Pop ups – печелене на пари чрез изкачащи реклами

Pop ups - печелене на пари чрез изкачащи реклами

Може би няма сайт, който, ако бъде отворен да не генерира така наречените pop ups – изкачащи реклами.

В тази статия ще научите как може да се печелят пари чрез popads.net – платформата за изкачащи реклами.

 

Какво са pop ups?

Pop ups, известни още като pop ads са форма на онлайн реклама, която внезапно се появява („изкача“) на екрана на потребителя, когато той сърфира из сайт, който е способен да генерира подобна технология.

Прозорецът, който изобразява реклама е генериран (обикновено) чрез JavaScript.

Има своеобразен подвид pop ups – pop up under ads, при който прозорецът е „зад екрана на браузъра“.

Ако трябва да оприлича изкачащите реклами на нещо, то подобна технология са съобщенията на push нотификациите –   и те се появяват, за да съобщят нещо (само че в случая – на записал се абонат, който желае да получи известие. При pop ups такова желаение няма).

 

Кои са плюсовете и минусите на pop ups (изкачащата реклама)?

Чрез pop ups може да бъде създадена много евтина реклама.

„Ахилесовата пета“ обаче на този тип технология е, че мнозина потребители я определят като много досадна – съществуват много начини, чрез които даден потребител да блокира подобни изкачащи съобщения, които пречат на неговото сърфиране из мрежата.

 

Как може да печелите от pop ups (изкачаща реклама) чрез popads.net?

Една от най-големите платформи за осъществяване на рекламиране чрез pop ups е popads.net

Popads e посредник – сайът осъществява посредничество между собственици на сайтове (publisher) и рекламодатели (advertisers).

Рекламодателите може да наддават (на аукционен принцип) за рекламиране. Наддаването (цените започват) от 1 щатски долар за 1000 popunders.

За генерирането на цената се използва динамична система за определяне на цената – тя се влияе от редица фактори като използвани ключови думи, страни и категории, както и от качеството на сайтовете.

Аз никога не съм осъществявал реклама по този начин – и не мога да говоря какви резултати може да се постигнат.

Резумирайки от проучването, което направих преди да напиша тази статия – може би подобен трафик би бил подходящ при cpa маркетинг или реферален маркетинг – както може да прочетете от редицата статии, които съм написал за тези методи за печелене на средства в Интернет, при cpa маркетинга се цели потребителя да направи някакво действие (да речем, попълвайки своя имейл), а при рефералния маркетинг – потребител препоръчва на потребител стока и/или услуга, като често и двамата имат някаква финансова изгода.

Казвам, че е може би подходящ – във всеки случай всеки опитващ поема сам риска си.

popads.net приема като методи за разплащане PayPal, AlertPay и захранване чрез банков превод (за рекламодателите). Може да платите и с карта, ако ползвате PayPal и AlertPay.

Минималният депозит за захранване чрез PayPal и AlertPay e 10 щатски долара (няма лимит при захранването чрез банков превод).

popads.net позволява и собственици на сайтове да заработят пари.

Преди да бъде използван обаче – аз съветвам всеки заинтересован да провери какви ограничения са наложили други платформи.

Например: popads.net акуратно са отбелязали, че Google adsense позволяват до 3 изкачащи прозорци. Но те не могат да говорят от името на Google. T.e. може да се породи конфликт и да загубите доходите си от Google.

Добре е и технически да се проверят нещата – всяко интегриране на реклами (когато има и други такива) може да породи технически проблеми.

Третият начин, чрез който може да печелите от popads.net e тяхната реферална програма, на която аз съм реферал.

Всъщност, ако трябва да бъда честен – именно тя е причината аз да напиша тази статия.

Вие може да печелите 10 процента от печалбата, която собствениците на сайтове генерират, както и 10 процента от това, което рекламодателите харчат.

Това, мили приятели, е повече от щедро – и може да способства за изграждането на един страхотен пасивен източник на доходи.

Само си представете – реферирате 100 собственици на сайтове, които печелят по 100 долара на месец. Това е 1000 долара на месец пасивен доход!

 

Финални мисли относно pop ups – как да печелим пари от изкачащи реклами

Pop ups може да са добър начин на монетаризация на съдържание, което е трудно да бъде монетаризирано по друг начин (например popads.net приема и сайтове със съдържание, което е предназначено за възрастни, стига това съдържание да е легално).

За тези, които притежават легални сайтове, които е трудно да бъдат монетаризирани – препоръчвам Ви да помислите и над този вариант.

Относно pop ups като метод за рекламиране – както всеки тип реклама, то и тази си има своите специфики. Аз не съм осъществявал подобен тип рекламиране, та за това не мога да го коментирам.

Да, popads.net позволява захранването на сметката в сайта и с минимални суми.

Връзките, които съм използвал в статията са реферални – и ако Вие ги използвате, то аз ще спечеля комисионна. Но не мога само поради тази причина да Ви кажа – пробвайте, какво има да губите.

Решението трябва да е Ваше.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net – можете да помогнете, споделяйки качените материали чрез социалните мрежи. Или може да харесате моята страница във Фейсбук.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по