Рурални деловни идеи

Рурални деловни идеи

Во малите населби во Бугарија многу луѓе имаат чувство дека нема изгледи. И тие се двоумат дали да се преселат во поголемите градови или да емигрираат во странство. Ова не треба да се случи. Напишав голем број статии за започнување бизнис. И, решив да ги соберам тековните рурални деловни идеи.

Се разбира – презентираните каприци можат да се спроведат во населени места каде што сè уште има одредена инфраструктура. Не зборувам за многу малите села, кои имаат десетина жители (и се непроодни во зима). И нема услуги како што се пошта, пристап до Интернет.

 

Идеја за рурален бизнис – продажба на садници или цвеќиња

Знам дека многумина кои започнаа да ја читаат оваа статија си велат: ‘ух, уште еден што ќе ни даде совет како да земеме мотика. И да станат земјоделци “.

Да, земјоделството е една од нишите во која, и покрај увозот на стоки со фрлени цени, ветува (ниски даноци, ниски осигурувања, можност за субвенции, евтино земјиште за продажба / изнајмување).

Но земјоделството не е за секого.

Наместо тоа – зошто да не се разгледа можноста, како што опишав во мојот напис “ Идеја за домашен бизнис – садници „да продаваме садници?

Во повеќето села, луѓето сè уште одгледуваат зеленчук и билки.

Саден материјал може да биде прекрасен сезонски бизнис.

Коренот на доматот / пиперката понекогаш може да чини околу 20 центи.

Може да продадете неколку илјади во општината во која живеете.

Истото важи и за цвеќето. Во мојот напис “ Идеја за бизнис во домот – деловен цвет

Јас опишав колку профитабилна може да биде трговијата со цвеќиња. Потребен ви е простор, вештини за растење. И талент / страст за продажба на вашите производи.

Рурална деловна идеја – ракотворби (производство на рачно изработени работи)

Светот е веќе глобално село. Вашата рачно изработена стока можете да ја продадете на клиенти ширум светот.

Постојат курири.

Во моите написи “ Како да продавате рачно изработени предмети преку рачно изработени Амазон? “ и Продавница Етси

Опишав како можете да ги користите двете платформи Амазон и Етси за да продавате работи на луѓе од целиот свет. По многу пристојни цени (бидејќи рачно изработените предмети, рачно изработени, се високо ценети).

Рурална деловна идеја – тродимензионално печатење

На село можете да произведувате тродимензионални печатени работи. Прочитајте ја мојата статија Како да заработите пари од 3Д печатење да се вклучи во оваа постојано растечка работа. Производите сè уште можат да се продаваат со курир преку Amazon, Etsy, eBay и на други места.

Идеја за рурален бизнис – резба во машина

Во селото можете да купите специјализирана машина и да направите резби по нарачка. Погледнете како во мојот напис „Идеја за деловно работење во домот – резба во машина“ .

Рурална деловна идеја – машински (индустриски) вез.

Постојат машини кои можат да везат на маици, капи, текстил. Можете да купите слична машина и да везете патарина (со материјали за клиенти) и свои ткаенини за клиенти. Погледнете ја мојата статија „Машински (индустриски) вез – идеја за деловно работење во домот“.

Готовите производи можете да ги испратите со курир.

Рурална деловна идеја – печатење маица со употреба на методот „Директно за облека“

Постојат машини кои можат да печатат слики на маици. Многу луѓе и компании понекогаш сакаат нивната облека да биде персонализирана. Можете да ја обезбедите оваа услуга.

Прочитајте ја мојата статија “ Домашна деловна идеја – печатење маици со методот „Директно за облека“,

за да дознаете повеќе.

Рурална деловна идеја – создавање персонализирани футроли за телефони

Многу луѓе сакаат нивните телефонски футроли да имаат слика по сопствен избор. Постојат и машини кои го овозможуваат овој процес.

Може да направите случајни телефонски куќишта. И испратете ги случаите со курир до вашите клиенти. Прочитајте ја статијата “ Идеја за деловно работење во домот (деловно работење во домот) – Креирање на сопствени телефонски случаи за да дознаете повеќе.

Рурална деловна идеја – поправка и препродажба на електроника

Многу луѓе на Запад заработуваат за живот со купување евтино оштетена популарна електроника (како што се компјутери, видео игри, паметни телефони, таблети и сл.), Кои ги поправаат и продаваат со профит, испраќајќи им ја со курир до своите клиенти.

Прочитајте ја мојата статија “ Идеја за деловно работење во домот – поправка и препродажба на електроника “, за да дознаете повеќе за овој деловен модел.

Рурална деловна идеја – заработете пари со синхронизација на книги на Амазон

Ако имате добар глас, зборувате англиски, тогаш ве советувам да ја прочитате мојата статија “ Како да заработите пари како наратор (читател) преку Амазон “.

Во него ќе научите како да заработите пари изразувајќи книги на платформата Амазон. Со добра Интернет врска и добра опрема (микрофон и звучно изолирана просторија) – ова може да биде профитабилен бизнис.

Рурални деловни идеи – трговија со монети и банкноти

Ако сакате монети / банкноти. Може да продава монети / банкноти на колекционери низ целиот свет. Како работи ова?

Прочитајте ја мојата статија “ Тргување со парички или банкноти – идеја за домашен бизнис „за да дознаете повеќе.

Конечни размислувања за руралните деловни идеи

Во pasivendohod.net, имам поставено многу написи, покрај горенаведеното, за различни начини на заработка. Само сакав да се фокусирам на „производството“, трговските методи, така да се каже.

Може да ги прегледате и другите делови на мојата страница – како што се започнување блог / страница, хонорарни (хонорарни работи), различни видови на маркетинг преку Интернет. Сите тие можат да се применуваат од луѓе што живеат на село.

 

Ако ви се допадна pasivendohod.net – можете да ми помогнете споделувајќи дел од поставените материјали на социјалните мрежи. Или ми се допаѓа мојата страница во Фејсбук.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
VK
Telegram
StumbleUpon
Pocket
OK
Веб-страници за домашна работа
Идеи за домашен бизнис (бизнис за дома)

Веб-страници за домашна работа

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за домашна работа. Веб-страницата за вршење микрозадачи

Сајтови за работа преку Интернет

Сајтови за работа преку Интернет

Напишав голем број статии на хонорарни платформи каде може да се најде далечинска работа. Но, поради големиот обем на материјали што веќе ги поставив – решив дека не би било лошо да имам статија во која ќе ги сумирам сите веќе разгледани страници за работа на Интернет. Веб-страницата за вршење