Източници на идеи за собствен бизнес

Източници на идеи за собствен бизнес

Всеки бизнес започва в „ума на предприемача“, за това не е учудващо, че има потенциален интерес към темата „източници на идеи за собствен бизнес“.

В pasivendohod.net аз съм написал доста идеи за стартиране на бизнес – идеи за бизнес на село,идеи за бизнес в малък град, идеи за бизнес без начален капитал, идеи за печеливш бизнес и така нататък, и така нататък.

За това реших в тази статия изместя фокуса в по-глобален план (понеже търсещите най-вероятно искат просто отправна точка). И да Ви представя някои източници, които да Ви вдъхновят да измислите своя бизнес идея.

Търговски изложения, панаири и шоута – източник на идеи за собствен бизнес

Никога няма да забравя моето първо посещение на Техническия панаир в Пловдив. Бях все още ученик. И многообразието на най-различни машини, в това число грамадни ветроходни яхти ми взе ума (за това дори имам и статия как може да се печели пари от яхта).

Посещението на подобно мероприятие наистина може да е от особена полза за всеки предприемач.

Защото там ще са представители на фирми, с които може да изградите директен контакт.Това не може да се замени от сърфирането в мрежата, дори и в големи сайтове като Алибаба или индийския сайт за стоки на едро India Mart.

Може би даже може да си посигурите и по-специална цена/намаление – това е честа практика на подобни мероприятия.

Фокус групи – източник на идеи за собствен бизнес

В нашата страна един от традиционните методи на социологията – допитването на фокус група е може би способ, до който опират само политическите партии.

А това не бива да е само така.

С помощта на Интернет намирането на обратна връзка е повече от лесно.

Чрез допитване в социалните мрежи или ползването на специализирани сайтове като Swagbucks,

Mobrog, Deadalus online Вие може да получите някаква представа дали даден бизнес би бил ползван от потенциални клиенти. И какво би следвало да сторите, за да направите крайния продукт/услуга по атрактивни.

Повярвайте ми, заделянето на средства, за да имате обратна връзка може да е една от най-добрите инвестиции.

Правителствените регулации – източник на идеи за собствен бизнес

Казват, че няма по-добър бизнес, чието съществуване е гарантирано по силата на някой закон или подзаконов нормативен акт.

За да не бъда голословен, то ще се задоволя само с няколко примери.

Да кажем, че сте завършили специалност „Психология“, като степента е „магистър“.

Чудесно! Вие можете да стартирате своя собствена лаборатория за изследване на шофьори на автобуси и тежки камиони, както и водачи на таксита.

С финансово образование – Вие можете да сте финансов съветеник. И така нататък, и така нататък.

Започвайки даден бизнес, то се замислете какви закони или общински разпоредби биха били във Ваша подкрепа.

Друг съвет, на който често ще се натъкнете е да потърсите за вдъхновение съществувашите полезни модели, патенти, търговски марки, породи животни и сортови растения.

Във всяка цивилизована държава съществува специализирана институция, чиято задача е да брани интелектуалната собственост. В България това е Патентното ведомство.

Всичко, което си заслужава да бъде защитено е там.

Хобита – източник на идеи за собствен бизнес

Кредото, че ако правиш нещо с удоволствие, то няма да ти се наложи да работиш с усилие до края на живота си е много вярно.

Превъщането на хобитата на във възможности за правене на бизнес е работило за много предприемачи.

Хубавото на това е, че може да започнете от по-малък мащаб, евентуално придобитите приходи да използвате като допълнение на семейния бюджет и/или за развитието на бизнес Ви.

Оплакванията на клиенти – източник на идеи за собствен бизнес

Знам, че звучи малко соц (като онези тетрадки, в които клиенти уж могат да оставят своите оплаквания), но оплакванията на клиенти могат да са доста добър ориентир за жизнеността или нуждата от коригирането на даден бизнес.

Вижте отзивите в сайтвете, които агрегират подобни мнения – като Yelp да речем. Вижте в Гугъл.

Ако потенциалните конкуренти не се ползват с добро име – Вие може да имате преимущество, ако искате да стартирате в същата ниша.

Опитът – източник на идеи за собствен бизнес

Опитът, за съжаление, е едно от доста подценяваните неща, когато се стигне до бизнес.

Като жител на малко градче, превърнало се в ски център, то аз бях свидетел как мнозина хора придобиха големи суми пари от продажбата на земеделска земя, която те пропиляха, влагайки я в изграждането на семейни хотели.

Тези хора нямаха опита, владеенето на езици, за да могат да менажират хотел/ресторант.

Започвайки бизнес, то Вие е хубаво да имате някакъв опит в тази сфера.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по

Как да постигнете пасивен доход
Разни

Как да постигнете пасивен доход: 10 идеи, които ще ви помогнат

  В нашия модерен свят, където финансовата стабилност е от съществено значение, все повече хора се интересуват от начини за постигане на пасивен доход. Пасивният доход представлява приходи, които продължават да се генерират дори след като спрете активно да работите за тях. Това е мечтата на много хора – да