Profitshare – бугарска платформа за придружен маркетинг

Profitshare - бугарска платформа за придружен маркетинг

На оваа страница ќе разгледам многу платформи преку кои може да се направи придружен маркетинг.

И знам дека многу од моите читатели ќе ме караат затоа што честопати застапувам само компании кои работат надвор од Бугарија.

Што се однесува до здружениот маркетинг – зар не постои веб-страница на бугарски јазик преку која може да се направи здружено маркетинг?

Ете го.

Оваа платформа се нарекува профит-споделување.bg

Преку него, поединци можат да промовираат компании (и нивните веб-страници) кои се добро познати во Бугарија.

Еден од нив (за време на пишувањето) се Емаг, Денови на модата, Хиполанд и други.

Позитивни страни кога се користи бугарската платформа за здружени маркетинг Profitshare

Па – сè е на бугарски јазик. Може да се влезе, да се регистрира преку овој линк.

И да се разгледа.

Секоја компанија ги опиша соодветните начини (методи) за промовирање на нејзината содржина. Можете да користите бесплатен сообраќај (ако имате своја веб-страница / блог; ако имате воспоставен профил на социјални мрежи), можете да користите (на ваш сопствен ризик) и платено рекламирање (купување на некој начин).

На страницата, за секоја компанија е опишано што може и што – не.

Ако ги следите правилата – ништо не ве спречува да остварите пристоен приход.

На прв поглед, страницата изгледа комплицирана за ракување. Но, „фаќањето“ не е толку комплицирано.

Овде можете да видите на пример како можете да генерирате вашата врска за промоција (откако ќе се регистрирате).

Стратегија што можете да ја користите за промовирање на производи

Со цел да се генерира провизија – таа мора да биде продадена и производ.

Во овој момент, многу читатели (поискусни во оваа работа) ќе си речат: „Брат, кој купува со картичка во Бугарија?“.

Така е – луѓето што купуваат со картичка (дебитна или кредитна) не се големи – барем не толку како во другите земји.

Но, тоа сè уште постои.

Направив две страници што сакам да ги развијам. Двете се на англиски јазик. Едната е стара околу една година, другата наскоро ќе наполни една година.

Немате идеја колку е тешко да се развие страница што е на англиски јазик.

Ако сакате да добиете сообраќај од пребарувачите – ќе бидете многу вознемирени.

Додека на бугарски јазик – сите платформи за анализа на оптимизација покажуваат дека тешкотијата за одредени зборови е помала.

Што ве спречува, да речеме, да создадете страница посветена на прегледи за играчки и да користите придружни врски од Хиполанд?

Да, сообраќајот може да биде помал. Но, тоа не е толку конкурентно.

Ако одлучите да го направите горенаведеното – честитки, тогаш веќе сте во деловна активност на придружни страници.

Како што реков во претходните статии – ако користите заеднички хостинг, тогаш сè може да ве чини дваесетина или триесет лева.

И, ако не освоите ништо, барем ќе научите многу на патот.

На pasivendohod.net платив и ќе посветам многу внимание (и ќе споделам информации) за здружениот маркетинг. Прочитајте ги моите други статии за да добиете уште поголема идеја.

Конс на бугарската платформа за придружен маркетинг Profitshare

Да бидам искрен – барем јас не гледам ништо.

Како што реков погоре – мора да бидете упорни, без разлика каков метод на сообраќај користите.

Ако кажете дека имате педесет кликања на секои илјада посети на оглас / објава на социјалните мрежи / напис, тогаш продажбата може да биде една.

Стапките на провизии се разликуваат, па затоа е добра идеја да се заврши добра работа.

Како што реков – на бугарски јазик тешкотијата за создавање содржина што е предводник на пребарувачите е помала.

Како што реков во претходните објави – навистина сакам да создадам серија во која се обидувам да развијам страница за придружен маркетинг.

Зошто да не на бугарски јазик? Но, за ова ќе ми треба вашата поддршка. Во моментов не можам да си дозволам да развивам друга страница.

Затоа, споделете, коментирајте и поставувајте прашања под моите написи.

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење