Pop ups – печелене на пари чрез изкачащи реклами

Pop ups - печелене на пари чрез изкачащи реклами

Може би няма сайт, който, ако бъде отворен да не генерира така наречените pop ups – изкачащи реклами.

В тази статия ще научите как може да се печелят пари чрез popads.net – платформата за изкачащи реклами.

 

Какво са pop ups?

Pop ups, известни още като pop ads са форма на онлайн реклама, която внезапно се появява („изкача“) на екрана на потребителя, когато той сърфира из сайт, който е способен да генерира подобна технология.

Прозорецът, който изобразява реклама е генериран (обикновено) чрез JavaScript.

Има своеобразен подвид pop ups – pop up under ads, при който прозорецът е „зад екрана на браузъра“.

Ако трябва да оприлича изкачащите реклами на нещо, то подобна технология са съобщенията на push нотификациите –   и те се появяват, за да съобщят нещо (само че в случая – на записал се абонат, който желае да получи известие. При pop ups такова желаение няма).

 

Кои са плюсовете и минусите на pop ups (изкачащата реклама)?

Чрез pop ups може да бъде създадена много евтина реклама.

„Ахилесовата пета“ обаче на този тип технология е, че мнозина потребители я определят като много досадна – съществуват много начини, чрез които даден потребител да блокира подобни изкачащи съобщения, които пречат на неговото сърфиране из мрежата.

 

Как може да печелите от pop ups (изкачаща реклама) чрез popads.net?

Една от най-големите платформи за осъществяване на рекламиране чрез pop ups е popads.net

Popads e посредник – сайът осъществява посредничество между собственици на сайтове (publisher) и рекламодатели (advertisers).

Рекламодателите може да наддават (на аукционен принцип) за рекламиране. Наддаването (цените започват) от 1 щатски долар за 1000 popunders.

За генерирането на цената се използва динамична система за определяне на цената – тя се влияе от редица фактори като използвани ключови думи, страни и категории, както и от качеството на сайтовете.

Аз никога не съм осъществявал реклама по този начин – и не мога да говоря какви резултати може да се постигнат.

Резумирайки от проучването, което направих преди да напиша тази статия – може би подобен трафик би бил подходящ при cpa маркетинг или реферален маркетинг – както може да прочетете от редицата статии, които съм написал за тези методи за печелене на средства в Интернет, при cpa маркетинга се цели потребителя да направи някакво действие (да речем, попълвайки своя имейл), а при рефералния маркетинг – потребител препоръчва на потребител стока и/или услуга, като често и двамата имат някаква финансова изгода.

Казвам, че е може би подходящ – във всеки случай всеки опитващ поема сам риска си.

popads.net приема като методи за разплащане PayPal, AlertPay и захранване чрез банков превод (за рекламодателите). Може да платите и с карта, ако ползвате PayPal и AlertPay.

Минималният депозит за захранване чрез PayPal и AlertPay e 10 щатски долара (няма лимит при захранването чрез банков превод).

popads.net позволява и собственици на сайтове да заработят пари.

Преди да бъде използван обаче – аз съветвам всеки заинтересован да провери какви ограничения са наложили други платформи.

Например: popads.net акуратно са отбелязали, че Google adsense позволяват до 3 изкачащи прозорци. Но те не могат да говорят от името на Google. T.e. може да се породи конфликт и да загубите доходите си от Google.

Добре е и технически да се проверят нещата – всяко интегриране на реклами (когато има и други такива) може да породи технически проблеми.

Третият начин, чрез който може да печелите от popads.net e тяхната реферална програма, на която аз съм реферал.

Всъщност, ако трябва да бъда честен – именно тя е причината аз да напиша тази статия.

Вие може да печелите 10 процента от печалбата, която собствениците на сайтове генерират, както и 10 процента от това, което рекламодателите харчат.

Това, мили приятели, е повече от щедро – и може да способства за изграждането на един страхотен пасивен източник на доходи.

Само си представете – реферирате 100 собственици на сайтове, които печелят по 100 долара на месец. Това е 1000 долара на месец пасивен доход!

 

Финални мисли относно pop ups – как да печелим пари от изкачащи реклами

Pop ups може да са добър начин на монетаризация на съдържание, което е трудно да бъде монетаризирано по друг начин (например popads.net приема и сайтове със съдържание, което е предназначено за възрастни, стига това съдържание да е легално).

За тези, които притежават легални сайтове, които е трудно да бъдат монетаризирани – препоръчвам Ви да помислите и над този вариант.

Относно pop ups като метод за рекламиране – както всеки тип реклама, то и тази си има своите специфики. Аз не съм осъществявал подобен тип рекламиране, та за това не мога да го коментирам.

Да, popads.net позволява захранването на сметката в сайта и с минимални суми.

Връзките, които съм използвал в статията са реферални – и ако Вие ги използвате, то аз ще спечеля комисионна. Но не мога само поради тази причина да Ви кажа – пробвайте, какво има да губите.

Решението трябва да е Ваше.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net – можете да помогнете, споделяйки качените материали чрез социалните мрежи. Или може да харесате моята страница във Фейсбук.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on vk
VK
Share on telegram
Telegram
Share on stumbleupon
StumbleUpon
Share on pocket
Pocket
Share on odnoklassniki
OK
Идеи за бизнес от дома (домашен бизнес)

Какво е дропшипинг?

Няма да се уморя да повтарям – pasivendohod.net е посветен на Негово Величество Посетителя. А към темата „Какво е дропшипинг“ определено има потенциален посетителски интрес – поне при проверката чрез популярни инструменти за проучване на ключови думи в търсачките. За това, то реших и аз да създам малък материал по

Идеи за бизнес от дома (домашен бизнес)

Как да си направим мърч

Pasivendohod.net е бил винаги посветен на предприемачески теми,  към които има потенциален посетителиски интерес; такава е „как да си направим мърч“. Думата „мърч“ е чуждица, която няма точен еквивалент на български. И означава всички артикули, които едно популярно лице/органзация създава за своята фенска база. Да речем: чаша с логото на