик, можете да ги оставите како коментар под статијата или за да ги прочитате најчесто поставуваните прашања тука (на англиски јазик, можете да го промените јазикот на германски, француски, шпански и јапонски / од знамето во најава /)

Може ли да реализирам друг приход преку Езоик?

Ако имате своја веб-страница / блог, можете да ја промовирате придружната програма Ezoic.

За секој нов партнер кој го привлекува страницата – ќе заработите 5 проценти од заработеното (без да го чини ништо).

Како сопственик на pasivendohod.net, јас сум придружен партнер на Ezoik. Врските што ги користев во оваа статија се мојата врска за упатување.

Јас ја формирав мојата апликација преку pasivendohod.net. Не можам да ви кажам дали можете да бидете прифатени како придружна компанија без веб-страница.

Откако ќе се направи апликација, се чека одобрување.

Чекав повеќе од 10 дена да ми одобрат.

Конечни размислувања за Езоиќ и можност да заработите повеќе од рекламирање

Ezoic е одлична услуга.

И јас не го велам тоа затоа што сум партнер.

Јас навистина мислам дека луѓето можат да ги зголемат своите приходи од нивните веќе воспоставени страници.

Ако имате воспоставена страница и сообраќај – можете да заработите повеќе од тоа.

Вие исто така може да ја промовирате (како мене) услугата на други луѓе за да го изградите вашиот целосно пасивен извор на приход.

Темата е отворена за вашите коментари, прашања или коментари.

Ако ви се допадна статијата, тогаш споделете ја на социјалните мрежи со вашите роднини и пријатели.

Проверете ги другите материјали што ги поставив на pasivendohod.net.

На овој начин help помагате на оваа страница да се развива.

 

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење