Кои се написите за PLR и дали треба да се користат?

Кои се написите за PLR и дали треба да се користат?

Создадовте своја веб-страница / блог, но постојано имате тешкотии да ја заситете со содржина – затоа пребарувате на Интернет и наидувате на терминот „статии за PLR“, но што се статии за PLR и дали треба да се користат?

Природа на написите за ПЛР

PLR потекнува од „Права на приватна етикета“ и значи (целиот поим воопшто) – написи што се претходно подготвени и продадени континуирано.

Т.е. Ги купувате правата на текст што можеби е веќе објавен некаде (избегнувајќи кршење на авторските права).

Во минатото, написите за PLR беа „голем хит“ – на крајот на краиштата, некој купува содржина (без купувачот да се плаши дека ги нарушува нечии авторски права) што може да се објави (по разумни цени).

Дали треба да се користат написи за PLR?

Ако ги објавите на вашата веб-страница, краткиот одговор е „Не“. Вие не треба да користите такви материјали. Ниту треба да ги користите за паразитски СЕО.

Немате контрола колку пати се купени овие текстови. И колку пати тие се веќе објавени на мрежата.

Со поставување материјал што не е единствен, ризикувате да ја направите вашата страница да изгледа „спам“ со дуплирање содржина.

Многу е веројатно дека вашата содржина дури и нема да биде индексирана воопшто (ќе се појави во резултатите од пребарувањето на Интернет).

Исто така, постои можност вашата страница да биде „казнета“ од пребарувачите – како последно средство, можеби воопшто не се појавува во резултатите.

Може ли статиите за PLR да се појават на друго место?

Па, ако објавите периодично списание (весник, списание) и овој материјал се појави само на хартија, тоа не би било проблем.

Вие само треба да знаете дали сте ги купиле написите за PLR од нивниот вистински сопственик. И не од друга личност / организација која тврди дека е нејзина.

Што – во светот на Интернет може да биде доста “трик”.

Може ли статиите за PLR да се појават како материјал во социјалните профили што ја промовираат вашата страница?

Овде повторно, ми е тешко да одговорам. Да речеме дека објавувате објава што има само материјал за PLR. Без насочување на врска до вашата страница. Како може ова да боли?

Никој не знае колку станаа паметни пребарувачи (и колку ќе бидат паметни).

Постои можност (иако мала) – пребарувачот ќе го поврзе овој материјал, објавен на вашиот профил, кој е поврзан со страницата со веќе објавените материјали на мрежата.

И негативноста да ве „удри“ како „прицврстен сад“. Повторувам дека ова е само можност.

“На пример, јас ќе ги користам материјалите само за да создавам фотографии. Како оние цитати што се” зашиени “во слики со прекрасен поглед и потоа објавени за да создадам активност на профилот”.

Повторно, кој пребарувач би прочитал слика, ќе скенира некој текст во неа и ќе го спореди со другите постојни резултати?

Никој не знае како ќе работат пребарувачите во следните години.

И создавањето веб-страница / блог е долгорочна работа.

Можеби е во ред сега. Но, по 20 години (ако имаме) – тоа веќе може да биде проблематично. Бидејќи – што и да се објави, останува во мрежата.

Конечни размислувања за написи за PLR и дали тие треба да се користат

Мое мислење е дека написите за PRL во никој случај не треба да се користат како материјал на веб-страница / блог.

Што се однесува до нивната употреба на друг начин (во социјалните профили) – оставам на ваша дискреција.

Какво е Вашето мислење? Дали е глупост мојот неоснован страв дека објавувањето може да им наштети на долг рок – иако нема да има директна врска до страницата / блогот, но тие ќе се користат само за да се ангажира публиката?

За оние кои ќе речат дека е подобро да имаат парафразирана содржина отколку да немаат воопшто одговор – подобро е да имаат квалитетна содржина.

Оној што е подобар од конкуренцијата. Нова страница што „зборува“ како и сите други – не постои начин да ги изместите. Тој има што повеќе да понуди.

За ова – ако ви се допадна мисијата на pasivendohod.net, тоа може да помогне со споделување на објави на социјални мрежи или лајк на нашата страница На фејсбук .

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење