Какъв бизнес да започна с 20000 лв

Какъв бизнес да започна с 20000 лв

Всеки желае да е по-финансово независим и проучване в Интернет показва, че не малко хора прояввяват интерес към темата „Какъв бизнес да започна с 20000 лв“.

Тъй като в pasivendohod.net аз развих немалко материали за бизнеси (и офлайн, и онлайн такива), които не са толкова капиталоемки.

Преди да започна – тъй като представените примери са от секторите „производство“ и „услуги“, по които има по-малко подпомагане по линия на ЕС, то Ви съветвам да прочетете и моите стаии за Еразъм за млади предприемачи и Финансиране на малък бизнес от бюрото по труда. Еразъм подпомага чрез месечна стипендия обменът на предприемачи, които ще стартират свой бизнес. А чрез Агенция по заетостта стартиращи предприятия могат да получат малко финансиране и/или субсидиране на заетостта на работниците, които ше бъдат наети.

Освен това – може да прочетете моята статия за краудфъндинга. Това е метод за набиране на средства от обществеността посредством Интернет – редица хора могат да подпомогнат даден проект, закупувайки неговия продукт „на зелено“.

Освен това, малко йезуитски искам да кажа, че четейки дадените примери, то ако някой иска да ги последва, то може да му се наложи да прояви гъвкавост при харченето.

Зашото няма никаква гаранция, че даден бизнес ще успее.

Влагайки средства, то трябва да помните, че трябва да вложите това, което може да си позволите да загубите. 

Ако имате спестени само едни 20 000 лв, то при тяхната загуба няма повече да имате средства, които да ви послужат, ако внезапно ви потрябват пари.

За това може да закупите машините като втора ръка. Или да намери по-евтини техни варианти. Или да привлече други съдружници, които да участват с капитал, труд или умения. Последното е много важно.

Или може да започне бизнесът с частичен кредит, който да изплаща от постъпващите пари. Всеки предриемач трябва да е преди всичко изобретателен.

И така, то нека започнем.

Търговски представител

Утвърдилите се търговски модели имат по-голям шанс да успеят, ако даден човек се опита да ги репликира.

Аз съм написал следната статия: „Идея за бизнес от дома -търговски представител“, но тук ще доразвия малко идеята.

Договаряваки се да представлявате даден бизнес (било то роден или чуждестранен), то Вие може да се договорите да получите есклузивитет (т.е. само Вие да представлявате този бизнес на част от територията на страната или на национално/наднационално ниво). Срещу това може да поемете ангажимент за реаилизирането на определен брой от продажби (минус), но срещу по-атрактивна цена (плюс).

Може да представлявате множество бизнеси, не само един. 

Всички те може да ви помогнат с маркетинговата част, ноу-хау и т.н.

Обществена пералня на самообслужване

Знаете ли, че има пригодени перални машини, сушилни, които могат да оперират, след като на тях бива заплатено?

Обществените перални на самообслужване (ландромати) са доста популярни на Запад (където има цели университетски градчета или райони с много наематели).

Те са помещения, в които има перални машини, сушилни, вендинг машини (може да видите моята статия по темата), телевизори и/или радио, аркадни игри.безжичен интернет. И клиентите перат прането си, хапвайки/пийвайки, докат чакат да им се изпере.

Аз имам отделна статия само по тази тема: „Пасивен доход от обществена пералня на самообслужване“.

Автомивка на самообслужване

Има автомивки, в които не е нужно да има персонал. 

Самите клиенти почисват колите си, самотаксувайки се чрез машините.

Аз съм написал и отделна статия, в която влизам в детайли за този бизнес. 

Може да я прочетете тук: Пасивен доход от автомивка на самообслужване

Надуваеми замъци

Ако обичате децата и искате да стартирате „карнавален“ тип бизнес, то ви съветвам да се запознаете със статията ми „Бизнес С Надуваеми Замъци„.

Замъците като атракция може да се комбинират с продажбата на студени/топли напитки, фаст фууд, както и споменатите по-горе аркадни игри.

Абонаментен бизнес в кутия 

С развитието на удобните куриерски услуги вече е напълно възможно да бъдат изпращани регулярно най-различни артикули на предварително предлатили клиенти (абонати).

Съмнявате се? Това е един от най-бързо развиващите се бизнеси на Запад. Там човек може да получава периодично какво ли не – от храна на домашни любимци чак до козметика.

Може да прочетете моята статия „Стартиране на абонаментен бизнес в кутия“ за повече детайли.

Печели от плавания с яхта

Разходка с лодка? 

Яхтите са били символ на статус и лукс. Но вече са доста по-достъпни.

В статията ми „Печели Пари От Плавания С Яхта“ аз съм развил идеята как може да се печелят пари и от наета яхта, като се организира плаване по даден маршрут.

Печели като куриер 

Ако човек има нужните умения да шофира и има надежден автомобил, то той/тя може да печели добри пари, печелейки като подизпълнител/куриер.

В статията ми Допълнителен доход с личен автомобил може да намерите повече информация по темата.

Изработване на персонализирани облечи за мобилни устройства

Съществуват принтери, които могат да нанасят изображения върху калъфки за мобилни устройства.

Този вид бизнес – като технология е относително прост. Нужно Ви е специализиран принтер, перснолален компютър и конксумативи. Калъфките може да са се закупят или да бъдат предоставени от клиента. И хубавото е, че може да се работи само с предплатили клиенти.

Повече за него може да прочетете в моята статия Идея за бизнес от домашен бизнес (бизнес от дома) – създаване на персонализирани калъфки за телефони.

Принтиране/персонализиране на текстил чрез метода „Direct to garment“

Има преси и специални принтери, които могат да създават изображения върху текстил. Този метод се нарича „Direct to garment“.

И тук може да се работи с материали (предоставен текстил) от клиента. И с предварително заплащане.

Повече можете да прочетете в моята статия „Идея за бизнес от дома – печат на тениски чрез метода „Direct to garment„.

Триизмерно заснемане на обекти

Знаете ли, че има специални камери, които могат да правят 360 градусово заснемане? Тези изображения са много популярни при покупко-продажбите на недвижими имоти или при промотирането на обекти, защото дават пълна представа на клиента за обстановката.

Вие може да започнете тъкмо такъв бизнес. Прочетете моята статия „Идея за домашен бизнес – триизмерно заснемане (3D заснемане), за да разберете повече.

Машинно (индустриално) бродиране

Знаете ли, че има компютъризирани машини, които могат да нанасят бродерия върху текстил (като тениски, шапки, потници и т.н.)?

Този метод е доста популярен за персонализацията на дрехи (в това число – и работно облекло).

И Вие може да печелите чрез него!

За да добиете по-голяма представа – препоръчвам Ви да прочетете моята статия за „Машинно (индустриално) бродиране – идея за домашен бизнес„.

Триизмерно принтиране

Триизмерното принтиране е глобална индустрия, която генерира милиарди долари.

Вие може да произвеждате части или цели детайли (като играчки, модели на известни сгради или лица и т.н.). И да печелите от тяхната продажба.

Може да произвеждате еднотипни неща (като модели на Айфеловата кула да речем) или да изработвате предмети по заявки на клиенти, взимайки предварителна предплата.

Повече за триизмерното принтиране може да прочетете в моята статия „Как да печелим пари от триизмерно принтиране„.

Ремонт и препродаване на електроника

Поправянето и препродаването на популярни електронни продукти като конзоли, компютри, таблети и т.н. е популярен начин за печелене на средства.

Закупувате евтини, дефектирали артикули, които ако успеете да отремонтирате, то може да ги продадете на половин цена.

Може да прочетете моята статия „Идея за бизнес от дома – ремонт и препродаване на електроника“ за повече информация.

Производство на разсад и цветя

Държавата ни е една от страните с най-ниски цени на земеделската земя (и като закупуване, и като наем). Освен това – регистрираните земеделски стопани могат да плащат едни от най-ниските нива на социални осигуровки в Европа, както и данъци.

Така че производството на разсад и/или цветя може да е чудесна добавка към доходите.

Прочетете моята статия „Идея за домашен бизнес – разсад“ и „Идея за бизнес от дома – цветарски бизнес„.

Стартиране на уебсайт/блог

Стартирането на сайт/блог е един от сравнително евтините варианти за изграждане на дигитални активи, който може да носят солиден пасивен доход.

В pasivendohod.net аз съм посветил толкова много статии на тази тема, че ако тръгна да ги изреждам, то с гордост мога да кажа, че са над 20. И ако поставя връзка към всяка една от тях – даже може да дам лош сигнал към Гугъл, че прекалено много оптимизирам тази статия. За това, ако се интресувате повече – започнете да четете в категорията „Създаване уебсайт/блог“. Тук ще намерите много статии за стартирането, развитието на сайтове/блогове. А в другите категории – като афилиейт маркетинг и реферален маркетинг, то може да намерите идеи как се монетаризира един сайт/блог.

Финални мисли относно какъв бизнес да започнете с 5000 лв

Всеки лев си е лев. Преди да започнете дадено начинание – обмислете добре своята постъпка.

В България сдружаването е тема „табу“, но аз силно Ви препоръчвам да намерите ако не съдружници, то единомишленици. Вашето семейство трябва да е плътно до Вас в това начинание.

И както казах – предприемачът намира начин. Загубенякът намира причини.

Ще се радвам на Вашата обратна връзка.

 

Ако сте харесали pasivendohod.net, то може да ми помогнете, споделяйки някой от качените материали в социалните мрежи. Или може да харесате моята страница във Фейсбук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.
Интервюта

Интервю с Радостина Минчева: Моралният престиж е ключов за устойчива бизнес стратегия. Осигурявайте си етичен капитал и за бранда, и на лично ниво.

Разговаряме с Радостина Минчева, която ще сподели своя опит и знание в областта на маркетинга и бранд репутацията. Темата е за значението на моралния престиж в съвременния бизнес свят и как той може да се превърне в силен катализатор за успех или пренебрегването му да доведе до загуби.   Каква

Пасивен доход за жена
Разни

Колко е възможен един пасивен доход за една жена през 2023?

Какво е най-важното за пасивният доход, пасивният доход за жените, какво би било най-лесно и най-добре комбиниращо се с ежедневието на една дама? Какво е пасивен доход – да започнем с това. Това би бил доход носещ печалба с най-малко или никаква работа. За някой това може да е по